simdi sevgili bacılarım bir pko lu olarak cok tecrubeli doktorumun bana soylediklerini size aktarıyorum
pko asla gecmez. dogustan gelen bi durumdur olene kadar sizinledir. kilo almak pkonun dusmanıdır. ileride seker ve tansiyon hastası olma riskiniz diger kisilere gore fazladır. menopoza gec girersiniz...kiloya baglı olarak gobek bolgesi yaglanmanız ve kıllanmanız artar...
ben de pkoluydum tedavisiz bi kızım oldu 2.5 yasında.. bende kilo yoktu cok zayıftım, adetlerim duzenliydi, kıllanmam ve sivilcelenmem de yoktu. ama ben de pkoluydum. pko icin en iyi tanı alttan ultrasonla bakılanmıs
bende 4 aydı adet görmüyordum 17 yaşındayım ve Dr.a gittim bayan bana bu hastalığın olduğunu söyledi ve çok üzüldüm ileride çocuk sahibi olamayabilirsin bu risk var dedi acaba gerçekten çok problem oluştururmu çok korkuyorum:S
canım ben 25 yaşındayım kendimi bildimbileli pco luyum evlenene kadar bir sürü dr gittim kilo ver çocuğun olmamariski var vs söylediler 7aylık evliyim ve yeni hamileyim hiç takma kafana hayatına bak..... hadi mutlu zamanlar
kızlar bende sizle paylaşmak istedim ..daha önce soğan kürünü denememe rağmen hiç bişey olmamıştı açıkçası birazda hayal kırıklığı yaşamıştım ama dün yeni küre başladım ve bugün hafif lekeler şeklinde kanama oldu..galiba bu defa etkili olacak..D bu arada hayıt suyuyla beraber kullanıyorum inşallah bu defa fayfdalı olacak yaa:))
arkadaşlar ben sitenize yeni katıldım bende pco luyum doktorum kilo vermemin faydası olacagını söyledi aynı zamanda prolaktinim yüksekti buda tabiki pkoyu tetikliyo düşürmek için ilaç verdi ama 2.3 ay sonra tekrar yükseliyodu bizde bir yıldır çocuk düşünüyoruz 2,3 ay olmadı eşimin kontrolünü yaptırdık doktor karın kendini kontrol ettirsin dedi yanında bende vardım ben kadın doğum hastanesin de çalıştığım için her ay hormonlarıma ve ultrasona baktırma fırsatım oluyodu hormonlarımda çok hafif bozukluk çıkıyodu dr ilaç vermiyodu sadece kilona dikkat et kilo ver diyodu bende karar verdim ve 5 kg verdim ve o ay birde hersabah ballı çörek otu yedim ama diğer taraftan düşünmemeye çalıştım bu arada adetlerimde gecikme değilde üç dört gün öne gelme oluyodu o ayadetim üç gün gecikti ben heralde adet düenim bozuldu diye düşünürken arkadaşım hamile olabilirsin bakalım dedi ve hemen iş yerimde kan verdik açıkcası ben hiç umutlu değildim ama hamile çıktım ve o duyguyu tarif edemiyorum çok sevindim 5 haftalık hamileydim doktor bir hafta sonra gel keseyi görelim dedi ama göremedi tekrar bhcg istedi ve değer düşüşe geçmişti tutunamamış dedi çok üzüldüm ama herşey rabbimin elinde yapacak bir şey yok sadece şuna sevindim demekki pkolu olmama rağmen hamile kalabiliyorum buarada hastaneye yeni kadın doğumcu gelmişti herkez çok beğeniyodu bende görüştüm dr beyle bana doktorum pkolu olduğumu söylemişti dedim oda ultrasona bakalım dedi ve öyle bir şey yok dedi kistleri yumurtalığında inci gibi dizilmesi gerekiyodu dedi sende hiç kist yok dedi şaşırdım heralde dedim ya kilo vermemin yada ballı çörek otunun faydası oldu bana yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim rabbim inşallah hepimizi hayallerimizdeki bebeklerimize kavuşturur
en büyük korkumdu evlat sahibi olamamak ama bu hastalıgın engel olmadıgını anladım hiç bir tedavi olmadan hamile kaldım ben darısı tüüm isteyenlerin başına :)
merhabalar kızlar benim size bir sorum olacak.bana 8ay önce polikistik over teşhisi konuldu ve ben 8aydır bu sebeple doğum kontrol hapı kullanıyorum(ilk başta diena35;o çok midemi bulandırınca yasmin) ama bu hapların beni iyileştirmeyi değil sadece adet olmamı sağlayıcı etkisi olduğunu görüyorum.ben bu hapları kullanınca çok düzenli adet oluyorum ama polikistik overim geçmiyo ben kilo almaya ve kıllanmaya devam ediyorum.birkaç pcolu arkadaştan şeker hastalarının kullandığı ilaçları kullandıktan sonra pcolarıının geçtiğini duydum.bu konuda bilgisi olan varmı?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?