Gebeliğe Hazırlık PKO VE OVULASYON TESTİ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
O kadar çok etkilenmişim ki. Rüyamda hamileydim ve bir erkek çocuk doğuruyordum. Uyanmak istemedim hep rüyada kalayım oğluşumla olayım istedim. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

O kadar çok etkilenmişim ki. Rüyamda hamileydim ve bir erkek çocuk doğuruyordum. Uyanmak istemedim hep rüyada kalayım oğluşumla olayım istedim. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

Canim belkide oglusundan sana bi isaret gelmistir uzulme daha fazla diye. Moral cok onemli.

Ben evlendim evleneli(3,5 yıl)eşim bir kaç aydır. Dolayısıyla 3aydır. Ama 2 senedir korunmuyordum.doktora gittiğimde kist var dedi 4 cm’lik küçültelim dedi.doğum kontrol hapı verdi 3,5 santime düştü. Daha da küçülmedi. Hep Doğum kontrol hapı içersem nasıl hamile kalırım dedim. Soğan kürünü dene dedi. Ben de yaptım. Bakalım adet olursam kontrole gidicem. Bu arada ben de boş durmadım bu ay eşimle bol bol çalıştık. Belki tedavisiz hamile kalırım diye.

Ovulasyon testlerini falanda dene canim. Hayirlisi olsun. Allah tez zamanda hayirli evlat hayirli kul nasip etsin

Ovulasyon testlerini falanda dene canim. Hayirlisi olsun. Allah tez zamanda hayirli evlat hayirli kul nasip etsin
İnş canım ben de öyle dua ediyorum. Ovulasyon testi yapıyorum dün test çizgisi kontrol çizgisinden daha koyu çıktı. Hayırlısı

Kızlar pkolarda kistlerden dolayı overilasyon testi çoğunlukla işe yaramıyor ben dr a yumurta takibi yaptırırken yaptım hiç göstermedi
Bir arkadaşım kilo verdi sonrasında overilasyon testi çok işine yaramıştı adeti de düzeldi
Adetin 15.gününden itibaren duphaston içiyorum
Hayt otuda çok faydalı bitkisel kürler pko hamileliğe sorun değil biraz uğraştırıyor sadece benim eşimde başka bir sorun var o çok yorucu inş hepimiz bebeklerimize kavuşuruz

Son düzenleme:
Herkese merhaba

Ilk defa yazıyorum ama bikac aydır takip ediyorum. 28 yaşıma yeni girdim 1.5 yıllık evliyim. Şimdi çocuk düşünmeye başladık. Sorunum pco Adet görmeye başladığımdan beri adetlerim düzensiz. 30, 42, 53, 37, 45 günlerde bir oluyo hiçbi zaman düzenli olmadı. Dönem dönem 2 ay veya 3 ay doğum kontrol hapı kullandım evlenmeden önce ama beni çok rahatsız ettiği için bu hapı kullanmayı hemen bırakıyordum. Şimdi doktora gittim hormon seviyeleri normal yumurtaliklarda kistler var ve adet düzensizliği mevcut. 19 Kasım son adet tarihim. Ilk defa korunmayı bıraktık bi taraftan çok hevesliyim bi taraftan çok korkuyorum Eşim herşey senin elinde psikolojini bozma diyor ve çocuk olsa da olur olmasa da olur kafasında yasıyor Ben her ay yumurta olmadığını düşünmüyorum doktor 6 ay denememi ama n9rmal yollarla şansımın düşük olduğunu söyledi. Ben de biraz araştırdım ve bal corel otu karışımını yapıyorum 1 haftadır yumurtaların büyümesine katkıda bulunsun diye. Bir de dün 5 li ovu testi aldim ilk defa yaptım dün silik çıktı. 2 günde bir takip edicem geç yumurtladigim icin. Ilave olarak soylıyım annem de pci hastası ama pci olduğunu bilmiyor. 3 kardeşiz ve sorunsuz hamile kalmış hepimize. Annemin adetleri daima düzensiz 4 ay adet olmadığı oluyordu. Ben de takipteyim bakalım kısmet inşallah Rabbim herkese sağlıklı bebisler verir

Tatlim hosgeldin.
Pko lular icin dogal yolla hamile kalmak cok zor diyorlar ama benimde cevremde birsuru pkolu oldugunu bilmeden dogal yolla hamile kalanlar ogrendim son 1 haftadir. Ama cogunda bebek dusunmeden hamile kalmislar. Yani bu olay tamamen psikolojik bencede. Ne kadar dusunmezsek o kadar kolay oluyor. Ama bebege karar verip baslayinca oyle psikolojik olarak etkilenmemek cok zor oluyor. Bende pkoluymusum. Bu ay ortaya cikti. Dedigin gibi cok gec yumurtluyoruz. Yumurtamiz 2 ayda bir veya 3 ayda bir olusuyor. Denk getirmek lazim. Ben glukopaj isimli ilaci kullaniyorum. Dr verdi ve 2 e aya hamile kalirsin dedi. Ama bu ilaci kullanip 5 aydir hamile kalamayanda var. Allahin takdiri artik. Allah hayirli ve saglikli evlat nasip etsin.

Hosbulduk canım amin insallah:)
Glukopaj ne ise yarıyor?
Evet öyle oluyor çocuk yapmaya karar verince kafa sadece onu dusunuyo:) Ben sanki yumurtlama zamanlarımı hissediyorum ama. Geçtiğimiz ay ıslaklığın olduğu 4-5 gün olmuştu tabi korunuyoduk . Bu ay o dönem olur inşallah ve yakalayabilirim. Sen ne zamandır düşünüyorsun?

O ilac pkolulara iyi geliyormus. Yumurtalari olgunlastirip catlamasina yardimci oluyormus. Ben 3 gun once gittim dr. Bakti yumurtalar var ama buyumemis. Bu ilaci 10 gun kullan gel bakalim iliski saati onereyim dedi.
Bende suan o dedigin sivi akinti var. Catliyomus gibi ama dr alttan bakti yok dedi. Yani bazen hormonel oyle akintilar olabilirmis. Illa catliyor anlamina gelmiyormus. Bence en sagliklisi yumurta takibi dr direkt goruyor. Bizde 6 aydir istiyoruz. Ama pko bu ay ortaya cikti. Yoktu daha once. Vucut kendisi olusturabiliyormus bu sendromu.

Sonradan oluştuysa sıkma canını en azından yumurtalıklarında yerleşik kist görünümlü yumurta çok fazla değildir canım. Akıntı ile beraber kasıklarda ağrı da oluyor o dönemleri degerlendir hatta ovulasyon testi yap bence o dönemler. Kilonu bilmiyorum ama beslenmene dikkat et hamur işi ve tatlı yi bi sure cikar hayatindan faydadan cok zarari var onlarin. Ben cok istahli biriyim biraz kilo verince ve spor yapınca adet aralığım 33 güne düşüyor . Şuan spora gitmem çok mümkün değil ama beslenme konusunda tatlı ve hamur işi yani beyaz unu tamamen hayatımdan çıkardım 2 haftadır. 48 le evlendim . 57 ye çıktım. Bu ikinci hafta dikkat ediyorum 54.5 oldum. O kadar araştırdım ki pko 'yu :) 1 yolda 9 kilo aldim eşim diyet yap dedi o kadar umursamadım mesele çocuk olunca akan sular durdu:) 1.53 boyum. Bir de çocuk istediğimi şuan kimseye söylemedim annem harici. Psikolojik baskı oluşmasın diye. Zaten eşim çocuk istemiyodu 2 yıl maddi acidan önümüzü gorebilmek adina ben de kimseye soylemoyorum suan dusundugumuzu daha kolay oluyo boyle:)

Pkolularda kilo cok etken oluyormus. Benimde 5 kilo vermem lazim. 64 kiloyum ama boyim 174. Yinede 5 kilo vermem gerekiyormus. Bu kullandigim ilav kilo verdiriyormus. Bakicaz artik. Olumlu gelisme olursa mutlaka yaz canim iyi haberlerini bekliyorum

Aynen canım kilo onemli:) Gelişme olursa burdan yazarım biraz geç olur gelişme malum bizde adet gecikince hamilelik anlaşılmaz zaten hep gecikiyo inşallah ben de hayırlı haberlerinizi alırım takipteyim

Kızlar ben gene doktora gittim bugun. Tatlı şeyleri çok sevdiğimi ve yediğimi bunun bi sorun olup olmadığını sordum pcos için. Dedi ki:zayıfsın zayıfla demem sana ama haftada 3 gun 40ar dakka tempolu yürü, vucuttaki yağ oranını düşürmek lazım. Küçücük bi öneri olur size de diye yazıyorum buraya.

Merhaba, benimde tanidigim insanlar var rahatca hamile kalabilmis. Bende pkoluyum maalesef hemen hamile kalamadim. Aslinda bu biraz rahat olmaklada gerekli. Ben cok takintili biriyim. Aklim hic rahat degil ya olmazsa diye dusunmekten kendimi alamiyorum eger yeni basliyorsaniz siz elinizden geleni yapin ama esinizide dinlemeye calisin. Ne guzel baskici degil sizi rahatlatacak cumleler kurmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…