• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO'lu Hanımlar DİKKAT...

Merhaba arkadaslar,
1 senedir glucophaje ve 3 senedir diane 35 kullaniyorum. Gecen sene Polikist oldugum ortaya cikti. Simdiye kadar cocuk yapmak gibi bir dusuncem olmadigindan umursamadim. 6 aylik evliyim ve esim cok cocuk istiyor. Beni en cok uzen 1 sene 1 gunde olsa devam eden adetlerim 2 aydir yok oldu. Mutsuzluk ve depresyon icine girmeye basladim. Bu carsamba doktora gidecegim. Bu hastalik hic gecmiyormu. 1 sende 8 kilo verdim ilaclarimi duzenli aldim fakat nafile. Bunu atlatan varmi arkadaslar. Lutfen yardim edin.senağlama

Üzülme arkadaşım senin gibi bir çok bayan var.PKO lu olupta hamile kalamayan çok az sayıda kadın var.Belki biraz zahmetli ve uzun sürecek ama sonuç inan bana pozitif olucak.Sürekli hamile kalmayı düşünmeyi bırak ve hayattan zevk almana bak ben kendi kendimi çok yedim ve şimdi çok pişmanın psikolojimi mahvettim.Şimdi çok umutluyum çünkü birgün mutlaka bebeğim olucak:dance:

Diğer Forunlardada Yazdim. Bende Pko Hastasiyim. 15-16 Yaşlarimdan Beri Ilaçlarla Adet Görebiliyorum. Tüylenme Hiç Olmadi Ama Sivilcem çok Olurdu. Evliliğimin 5,yilinda çocuk Sahibi Olabildim. şimdide Yasmine Ile Adet Görmeye çalişiyorum. Bu Konu üzerinde Uzman Ankara Da Bir Dr. Varmi Bildiğiniz.

Diğer Forunlardada Yazdim. Bende Pko Hastasiyim. 15-16 Yaşlarimdan Beri Ilaçlarla Adet Görebiliyorum. Tüylenme Hiç Olmadi Ama Sivilcem çok Olurdu. Evliliğimin 5,yilinda çocuk Sahibi Olabildim. şimdide Yasmine Ile Adet Görmeye çalişiyorum. Bu Konu üzerinde Uzman Ankara Da Bir Dr. Varmi Bildiğiniz.

öncelikle sanada geçmiş olsun canım.Her PKO'lının şikayetleri farklı oluyo.Çoğumuzun ortak şikayeti adet düzensizliği ve çocuk sahibi olamama.Hepimiz bundan kurtulmak istiyoruz ancak kesin tedavisi mümkün değil gibi görünüyo.Bazı vakka larda kendiliğinden iyileştiği vada normal doğum yapanlarda düzeldiği saptanmış ancak tıpta bunun nedenini bilemiyo.Bunun tek tedavisi doğun kontrol hapları ile adetlerini düzenlemek ve jinekolojik muayeneni aksatmamak.Ben çok doktor deiştirdim canım ama sonuç hep aynı.
PKO hepimizin kaderi olmuş:1no2:

ben 4,5 yıldır pko olduğumu biliyorum.evli değilim o nedenle doğun kontrol hapı kullanmadım onun yerine başka bir ilaç verdi doktorum.3 yıl boyunca o ilacı kullandım.aralarda bıraktım düzene girmiş mi diye ama malesef sonuç hüsran.şimdi ilacı bırakalı 1 yılı geçti ilaçsız bazen azda gelse adet görüyorum tabi bazen gecikmelerde oluyor ama mutlaka görüyorum.inşallah bu düzenim bozulmaz.ilk öğrendiğimde bunalımdaydım ama şimdi rahatım.artık tıp çok ilerledi ilerde bebek istediğimizde emin olun mutlaka istediğimizi alıcaz Allah'ın izniyle.stres yapmamak lazım bu daha çok etkiler bizim hastalığımızı.

birde her hastada belirtiler farklı oluyormuş.ben ideal kilomdayım ve tüylenmemde pek fazla değil.yüzümde biraz sivilce oluşuyor o kadar.doktorda şaşırmıştı genelde kilolu ve kıllı olunur diye ama herkeste değişik seyrediyor.internette araştırdığım kadarıyla eğer kilolu iseniz kilo vermeniz bu hastalığın tedavisinde çok yardımcı oluyor.tamamıyle düzelen bir hastalık değil bunu bilmeliyiz ama gerekenleri yaparsak en azından kontrol altında tutulur ve işimiz kolaylaşır.biraz sabretmemiz gerekiyor.hiç kimse moralini bozmasın lütfen.sizleri seviyorum herkese acil şifalar acil bebekler ve sabır diliyorum bayanlar.

ben 4,5 yıldır pko olduğumu biliyorum.evli değilim o nedenle doğun kontrol hapı kullanmadım onun yerine başka bir ilaç verdi doktorum.3 yıl boyunca o ilacı kullandım.aralarda bıraktım düzene girmiş mi diye ama malesef sonuç hüsran.şimdi ilacı bırakalı 1 yılı geçti ilaçsız bazen azda gelse adet görüyorum tabi bazen gecikmelerde oluyor ama mutlaka görüyorum.inşallah bu düzenim bozulmaz.ilk öğrendiğimde bunalımdaydım ama şimdi rahatım.artık tıp çok ilerledi ilerde bebek istediğimizde emin olun mutlaka istediğimizi alıcaz Allah'ın izniyle.stres yapmamak lazım bu daha çok etkiler bizim hastalığımızı.

birde her hastada belirtiler farklı oluyormuş.ben ideal kilomdayım ve tüylenmemde pek fazla değil.yüzümde biraz sivilce oluşuyor o kadar.doktorda şaşırmıştı genelde kilolu ve kıllı olunur diye ama herkeste değişik seyrediyor.internette araştırdığım kadarıyla eğer kilolu iseniz kilo vermeniz bu hastalığın tedavisinde çok yardımcı oluyor.tamamıyle düzelen bir hastalık değil bunu bilmeliyiz ama gerekenleri yaparsak en azından kontrol altında tutulur ve işimiz kolaylaşır.biraz sabretmemiz gerekiyor.hiç kimse moralini bozmasın lütfen.sizleri seviyorum herkese acil şifalar acil bebekler ve sabır diliyorum bayanlar.

Canım son altı aydır bende ilaç kullanmıyorum hamile kalmadan önce 2ayda bir adet oluyordum son ikiay çok düzeli olmuştum 3.ayda hamile kalmıştım.Bebeğimi kaybettim şimdi ilk adetimi bekliyorum dr 4 yada 6 haftada adet görmelisindedi bakalım bunda sonra nasıl olucak.Ben PKOlı olduğumu öğrendiğimde 45 kiloydum şuan 53 kiloyum benimde kilo problemim yok adet görmek benim için zor olmuyo yumurtlama ilaçları ile birden fazla yumurtam gelişiyo onlarla hamile kalmaktanda korktuğum için bıraktım.Bugün doktorda randevum var ilaç vericekmi bakalım.sizlerle paylaşırım...

Merhaba Ben Yeni üyeyim Bende Pkoyum Ama Kilolu Degilim Klomen +pregnyl Tedavisi Gören Varmi Içinizde

KLOMEN+PREGNYL İLE HAMİŞ KALINABİLİNİYOMU YOKSA BOŞUNA MI YAPTIRIYOZ BUGÜN CATLATMA İĞNESİ OLUCAM COK HEYECANLIYIM BİRİSİ BANA CVP YAZSIN LÜTFEN :1no2:

arkadaşlar şimdi doktordan geldim kürtajdan sonraki ilk kontrolümdü bu yumurtamın gene kendiliğinden geliştiğini söyledi hamile kalmadan öncede ikiay düzenli olmuştum zaten doktorum bu hastalıktan kurtulmuş olabileceğimi söyledi:sm_cool:ikiay korunduktan sonra tekrar hamile kalabilirmişim:sm_cool:

Benede 158 Cm Boya 62 Kg Yum. çok Kilolu Görünmüyorum Ama Yinede Vermem Lazim. Inanin Hiç Diyete Başlamak Istemiyorum. Pko Nun En önemli Tedavisi Kilo Vermek Dedi Dr.um. Bir Tane Oğlum Var. Ikinciye Daha Hazir Değilim. Ama Bu Hastalik Yüzünden Ilerde çocuğum Olurmu Diye Düşünüyorum. Malum Biz Başkalari Gibi Pat Diye Anne Olamiyoruz Değilmi Arkadaşlar. Allah Hepimize Kolaylik Versin. Sağlikli Hayirli Evlatlar Versin

Merhaba Elif Aygün. Ben 31 Aralik Ta Düşük Yapmiştim. 27 şubatta Hamile Olduğumu öğrendim. (dr A Adet Söktürücü Almak Için Gitmiştim.) Düşükten Sonra Rahim De Ki Tikanikliklar Falan Temizleniyor. Allahtan Senin Içinde Sağlikli Güzel Bir Bebek Isterim.

ya aynı sorunlar bendede var ben doktora gıttım bana hormon testlerı falan yaptı herseyın normal oldugunu bır sorun olmadıgını solemıstı 2 sene falan oluyo.

Merhaba Elif Aygün. Ben 31 Aralik Ta Düşük Yapmiştim. 27 şubatta Hamile Olduğumu öğrendim. (dr A Adet Söktürücü Almak Için Gitmiştim.) Düşükten Sonra Rahim De Ki Tikanikliklar Falan Temizleniyor. Allahtan Senin Içinde Sağlikli Güzel Bir Bebek Isterim.

Merhaba canım bende 26 ocakta kürtaj oldum dr daha kolay hamile kalıcaksın dedi bugün ama 2ay korunmalıymışım.Pko lu olduğumu öğrendiğimde 45 kiloydum dr bana kilo almam gerektiğini söyledi 8ayda 8 kilo aldım suan ideal kilodayım.Bu hastalıkta kilo çok önemli ne çok az nede fazla kilo tedavide işe yaramıyo ideal kiloda olmak zorundayız herzaman.Teşekkür ederim canım Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallaha.s

ya aynı sorunlar bendede var ben doktora gıttım bana hormon testlerı falan yaptı herseyın normal oldugunu bır sorun olmadıgını solemıstı 2 sene falan oluyo.
İki sene uzun bir zaman canım şikayetlerin devam ediyosa tekrar doktora gitmende fayda var.PKOlu isen zaten dr kontrolunde olman gerekir...

evet ama ben yenı dogum yaptım 4 ay falan oldu bole bır sorunum olsa mutlaka testlerde falan cıkardı?

PKO hormon testleriyle ve ultrasonla yumurtalıklarındaki kistlerin görülmesiyle teshis ediliyo eger sende her ikiside normal çıktıysa PKOlu olmaya bilirsin canım

arkadaşlar şimdi doktordan geldim kürtajdan sonraki ilk kontrolümdü bu yumurtamın gene kendiliğinden geliştiğini söyledi hamile kalmadan öncede ikiay düzenli olmuştum zaten doktorum bu hastalıktan kurtulmuş olabileceğimi söyledi:sm_cool:ikiay korunduktan sonra tekrar hamile kalabilirmişim:sm_cool:

çok sevindim canım darısı bizim başımıza.:teytey:

Back