• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pkocanlı hatunlar gelin bu hastalıgı birlikte yenelim

canım bende evlenmeden önce kullandım diane 35 7 ay kadar ,doktorum yanında glifor vermişti birde..zannediyorum bahsettiğin şeyde bu.ben yedi ay içinde bi faydasını göremedim malesef:30: ama belkide bünyeden bünyeye farkediyordur ..deneyimli arkadaşlara sormak lazım..

çok teşekkür ederim...evet glifordan bahsediyorum belki bu şeker ilaçları çarem olur diye ümitlenmiştim ama üzüldüm şimdi::(((

yanlış bişey söylemek istemem
ben tedaviyi bırakmıştım düğünüm yaklaştığı için ama devam etsem belki olumluda olabilkirdi..:)= yani bende olumsuz oldu diye sende de öyle olacak diye düşünme ..

mrb arkadaşlar ben de tipik bir pko liyim. tüm belirtileri taşıyorum. Hormon profilim çok bozuk. Hormonlarımı dengelemek için neredeyse 1 sene diana kullandım. Şimdi metmorfin içerikli bir ilaçla tedaviye başladık. Başlarda çok karamsardım ama Hamile kalanları okudukça umutlanıyorum.Rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder. Sizlerin güzel haberlerini dört gözle bekliyorum.

merhaba kızlar bende pkoluyum 2,5 senelik evliyim . gecen sene cok fazla cocuk ıstedıgımız ıcın asılama yaptırdık ve dort tane embrıyo olustu. ılaclara fazla yanıt vermısım. ve mecburen bırını aldırmak zorunda kaldım allahım hıc kımseye yasatmasın. ucuz olarak altı ay devam ettı hersey cok normaldı.ama malesef bır hafta arayla kaybettım bebıslerımı. cok zor gunlerdı gercekten. kendımı anca toparlayabıldım dıyebılırım. ve sımdı yıne cocuk ıstıyorum. doktora gıttım bana klomen ve glukohage verdı ve catlatma ıgnesı vuruldum bugun 7 gunum. 7 gunum kaldı cok heyecanlıyım beklemesı cok zor. lutfen dua edın.

arkadaşım geçmiş olsun ..ben inanıyorumki birbirimiz için edilen dualar kabul olacak..inşallah güzel haberlerini bekliyoruz:49:

mrb arkadaşlar ben de tipik bir pko liyim. tüm belirtileri taşıyorum. Hormon profilim çok bozuk. Hormonlarımı dengelemek için neredeyse 1 sene diana kullandım. Şimdi metmorfin içerikli bir ilaçla tedaviye başladık. Başlarda çok karamsardım ama Hamile kalanları okudukça umutlanıyorum.Rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder. Sizlerin güzel haberlerini dört gözle bekliyorum.

canım kesinlikle umudun yüksek olsun
ben de genç ızlığımdan beri pkoluyum ve 1 aylık metformin kullanımında şuan hamileyim binlerce şükürler olsun:nazar:
klomenle bile gelişmedi yeterince yumurtam
ama bu mucize ilaç bebğimi verdi bana
sakın umudunuzu kaybetmeyin

ben de genç ızlığımdan beri pkoluyum ve 1 aylık metformin kullanımında şuan hamileyim binlerce şükürler olsun:nazar:

canım bende bir kere serephone kullandım 2 yumurtam gelişmiş birisi çok fazla büyümüş digeri normalmiş o ay adetim geldi yani anne olma hayallerimi ertelemek zorunda kaldım geçen ayda doktor serephone yazmadı yumurtalarım çokkk büyüyormuş kısacası 1yıl 2 aydır bebiş istiyorum ama hala beklemedeyiz bana bi akıl ver ne olur

canım iyi geceler adetimin 3. günü doktora gittim geçen ay yumurta geliştirici ilacı kesmişti yumurtanın parçaları kalmış ve yumurta çokk büyümüş diye ama bu ay kontrollerimde hepsi düşmüş kistte yokmuş doktorum serephone verdi haftaya cuma yumurtalarımın durumuna bakcak inşallah hayırlısı neyse o olur bu arada geçen ay bögürtlen kökü içmiştim allahımın şifası işte bütün parçalar çatlayıp düşmüş eeeeeeeeeeeee anlat bakalım sen neler yapıyosun:54:

arkadaşlar öncelikle belirteyim ki pcolu olmak zor iştir ve bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur.tek çareniz kilonuza dikkat etmeniz ve düzenli dr konrolunde olmanızdr.ben 10 yıllık evliyim 29 yaşındayım ve kendimi bildim bileli pkoluyum.6sene kızım için mücadele verdim.ve başardım.4 yaşında bir kızım var.ilaç tedavisi aşılama tüp bebek bütün yöntemleri denedim malesef bir sonuç alamamışken aradan geçen zaman içerisnde sadece glucopage kulanırken hamile kaldı kendiliğimdem nedeni gayet açık çünkü kilo verdim.şeker ilaçları genelde kilo verdiriyor.dr tavsiyemle 2 tüp bebek denemesi için ara verdiğim sürede bahsettiğim ilaçla zayıfladım ve kızım dünyaa geldi.kk daki çok eski arkadaşlar beni yakınen bilirler.mücadelemide.kazandım.dünya tatlısı bi kızım var.şimdi ikinci çocuk için aynı mücadele başlıyor.inşallah kazanıcam.tedaviye başladım.klomen faydasız kaldı .kilo veriyrm glucopage kullanmaya devam önümüzdeki ay aşılama yapıcam .mücaleden vazgeçmeyin ve ne olursa olsun kilo verin.

merhaba, 18 yaşımda adet düzensizliği için doktora gittiğimde bana kan tahlil sonuçlarımdan pko teşhisi kondu.ama ilaç vermeye gerek yok stresten şimdilik hormonların normal dendi.25 yaşımda evlendim ilk ay hemen hamile kaldım.çok şükür kızımı kucama aldım şimdi 4 yaşında adetlerim düzenli.3 ay önce göğsümden süt geldi.prolaktinim 24 sınırda.cerrahide muayene oldum ilaç vermeye gerek yok dedi.birde kadın doğuma gittim ultrasyonda pko olmadığını ben bişey göremiyorum dedi.belki vardı iyileşebiliyor dedi.dahiliye doktoru hipotroid hastası olduğumu
troid hormonlarımın prolaktin hormonumu yükselttiğini söyledi.adetlerim düzenli şimdi söyleyin kızlar kadın doğuma tekrar gidip hormon tahlilimi yaptırmam gerekiyor.yumurtalıklarımda bişey yok bende pko varmı? prolaktinim yüksek biri bana akıl versin...

Lanet olsun bu pokoya.... Ben 25 yasındayım 3 senelıkte evlıyımm. Kendımı bıldım bılelı adet duzensızlıgım var.. Evlendıgım sene pokolu oldugumu ogrendım dr.um cocugun olur ama belırlı bı tedavı sonrası dedı.. Yazz 7/24 dogum kontrol hapı kullandım ve glukophace 2010 yılının ekım 1 tarıhınde dogum kontrol hapı sayesınde son adetımı oldum 31 ekımdede ılacsız oldum sonrasınde hemen gebe kaldım.. 2 ay kan vs ıdrar testlerı yaptırdım hep negatıf meger hamıleymısım:D 8 haftalıkken ogrendım yanı alısıgımya adet olmamaya yıllardır:D hamılelıgım super gectıı taa kı 29 haftama kadar dogum basladı durduramadılar kızım erken dogdu 2 ay hastanede kaldı ama suan 13 aylık oldu masallahı var:D dogum yaptım hıc kanamam olmadı desem yerıdır ve dogumdan berı 1 kere oldum.. Bıde cumadan berı leke leke gelıo ama sökmüyo bıktım bu hastalıktan evlen duzelır dedıler duzelmedı bebekten sonra duzelır dedıler duzelmedı lanet olsun yanı bu cuma dr gıdıcem bakalım ne dıcek:( rabbım hepınıze hayırlısını versın

Lanet olsun bu pokoya.... Ben 25 yasındayım 3 senelıkte evlıyımm. Kendımı bıldım bılelı adet duzensızlıgım var.. Evlendıgım sene pokolu oldugumu ogrendım dr.um cocugun olur ama belırlı bı tedavı sonrası dedı.. Yazz 7/24 dogum kontrol hapı kullandım ve glukophace 2010 yılının ekım 1 tarıhınde dogum kontrol hapı sayesınde son adetımı oldum 31 ekımdede ılacsız oldum sonrasınde hemen gebe kaldım.. 2 ay kan vs ıdrar testlerı yaptırdım hep negatıf meger hamıleymısım:D 8 haftalıkken ogrendım yanı alısıgımya adet olmamaya yıllardır:D hamılelıgım super gectıı taa kı 29 haftama kadar dogum basladı durduramadılar kızım erken dogdu 2 ay hastanede kaldı ama suan 13 aylık oldu masallahı var:D dogum yaptım hıc kanamam olmadı desem yerıdır ve dogumdan berı 1 kere oldum.. Bıde cumadan berı leke leke gelıo ama sökmüyo bıktım bu hastalıktan evlen duzelır dedıler duzelmedı bebekten sonra duzelır dedıler duzelmedı lanet olsun yanı bu cuma dr gıdıcem bakalım ne dıcek:( rabbım hepınıze hayırlısını versın....

Lanet olsun bu pokoya.... Ben 25 yasındayım 3 senelıkte evlıyımm. Kendımı bıldım bılelı adet duzensızlıgım var.. Evlendıgım sene pokolu oldugumu ogrendım dr.um cocugun olur ama belırlı bı tedavı sonrası dedı.. Yazz 7/24 dogum kontrol hapı kullandım ve glukophace 2010 yılının ekım 1 tarıhınde dogum kontrol hapı sayesınde son adetımı oldum 31 ekımdede ılacsız oldum sonrasınde hemen gebe kaldım.. 2 ay kan vs ıdrar testlerı yaptırdım hep negatıf meger hamıleymısım:D 8 haftalıkken ogrendım yanı alısıgımya adet olmamaya yıllardır:D hamılelıgım super gectıı taa kı 29 haftama kadar dogum basladı durduramadılar kızım erken dogdu 2 ay hastanede kaldı ama suan 13 aylık oldu masallahı var:D dogum yaptım hıc kanamam olmadı desem yerıdır ve dogumdan berı 1 kere oldum.. Bıde cumadan berı leke leke gelıo ama sökmüyo bıktım bu hastalıktan evlen duzelır dedıler duzelmedı bebekten sonra duzelır dedıler duzelmedı lanet olsun yanı bu cuma dr gıdıcem bakalım ne dıcek:( rabbım hepınıze hayırlısını versın....

amin canım çokk geçmiş olsun bende pkoluyum ilaç tedavisi görüyorum 8 ay yazz 24+4 kullandım ilacı bırakalı 1 yıl oldu ama hala bebegim olmadı serephone kullandım bugün kontrolum vardı 18 ve 20 mm lik 2 tane yumurtam varmış hayırlısı bekliyorum

Merhaba arkadaşlar
Bende 3yıllık evliyim. Pko lu olduğum evliliğin ilk senesinde aşırı kilo almam ve aşırı kiloya bağlı adet göremediğimden ortaya çıktı. 68kgdan 82ye çıkmıştım.
Özel hastanede yaklaşık 8ay çocuk için tedavi gördüm klomen çatlatma iğnesi falan. Sonra dr kontrolünde tedaviye ara verip korunmaya devam ettim. Araştırmalarımın sonucu haseki eğitim ve araştırma hastanesini buldum. Oraya başladım gittiğim ilk gün simir testine varanâ kadar bazı testler istedi özel hastanenin yapmadığı testleri ssk hastanesi yapıyor haftaya cuma tedavim başlıyor hayırlısı

pcos var bende ve suan 28 yasındayım BOYUM 1,73 KİLOM 62 bekarım , ilaçsız adet olamıyorum ve 13 yıl diane 35 kullandım bırakalı 4 ay oldu adet söktürücülerle adet oluyorum simdide. dogum kontrol ilacıda kullanmak istemiyorum. Kan Degerlerim:

LH: 18,17
FSH: 6.21
ESTRADİOL: 28.21
TSH: 4,56
GLUKOZ:102,3

CIKTI VE DOKTORUM LUTENYL VE ECOPİRİN VERDİ. EVLENENE DEK KULLAN DEDİ. ULTRASONDAN BAKTI VE 2 TANE YUMURTAM OLUSMUSTU. DAHİLİYE DOKTORUDA HİPOTROİD İÇİN EUTHYROX 25MG VERDİ Bİ AY KULLANIP KONTROLE GİDECEGİM DAHİLİYEYE. YANLIZ PROLAKTİN DEGERİME BAKTIRMADIM DOKTORDA BAKMADI BAKTIRMAM GEREKLİMİYDİ CÜNKÜ DEGERİ HAKKINDA HİÇBİR BİLGİM YOK İLERDE HAMİLE KALMAKTA ZORLANMAK İSTEMİYORUM. SOGAN KÜRÜNEDE BU AY BASLADIM.AYRICA GLİFOR GİBİ İLAC KULLANMAM GEREKLİMİ BÜTÜN PCOS HASTALARI KULLANIYOR AMA BEN HİÇ KULLANMADIM.KISIN DÜĞÜN DÜSÜNÜYORUZ KOLAY GEBE KALMAK İÇİN NAPMAM LAZIM.yardımcı olursanız sevinirim

Back
X