• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pkocanlı hatunlar gelin bu hastalıgı birlikte yenelim

inşallahfaydası olur canım bende 2 aya yakın kullanıyorum adet düzensizliği devam ediyor ama

inşallah ya. vallahi insanın sinirler bozuluyo nasıl bişeymiş anlamadım ben....ben de tam 2 aydır kullanıyorum ama adetlerim sanki biraz düzene girdi gibi...eskiden primolut kullanmadan adet göremezdim. bu ay oldum kendiliğinden

merhaba arkadaşlar aynı dert bende de var 1 yıldır uğraşıyoruz ama bi faydası olmadı. ben glukophage kullamıyorum 2 aydır... umarım faydası olur. aranızda bu ilacı kullanıpta hamile kalabilen var mı?

canım hoşgeldin topigimize benimde 11 aydır olmuyo dua edip umutla bekliyoruz işte inşallah bu topik ugurlu gelir

kızlar şimdiden kendinize iyi bakın ben 35 günlük izne çıkıyorum nete girme şansım olmayabilir topigimize sahip çıkın emi? ben yokken boş kalmasın inşallah kafamdaki tüm stresi atarım ve güzel haberlerle dönerim hem kafamdan herşeyi atmam lazım belki böylece koca göbekte olabilirim:54:

doktora gittim ilaca 13 nisanda başlıycam 2. kutudayım 1 kutu kaldı

Kızlar bende pokoluyum hemde yıllardırrr... Ama bebek sahıbı oldum.. 1 sene boyunca tedavı gordum yazz dıe dogum kontrol hapı ve okundugu gıbı yazıorum glukopahe dıe ınsulın dırencını duzenleyıcı bı ılac kullandım..2010 kasımda hamıle kalmısım fakat ben ocak 8de ogrendım kan testınde bıle gebelıgım cıkmadı hatta farlutal sökturucu kullandım ama bebeım düsmedı..en buyuk sıkıntıtyı hamılelıgımın sonlarına doru yasadım kızım 29 haftalık erken dogdu ama suan cok ıyı.. Poko kadar ıllet bı hastalık yok bıde kıloya dıkkat rabbım verdıkten sonra poko moko kac yazarkı herseyın hayırlısı ama pokolu olup gebe kalamayan yok tedavınızı olup kılonuza dıkkat edın yeterr

bir düşük yaptım ve sonrasında ndr. kontrolünde oldum hep klomen kullandım 4 ay olmadı sonra aşılamaya geçildi yine olmadı fakat dr. aşılama sonrası pko var dedi eritmek için ilaç kullanamadım başka bir rahatsızlıktan dolayı gemesi lazım kendi kendine dedi
nasıl olacak bilmiyorum hiç bir şey kullanmadan hamile kaldım bişeyler kullandım her şey ters düz oldu püfff... Allah yardımcımız olsun..

arkadaşlar bu arada aranızda rahim filmi çektiren var mı?[/QUO
pko luyum ve bunu ogrendiğimde üzüldüm benim ilk doktorum kan tahlillerini yaptı ve bana bu tanıyı koydu daha sonra 2 aşılama yapıldı tabiki sonuç negatif oldu bende başka bir doktora gittim oda tekrar kan tahlili yaptı ve tahlil sonuclarımın pko olmadıgı ve rahim filmi çekilmeden neden aşılama yapıldı dedı rahim filmimde tüplerim acık cıktı ve bana acelecı oldugumu soyledı 2 yıldır beklıyorum ama hala olmadı 3.doktorumda bana tüp bebek önerdi yasımdan dolayı ama rahim filmi arkadasım cektırmıstı cok acı cektım dedı bende kokmustum fakat ben o kadar acı hissetmedim yanlız masada yat dınlen demişlerdi ben bıraz acele edip hızlı kalktım o an karnımda agrı oldu baska bir sorun yasamadım

arkadaşlar bu arada aranızda rahim filmi çektiren var mı?[/QUO
pko luyum ve bunu ogrendiğimde üzüldüm benim ilk doktorum kan tahlillerini yaptı ve bana bu tanıyı koydu daha sonra 2 aşılama yapıldı tabiki sonuç negatif oldu bende başka bir doktora gittim oda tekrar kan tahlili yaptı ve tahlil sonuclarımın pko olmadıgı ve rahim filmi çekilmeden neden aşılama yapıldı dedı rahim filmimde tüplerim acık cıktı ve bana acelecı oldugumu soyledı 2 yıldır beklıyorum ama hala olmadı 3.doktorumda bana tüp bebek önerdi yasımdan dolayı ama rahim filmi arkadasım cektırmıstı cok acı cektım dedı bende kokmustum fakat ben o kadar acı hissetmedim yanlız masada yat dınlen demişlerdi ben bıraz acele edip hızlı kalktım o an karnımda agrı oldu baska bir sorun yasamadım

ben 32 yaşındayım canım sen kaç yaşındasın?
soğan kürü diye bi kür varmış araştırdım şimdi ona başlıycam kısmet olursa
pko ya çok iyi geliyomuş.

merhaba arkadaşlar ben pko lumuyum bilmiyorum. 21 yaşındayım ve de 10 yıdır regli oluyorum. ilk 4 yıl dzenli oldu sonra lise döneminde yne bozuldu 4 ay önceye kadar yne dzenli gelmeye başlamıştı. ama malesef 4 aydr olamıyorum :26: doktra gttm testler yaptırdm dha çok stresten dendi bir de üni öğrencisi 3. sınıfım. ama bn doktra pek güvnmiyorum bnde demi ekskliği çıktı böle bi ilaç kullandım bir de cipralex kullanıyordum 10-15 kadar kilo aldım 1.5 ayda ama buna rağmen demirim bile düzelmedi seviyesi. :43: bnm tsh :4.2 çıktı testesteronum ise 17.4 çıktı. sizce sorun ne olablir yaaa bulamıyorum bir türlü. cevaplarınızı bekliyorum :42:

merhaba arkadaşlar ben pko lumuyum bilmiyorum. 21 yaşındayım ve de 10 yıdır regli oluyorum. ilk 4 yıl dzenli oldu sonra lise döneminde yne bozuldu 4 ay önceye kadar yne dzenli gelmeye başlamıştı. ama malesef 4 aydr olamıyorum :26: doktra gttm testler yaptırdm dha çok stresten dendi bir de üni öğrencisi 3. sınıfım. ama bn doktra pek güvnmiyorum bnde demi ekskliği çıktı böle bi ilaç kullandım bir de cipralex kullanıyordum 10-15 kadar kilo aldım 1.5 ayda ama buna rağmen demirim bile düzelmedi seviyesi. :43: bnm tsh :4.2 çıktı testesteronum ise 17.4 çıktı. sizce sorun ne olablir yaaa bulamıyorum bir türlü. cevaplarınızı bekliyorum :42:

Selam canim pco belirtisi zaten duzensiz adet gormedir. Yumurtaliklarinda sirayla dizilmis kucuk kistler olur. yumurtaliklarina baktir.. Kiloluysan kilo ver bide.. Kiloda degistiriyo duzeni.

bende 4 aydı adet görmüyordum 17 yaşındayım ve Dr.a gittim bayan bana bu hastalığın olduğunu söyledi ve çok üzüldüm ileride çocuk sahibi olamayabilirsin bu risk var dedi acaba gerçekten çok problem oluştururmu çok korkuyorum:S

bende 4 aydı adet görmüyordum 17 yaşındayım ve Dr.a gittim bayan bana bu hastalığın olduğunu söyledi ve çok üzüldüm ileride çocuk sahibi olamayabilirsin bu risk var dedi acaba gerçekten çok problem oluştururmu çok korkuyorum:S

Selam canim pco belirtisi zaten duzensiz adet gormedir. Yumurtaliklarinda sirayla dizilmis kucuk kistler olur. yumurtaliklarina baktir.. Kiloluysan kilo ver bide.. Kiloda degistiriyo duzeni.

açıkcası yumurtalıklarımdn pek emin olamadılr peki pko ve çikolta kistler aynı şey mi oluyr ?

Slm arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun ben 27 yaşındayım 7 yaşında bir kızım var evlendikten hemen sonra hiç bi tedavi görmeden hamile kaldım evlenmeden öncede hiç bi şikayetim yoktu o kadar düzenliydiki adetlerim anormal derecede :) çünkü hiç bi arkadaşım benim gibi değildi hep sancılar gecikmeler az olmalar çok olmalar bende tam tersi herşey tıkırında çocuğum da oldu neyse ama çocuğum 1.5 yaşına gelince adetlerde düzensizlik ,vücutta tüylenme ,ergenlikte dahi sivilce görmemiş bir insan olarak her ay yüzümde sivilceler çıkma saç dökülmesi falan şikayetleriyle doktora gittim şok geçirdiler lh hormonum fsh nin 10 katı olmuş :( normalde 2 katı olsa pko kabul edilirmiş .Neyse o gündür bu gündür pko luyum ama genetik olduğunu söylediler anlamadığım neden öncesinde yoktuda 22 yaşından sonra ortaya çıktı genetik ise genç kızlıktan itibaren olması lazımdı .2 -3yıldır diane 35 kullandım çocukta istemediğimiz için ama 4 aydır bıraktım şimdi çocuk istiyoruz ilaci bırakıtığımdan beri yine düzensizleşti adetlerim ve bu ay nerdeyse hiç olmadı lh fsh nin 3 katı olmuş yine :( offf çok fena moralim bozuk nasıl yenicez biz bu hastalığı

merhaba,
ben 37 yaşındayım ve 1 çocuğum var. Adetim çok düzenli ve ağrısız, ancak 2 gün sürüyor. Bu sorun mudur? Tüylenme, kilo, sivilce vs hiçbiri yok. LH-FSH oranı 1'e 1, ultrasonum temiz, ancak doktor PKOS olduğumu söyledi. Buna anlam veremedim. Sanırım başka bir doktordan daha teşhis isteyeceğim. Bugün soğan suyu kürüne başlıyorum, umarım içebilirim.

ben de pcoluyum,bu ay öğrendim,3 aydır korunmuyorum ama henüz olmadı.tüm hormonlarım normal,adetim her zaman düzenli,sadece doktor ultrasona göre ciddi pcosun dedi ama ilk defa bi doktor bunu söyledi.bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ilişki oldu dediği günlerde.ama OHSS oldum hem de tek yumurtayla,2 gün sağdan sola dönemedim,şişkinlik ve ağrıdan.ama geçti şimdi,bat 15 mayıs,bakalım ama hiçbi belirti yok sanki.

selam kızlar..bende pko luyum hemde ciddi boyutta:) ama kararsızım ya ilaç tedavisiyle birlikte bitkisel bişeylerde denesemmi diye ??hayıt suyu ve soğan kürü şu ara dikkatimi çekiyor ama kararsızım..

ben 32 yaşındayım canım sen kaç yaşındasın?
soğan kürü diye bi kür varmış araştırdım şimdi ona başlıycam kısmet olursa
pko ya çok iyi geliyomuş.

cnm bende cok arastırdım benım yasım 38. bende cok kürler denedım bu arada bal tarcın polen karısımı yaptım.incir kürü yatım. o kürleri kullandıktan sonra doktora gıttıgımde benım yumurtam hep 7.5 cm ken 12cm olmus kürlerden dolayı büyüdügünü düşünüyorum . su an 15 gün sogan kürü yaptım ben adetımın 2. günü basladım aslında adetın başlamasına 15 gün varken kullanılackmış .adetımın 2.günü kullandım 15 gün boyunca sabah aksam taze hazırladım.o ayki adetım her zamankınden fazla oldu sankı içimden bişeyler söküldü parça parça bişeyler aktı sanki su an tekrar basladım sogn kürüne adetımın bitiminden 9 gun sonra basladım başlayalı 2 gun oldu 15 gun boyunca yıne kullanıcam bakalım hayırlısı.

selam kızlar bende pcoluyum 7-8 yıldır var bu kistler..2 yıldır çocuk deniyoruz fakat olmadı..matofin kullanıyorum hergün düzenli bir şekilde..ben bu kistlerden sonra 15kg aldım ve kilo bu kistlerin dostu gibi bişey..bebek için aşılama yaptırdım tutmadı ondan sonra diyete başladım ve 7kg verdim halada devam ediyorum..kilo vermeye başladığımdan beri geçen ay adetim kendiliğinden erken bile geldi..bu kistlerden kurtulmanın yolu kilo vermekmiş..

Back