• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pkocanlı hatunlar gelin bu hastalıgı birlikte yenelim

simdi sevgili bacılarım bir pko lu olarak cok tecrubeli doktorumun bana soylediklerini size aktarıyorum:42:

pko asla gecmez. dogustan gelen bi durumdur olene kadar sizinledir. kilo almak pkonun dusmanıdır. ileride seker ve tansiyon hastası olma riskiniz diger kisilere gore fazladır. menopoza gec girersiniz...kiloya baglı olarak gobek bolgesi yaglanmanız ve kıllanmanız artar...

ben de pkoluydum tedavisiz bi kızım oldu 2.5 yasında.. bende kilo yoktu cok zayıftım, adetlerim duzenliydi, kıllanmam ve sivilcelenmem de yoktu. ama ben de pkoluydum. pko icin en iyi tanı alttan ultrasonla bakılanmıs

simdi sevgili bacılarım bir pko lu olarak cok tecrubeli doktorumun bana soylediklerini size aktarıyorum:42:

pko asla gecmez. dogustan gelen bi durumdur olene kadar sizinledir. kilo almak pkonun dusmanıdır. ileride seker ve tansiyon hastası olma riskiniz diger kisilere gore fazladır. menopoza gec girersiniz...kiloya baglı olarak gobek bolgesi yaglanmanız ve kıllanmanız artar...

ben de pkoluydum tedavisiz bi kızım oldu 2.5 yasında.. bende kilo yoktu cok zayıftım, adetlerim duzenliydi, kıllanmam ve sivilcelenmem de yoktu. ama ben de pkoluydum. pko icin en iyi tanı alttan ultrasonla bakılanmıs

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum arkadaşım..senin pcolu olma durumun enteresanmış gerçekten..pconun belirtilerinin hiçbiri yokmuş sende..ve ne güzel anne olabilmişsin..darısı bizlerinde başına..

bendede pko lu belirtilerin hçbiri yok aslında kilom öle fazla deil 60 kiloyum öle tüylenmede yok her ay düzenli adet oluyorum ama 2 senedir bebek yapmak için ugrasıyoruz ama olmuyor ben 35 yasında evlendım yumurta büyümüyormuş doktor öle demişti ama gecen ay sogan kürü kullandım 3 gün süren adetim az olurdu yine 3 gün sürdü ama cok yogun oldum ama hala bebek yok2 kerede asılama oldum olmadı.

Son düzenleme:
bende 4 aydı adet görmüyordum 17 yaşındayım ve Dr.a gittim bayan bana bu hastalığın olduğunu söyledi ve çok üzüldüm ileride çocuk sahibi olamayabilirsin bu risk var dedi acaba gerçekten çok problem oluştururmu çok korkuyorum:S

canım ben 25 yaşındayım kendimi bildimbileli pco luyum evlenene kadar bir sürü dr gittim kilo ver çocuğun olmamariski var vs söylediler 7aylık evliyim ve yeni hamileyim hiç takma kafana hayatına bak..... hadi mutlu zamanlar

canım ben 25 yaşındayım kendimi bildimbileli pco luyum evlenene kadar bir sürü dr gittim kilo ver çocuğun olmamariski var vs söylediler 7aylık evliyim ve yeni hamileyim hiç takma kafana hayatına bak..... hadi mutlu zamanlar

Ne güzel hamile kalabilmişsin cocuk olmaz diye birsey yok bu hastalıkta ama bazen zaman alabiliyor tedavi geektiriyor ama hic olmaz diye birsey yok tabiki bende 3 aydir tedavi goruyorum ilaclar butin dengemi bozdu gecen ay yumurta takibim yapildi ilacla yumurtam olustu gelisti doktorum 2gune kadar catliyacak dedi ve sonra catlama gununde adet oldum baya yogun kanamali oldu hemde sanirim hormonlar degistigi icin aslinda bende hormonlar hep normal cikti ana adet gecikmelerim hep vardi simdi dupaston verdi tekrar kanama gelecek 15 gunde bir 2adetim olacak ve yeni bir ilaca basliyacak beni daha neler bekliyor bilmiyorum 4yillik evliyim ve 26 yaşındayım allah bu hastalığı olan hekese sabır versin

Hamis kalanlarada saglıklı dogumlar versin

kızlar bende sizle paylaşmak istedim ..daha önce soğan kürünü denememe rağmen hiç bişey olmamıştı açıkçası birazda hayal kırıklığı yaşamıştım ama dün yeni küre başladım ve bugün hafif lekeler şeklinde kanama oldu..galiba bu defa etkili olacak..:DD bu arada hayıt suyuyla beraber kullanıyorum inşallah bu defa fayfdalı olacak yaa:))

kızlar bende sizle paylaşmak istedim ..daha önce soğan kürünü denememe rağmen hiç bişey olmamıştı açıkçası birazda hayal kırıklığı yaşamıştım ama dün yeni küre başladım ve bugün hafif lekeler şeklinde kanama oldu..galiba bu defa etkili olacak..:DD bu arada hayıt suyuyla beraber kullanıyorum inşallah bu defa fayfdalı olacak yaa:))

Bende denemek istiyorum hayıt tohumunu ama ilaclar kullandıgım icin cesaret edemiyorum sogan kürünü bir kez yaptım ve o ay ilk defa adetim kendiliginden zamanında gelmişti sonra bebek tedavisine başlayınca devam edemedim:49:İsallah sende de işe yarar canım

kızlar topigimizi yokluguma ragmen idare ettiginiz için teşekkürler

arkadaşlar ben sitenize yeni katıldım bende pco luyum doktorum kilo vermemin faydası olacagını söyledi aynı zamanda prolaktinim yüksekti buda tabiki pkoyu tetikliyo düşürmek için ilaç verdi ama 2.3 ay sonra tekrar yükseliyodu bizde bir yıldır çocuk düşünüyoruz 2,3 ay olmadı eşimin kontrolünü yaptırdık doktor karın kendini kontrol ettirsin dedi yanında bende vardım ben kadın doğum hastanesin de çalıştığım için her ay hormonlarıma ve ultrasona baktırma fırsatım oluyodu hormonlarımda çok hafif bozukluk çıkıyodu dr ilaç vermiyodu sadece kilona dikkat et kilo ver diyodu bende karar verdim ve 5 kg verdim ve o ay birde hersabah ballı çörek otu yedim ama diğer taraftan düşünmemeye çalıştım bu arada adetlerimde gecikme değilde üç dört gün öne gelme oluyodu o ayadetim üç gün gecikti ben heralde adet düenim bozuldu diye düşünürken arkadaşım hamile olabilirsin bakalım dedi ve hemen iş yerimde kan verdik açıkcası ben hiç umutlu değildim ama hamile çıktım ve o duyguyu tarif edemiyorum çok sevindim 5 haftalık hamileydim doktor bir hafta sonra gel keseyi görelim dedi ama göremedi tekrar bhcg istedi ve değer düşüşe geçmişti tutunamamış dedi çok üzüldüm ama herşey rabbimin elinde yapacak bir şey yok sadece şuna sevindim demekki pkolu olmama rağmen hamile kalabiliyorum buarada hastaneye yeni kadın doğumcu gelmişti herkez çok beğeniyodu bende görüştüm dr beyle bana doktorum pkolu olduğumu söylemişti dedim oda ultrasona bakalım dedi ve öyle bir şey yok dedi kistleri yumurtalığında inci gibi dizilmesi gerekiyodu dedi sende hiç kist yok dedi şaşırdım heralde dedim ya kilo vermemin yada ballı çörek otunun faydası oldu bana yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim rabbim inşallah hepimizi hayallerimizdeki bebeklerimize kavuşturur

arkadaşlar ben sitenize yeni katıldım bende pco luyum doktorum kilo vermemin faydası olacagını söyledi aynı zamanda prolaktinim yüksekti buda tabiki pkoyu tetikliyo düşürmek için ilaç verdi ama 2.3 ay sonra tekrar yükseliyodu bizde bir yıldır çocuk düşünüyoruz 2,3 ay olmadı eşimin kontrolünü yaptırdık doktor karın kendini kontrol ettirsin dedi yanında bende vardım ben kadın doğum hastanesin de çalıştığım için her ay hormonlarıma ve ultrasona baktırma fırsatım oluyodu hormonlarımda çok hafif bozukluk çıkıyodu dr ilaç vermiyodu sadece kilona dikkat et kilo ver diyodu bende karar verdim ve 5 kg verdim ve o ay birde hersabah ballı çörek otu yedim ama diğer taraftan düşünmemeye çalıştım bu arada adetlerimde gecikme değilde üç dört gün öne gelme oluyodu o ayadetim üç gün gecikti ben heralde adet düenim bozuldu diye düşünürken arkadaşım hamile olabilirsin bakalım dedi ve hemen iş yerimde kan verdik açıkcası ben hiç umutlu değildim ama hamile çıktım ve o duyguyu tarif edemiyorum çok sevindim 5 haftalık hamileydim doktor bir hafta sonra gel keseyi görelim dedi ama göremedi tekrar bhcg istedi ve değer düşüşe geçmişti tutunamamış dedi çok üzüldüm ama herşey rabbimin elinde yapacak bir şey yok sadece şuna sevindim demekki pkolu olmama rağmen hamile kalabiliyorum buarada hastaneye yeni kadın doğumcu gelmişti herkez çok beğeniyodu bende görüştüm dr beyle bana doktorum pkolu olduğumu söylemişti dedim oda ultrasona bakalım dedi ve öyle bir şey yok dedi kistleri yumurtalığında inci gibi dizilmesi gerekiyodu dedi sende hiç kist yok dedi şaşırdım heralde dedim ya kilo vermemin yada ballı çörek otunun faydası oldu bana yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim rabbim inşallah hepimizi hayallerimizdeki bebeklerimize kavuşturur

canım doktor banada pko dedi ilaç tedavisi görüyorum serephone kullandım ardından yumurtlama döneminde progestan kullandım eşimin sper testi iyi çıktı ama malesef bu ayda olmadı 1 yıldır korunmuyoruz yarın adetimin 3. günü doktora gitcem 28 yaşındayım izne çıkmıştım yeni döndüm bana bi akıl ver tatlım sence ne yapmam lazım bal çörek otu tarçın denedim şimdi bögürlen kökü içiyorum bu arada seni çok tebrik ederim allah nazardan korusun:nazar:

en büyük korkumdu evlat sahibi olamamak ama bu hastalıgın engel olmadıgını anladım hiç bir tedavi olmadan hamile kaldım ben darısı tüüm isteyenlerin başına :)

en büyük korkumdu evlat sahibi olamamak ama bu hastalıgın engel olmadıgını anladım hiç bir tedavi olmadan hamile kaldım ben darısı tüüm isteyenlerin başına :)

canım tebrikler kız nasıl başardın anlatsana bizede umut olur karanlıgımıza bu zor endişeli ve bir o kadar da korkulu dünyamıza mum yakmış olursun fena mı yavrum sayende kaç kişi aydınlancak :52:

merhabalar kızlar benim size bir sorum olacak.bana 8ay önce polikistik over teşhisi konuldu ve ben 8aydır bu sebeple doğum kontrol hapı kullanıyorum(ilk başta diena35;o çok midemi bulandırınca yasmin) ama bu hapların beni iyileştirmeyi değil sadece adet olmamı sağlayıcı etkisi olduğunu görüyorum.ben bu hapları kullanınca çok düzenli adet oluyorum ama polikistik overim geçmiyo ben kilo almaya ve kıllanmaya devam ediyorum.birkaç pcolu arkadaştan şeker hastalarının kullandığı ilaçları kullandıktan sonra pcolarıının geçtiğini duydum.bu konuda bilgisi olan varmı?????

merhabalar kızlar benim size bir sorum olacak.bana 8ay önce polikistik over teşhisi konuldu ve ben 8aydır bu sebeple doğum kontrol hapı kullanıyorum(ilk başta diena35;o çok midemi bulandırınca yasmin) ama bu hapların beni iyileştirmeyi değil sadece adet olmamı sağlayıcı etkisi olduğunu görüyorum.ben bu hapları kullanınca çok düzenli adet oluyorum ama polikistik overim geçmiyo ben kilo almaya ve kıllanmaya devam ediyorum.birkaç pcolu arkadaştan şeker hastalarının kullandığı ilaçları kullandıktan sonra pcolarıının geçtiğini duydum.bu konuda bilgisi olan varmı?????

canım bende evlenmeden önce kullandım diane 35 7 ay kadar ,doktorum yanında glifor vermişti birde..zannediyorum bahsettiğin şeyde bu.ben yedi ay içinde bi faydasını göremedim malesef:30: ama belkide bünyeden bünyeye farkediyordur ..deneyimli arkadaşlara sormak lazım..

merhaba..ben polikistik olduğumu lise yıllarında öğrendim..üniversite boyunca adet düzensizliği yüzünden arada hap kullanıyordum..üniversite bitti..evlendim.. 1,5 yıllık evliyim.korunmak için doğumkontrol hapı kullandım..doktorum gebe kalmak istediğimide hapı bırakıp tedavi olmam gerektiğini söylemişti.destek olmadan gebelik zor demişti.. 3 ay önce öylesine bıraktım hapı bir kaç ay sonra tekraR başlarım dedim.cildim biraz bozulduğu için ilacı bir kaç ay kullanmamayı düşündüm zaten gebelik zor ihtimaldi..ilacı bıraktıktan 6 hafta sonra regl oldum.. ikinci reglde tarkak başlayacakken 6 hafta geçti olmadım.. 7. haftada bulantılar olunca gastrittendir heralde dedim.. arkadaşlar ısrarlı olunca test yaptım ve pozitif çıktı.. hemen hastaneye gittim ve doktor ultrasona aldı.7 haftalık gebe olduğumu öğrendim..şok geçirdim..ihtimal vermezke.. bebek henüz düşünmezken.. hala ne hissettiğimi bilmiyorum..bi yandan şaşkın bi yandan heyecanlı bi yandan endişeli.. ama her şekilde güzel bi duygu.. dilerimki benim gibi olupta anne olmak isteyen her kes bu duyguyu tadar.. polikistik over gebeliği engelleyebildiği gibi gebelik döneminde risk oluşturuyor malesef.. anne olamayanlara ise önerebileceğim şey şu ki bunu asla kafanıza takmayın..zihniniz beyniniz rahat olsun..stres en büyük engel.. iyi günler diliyorum

Merhaba arkadaşlar sizlere ihtiyacım var kafayı yemek üzereyim bende pko hastasıyıum doktor diyete giricen vericen kiloları dedi epeyde verdim k dogumcum bana hem diyet için kilo hızlansın diye verdi hemde yumurtlaman çogalıcak dedi bu ilaçları tüb bebek yapan lara veriyolarmış ben 3 bebegimi kaybettim düşükle sonuçlandı malesef hep 18 ve 20 haftalarda kaybettim 2 oglum 1 kızım vefat etti gelelim mevzuya bana diaformin 1000 mg verdi yan etkileri epey var ben panik atak hastasıyım allah aşkına bu ilaçı kullanıpta yan etkisini gören varmı ne olur kim okursa bu yazımı cevap yazsın 1 haziranda ailaçlara başlıcam 4 ilaç verdi bu arada diaformini bir hafta yarım iç dedi akşamalrı sonra tam iç ama 2 ögünde iç dedi sizler kullandınızmı bu ilaçtan kilo verdirmeye birebirnmiş endıokrin uzmanları veriyomuş yada kdogumcular benim sesimi işşallah duayn olur şimdiden sagolun cevaplarınız için:48::48::48:

slm arkadaşlar bende yeni üye olanlardanım. bendede polikistik over var. doktora gittiğimde bana genetik olabilir dedi. kıllanma sorunum yok dönem dönem adetlerim düzene giriyor ama evlendikten sonra iyiden iyiye düzensizlikler başladı. balon gibi şiş hissediyordum dr.gittim yine bana progestan verdi 3 ay kullan sonra yine kontrole gel dedi günde 3 tane kullanıyordum. doktor aynı zamanda bu ilaç iştah açar ama senin kilo almaman lazım şuandaki durumunuz kilo açısından iii ama kilo almamanız lazım dedi. prolaktin hormonumda 26 değerinde çıktı, biraz yüksek olsada çok da yüksek değil dimi? bakalım ya hayırlısı bende kafama takmak istemesemde yinede takıyorum işte. sanki hamile kalamayacakmışım gibi hissediyorum ):

Back