• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO'lu Hanımlar DİKKAT...

Elif26

@şkısın@ @şık
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
606
11
96
PKO sinsi olmayan ve belirtiler gösteren bir durumdur.Kadına verdiği rahatsızlıklar sadece adet düzenzizliği,tüylenme ve gebe kalamama değildir...
pko basit bir yumurtlama bozukluğu olmaktan çok kısa ve uzun vade de ciddi sorunlar yaratabilen bir durumdur.

DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) GELİŞME RİSKİ
40 yaş üzeri PKO'lu kadınların %40'ında diyabet gelişmektedir.

GEBELİK ŞEKERİ
Anne ve bebeğe zarar vermeden kontrol altına alınabilen bir durumdur.

KALP VE DAMAR SORUNLARI
PKO,kanda androjen (erkeklik) hormonlarını yüksettiğinden kan yağları üzerinde
olumsuz etkiler yaratır.

Yine PKO ileri yaşarda hipertansiyon riskini artıran bir durumdur.

Bu iki olumsuz gelişme birleştiğinde damarlarda sertleşme riski çıkarır.
Buda İNME (FELÇ), KALP KRİZİ gibi ciddi damarsal sorunları beraberinde
getirir.

RAHİM KANSERİ RİSKİ
PKO da yumurtlamanın düzenli olarak sağlanması veya eksik progesteron
hormonunun ilaçlarla dışarıdan takviye edilmesi ve şişmanlık,şeker hastalığı
ve hipertansiyon sorununun sıkı denetim altında tutulmasıyla PKO'lu kadınlarda rahim kanseri gelişme riskinin en aza indirilmesi tümüyle mümkündür...

Hanımlar sadece gebe kalmak için değil PKO'dan kurtulmak için tedavi olun.Şimdi değil belki ama ileri yaşlarda bizleri çok ciddi hastalıklar bekliyor olabilir.

bunları bır kere daha duyduğum için çok çok üzüldüm.bende bu hastalıkla uğraşıorum malesef.kımse lütfen tedavısını yarıda bırakmasın.doktorumun bana söledığı şey adet düzenlı olmaya başladığında yada diğer belırtıler ortadan kalkar kalmaz hemen tedavının bitirilmemesi.yanı vucudun ılaçlarla sağlanmış düzene alışıp bu devamlılığı kendı kendıne sağlayabılmesı için tedavıyı düzelir düzelmez hemen bırakmamak gerek dıo.

tekrarlayan vakaların büyük çoğunluğununda zamanlamayı ii ayarlayamamaktan kaynaklandığını sölüyor.şuan ben her ay kontrole gıdıorum.ama tamamen iyileştıkten sonrada bellı aralıklarla gıdıp kontrol olmam gerekıomuş.malesefkı baş ağrısı gıbı bişe deıl bu ılaç aldım geçtı demek şansımız yok.lütfen arkadaslar tedavılerınıze büyük önem verın.hepımıze büyük geçmiş olsun.allah şifamızı versın.sevgıleırimle...

bendede aynı sorun var.2aydan buyana glucophage kullanıyorum.geçen ay adetim ayın 18inde siyahlık şeklinde geldi ve sökülmedi.buayda 20günden beri göğüslerim çok acıyor ve ayın 25i oldu hala bişi yok.bugün kasıklarım ve belim çok ağrıyor bilmiyorum neler gelişiyor içeride.doktorumu aradım gebelik testi yap bişi yoksa söktürücü ilaç vericem dedi.idrardan yaptım bişi çıkmadı.adet olsam aşılamam olacak bekliyorum...

selam kıslar pkos olayı bendede vat yeni ögrendim aslında bir yıldır belliydi bişilerin ters gittiği ama gitmedim dr neyse benim sormak istediğimsizin adetleriniz gecikiyor sanırım genelde ole okudum benim ise 15 adet dönemi 15 temiz iki aydır böle bu seferde 10 gün sonra başladı yine ama farklı siyah bi akıntı olarak oluyo genelde gulukofen diane 35 ve verdi dr bulantım var çok aşırı derecede sizede dokundumu bu ilaçlar benmi ona yoruyorum onu merak ettim tşklrrrrrr

selam kıslar pkos olayı bendede vat yeni ögrendim aslında bir yıldır belliydi bişilerin ters gittiği ama gitmedim dr neyse benim sormak istediğimsizin adetleriniz gecikiyor sanırım genelde ole okudum benim ise 15 adet dönemi 15 temiz iki aydır böle bu seferde 10 gün sonra başladı yine ama farklı siyah bi akıntı olarak oluyo genelde gulukofen diane 35 ve verdi dr bulantım var çok aşırı derecede sizede dokundumu bu ilaçlar benmi ona yoruyorum onu merak ettim tşklrrrrrr
slm canım.bana bişi yapmadı fakat doktor yemek aralarında almamı söyledi mide bulantısı olmasın diye.bende öyle uyguluyorum bişi olmadı.bizim adetler geç geliyor senin ise önce geliyor dimi.

slm canım.bana bişi yapmadı fakat doktor yemek aralarında almamı söyledi mide bulantısı olmasın diye.bende öyle uyguluyorum bişi olmadı.bizim adetler geç geliyor senin ise önce geliyor dimi.

evet buna rastlayamadım hiç pko lularda yanlış teshismi die şüphelenmiyorum degil bu durumda

başka ne belirtileri var sende.meseela bende kilo artışı falan olmuştu verdim şuan gerçide.tüylenmem falan artmıştı benim.adetlerim hep düzensiz zaten.benimde son gittiğim doktor teşhis koydu.sende yok mu bunlar

var var olmazmı 20 küsür kilo aldım tuylenme duzensizlikler belirtiler onu gösteriyo ama gecikme degil bende cok sık geliyo orası uymuyor

olabilir canım ya seninkide sonuçta bi hormonal bozukluk.allah hayırlısını verir umarım.nekadar zaman oldu bebeğin olmuyor

bende evlenirken 50kilo idim.evlendikten 1yıl sonra 62ye çıktım.göbeğim falan kocaman olmuştu.3yıl bitti evneli ve anca şu son 3ayda 6kilo verdim şuan iyiyim ama göbek biraz kaldı yine

eğer sağlıklı yumurta elde eldilmeden hamile kalırsanız anne karnında bebek ölümleri daha fazla oluyor.Ben bebeğimi aynı problemden yeni kaybettim aynı acıyı yaşamayın.Gebe kaldığınızda kontrollerinizi sıklaştırın....

olabilir canım ya seninkide sonuçta bi hormonal bozukluk.allah hayırlısını verir umarım.nekadar zaman oldu bebeğin olmuyor

4 yıllık evliyim canım şimdiye kadar hep korunduk 2 3 yıl daha düşünmüyoruz şimdilik bu konuda sorun yok ö yüzden.

bana pcos teşhisi konuldu ama benimde adetim hep önce geliyor ama diğer belirtiler aynı ben aşırı kilo aldım 1 yılda 30 kilo şimdide veremiyorum ne denediysem olmadı ilaç kullandım hamile kalmak istediğim için doktor ilacı keselim dedi kestim ama hamilede kalamıyorum bakalım ne olacak allah büyüktür o ne derse o olur sabır kızlar

merhaba yeni üyelerdenim ve dun doktora kontrole gittiğimde bende polikistik over sendromu olduğunu söledi. doğuştan oluyormuş bu hastalık. ben 1.5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum.Ani kilo artışı oldu bende 2 aydırda adet göremiyorum.Bu hastalık hiç mi geçmez bebek olmazmı korkuyorum.

öncelikle hoşgeldin a.s.canım hastalığın geçmesi pek söz konusu değil ama bu hamile olamazsın demek değildir bu şekilde hamile kalan bir sürü insan var hamile kalırsın ama biraz zor olur tabi bizler normal kadınlara göre daha zor hamile kalıyoruz ama hamile kalamazsın diye birşey yok üzülme rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin:teselli:

çok teşekkürler belenaycım yani insan ister istemez korkuyor ne oldum ben diyorsun kendine.inşallah allah hepimize hayırlıevlat nasip etsin:emir_bebek:
çok korkuyorum inşallah herşey guzel olur hepimiz içinsenağlamasenağlama

Merhaba arkadaslar,
1 senedir glucophaje ve 3 senedir diane 35 kullaniyorum. Gecen sene Polikist oldugum ortaya cikti. Simdiye kadar cocuk yapmak gibi bir dusuncem olmadigindan umursamadim. 6 aylik evliyim ve esim cok cocuk istiyor. Beni en cok uzen 1 sene 1 gunde olsa devam eden adetlerim 2 aydir yok oldu. Mutsuzluk ve depresyon icine girmeye basladim. Bu carsamba doktora gidecegim. Bu hastalik hic gecmiyormu. 1 sende 8 kilo verdim ilaclarimi duzenli aldim fakat nafile. Bunu atlatan varmi arkadaslar. Lutfen yardim edin.senağlama

bende pkoyum...kendimi bildim bileli reglim hep gec olur...bazen 3-4 gun bazen 1-2 ay...pko bence kilo ile çok alakalı bişi...nekadar kilo verirsen regli düzeninde okadar rayına oturuyor...bende evlendikten sonraki 2 yılda 10kg felan aldım...zaten çok zayıf değildim.balık etliyim...sonra gecen yaz diyete basladım ama diğerleri gibi kolay kiloda veremiyoruz...çok az az...o aldıgım 10kgyu 8-9 ayda verdim ve aralık ayında hiç tedeavi olmadan,sadece son 1 ay glukofen içerek, hamile kaldım...şuanda 15+1 hamileyim ve kızım olacak...

arkadaşlar ne olursa olsun pozitif düşünün...rabbim olacak dediği zaman bu bebeklerimiz olacak...stresi sıkıntıyı hayatınızdan uzaklaştırın...3ana+3 ara ögunle sık ama az beslenerek,sağlıklı yemeyi hayatınıza girdirerek kilolarınızdan zamanla kurtulun..acele etmeyin çünkü biz bu kiloları 1 gunde almadık...inşallah en kısa zamanda sizlerde hamile kalırsınız...

merhaba bayanlar bende bir pko hastasıyım fakat bekarken hiçbir belirti yok iken evlendikten 2 ay sonra adet düzensizliğiyle ortaya çıktı premarin, duphaston, klomen ,farlutal ve progen gibi ilaçlar kullandığım halde düzelmedi doktorumun söylediğine göre kesin bi tedavi yöntemi yokmuş

Selam arkadaşlar ben bu hastalığımı öğreneli 2 yıl oldu en basta adetlerimde fazla düzensizlik yoktu daha sonra 2 ayda bir adet görmeye basladım doktorum ilk önce diana35 ile tedaviye basladı çocuk istediğimiz için yumurtlama tedavisi uygulayacaktı ve ilk iki ay doğum kontrol ilaçlarıyla adeti düzenlemek daha olumlu sonuç veriyormuş.Yumurtlama ilaçları ve çatlama iğneleri derken 1 yıl geçti doktora her umutla gidişim hep hüsranla bitiyordu ve hep bir sonraki ayı beklemek zorunda kalıyordumsenağlama sonunda yıldım ve tedaviye araverdim.Sonra sanki bir mucize oldu ve iki ay üst üste düzemli adet oldum kemdimde çok şaşırmıştım ama üçüncü ay tekrar gecikti ben yine düzensizlik olarak düşündüm ama meyer hamileymişim...İlaçsız ve tedavisiz...ama bebeğimi kaybettim.
Hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin,stres ve kilodan kendinizi uzak tutun tedavinizde çok yardımcısı olucak...Belki bu hastalıktan kurtulmak mümkün değil ama mücadele edebiliriz.Hep birlikte tabiyerimseniben

Back