• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PKO VE OVULASYON TESTİ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sen kaç yıldır istiyorsun ?

4 Aydır deniyoruz canım.

Onu aynı anda alabilirsin cnm evet çok iyi o

teşekkürler

Herkese merhaba

Ilk defa yazıyorum ama bikac aydır takip ediyorum. 28 yaşıma yeni girdim 1.5 yıllık evliyim. Şimdi çocuk düşünmeye başladık. Sorunum pco Adet görmeye başladığımdan beri adetlerim düzensiz. 30, 42, 53, 37, 45 günlerde bir oluyo hiçbi zaman düzenli olmadı. Dönem dönem 2 ay veya 3 ay doğum kontrol hapı kullandım evlenmeden önce ama beni çok rahatsız ettiği için bu hapı kullanmayı hemen bırakıyordum. Şimdi doktora gittim hormon seviyeleri normal yumurtaliklarda kistler var ve adet düzensizliği mevcut. 19 Kasım son adet tarihim. Ilk defa korunmayı bıraktık bi taraftan çok hevesliyim bi taraftan çok korkuyorum Eşim herşey senin elinde psikolojini bozma diyor ve çocuk olsa da olur olmasa da olur kafasında yasıyor Ben her ay yumurta olmadığını düşünmüyorum doktor 6 ay denememi ama n9rmal yollarla şansımın düşük olduğunu söyledi. Ben de biraz araştırdım ve bal corel otu karışımını yapıyorum 1 haftadır yumurtaların büyümesine katkıda bulunsun diye. Bir de dün 5 li ovu testi aldim ilk defa yaptım dün silik çıktı. 2 günde bir takip edicem geç yumurtladigim icin. Ilave olarak soylıyım annem de pci hastası ama pci olduğunu bilmiyor. 3 kardeşiz ve sorunsuz hamile kalmış hepimize. Annemin adetleri daima düzensiz 4 ay adet olmadığı oluyordu. Ben de takipteyim bakalım kısmet inşallah Rabbim herkese sağlıklı bebisler verir

Hoşgeldin canım. Benimde adetlerimde sen gibi hatta arası daha uzun da oluyor. Annemde aynı, kızkardeşimde. Ama annem tedavi ile hamile kalmış. Bizim genetikte var yani. :) bende ilk denemede hemen 12 gün sonra test yapmalar filan sanki ilk seferde tutacakmış gibi kafa direk oraya çalışıyor. Malesef bizim gibilerin biraz zor. 4 Aydır beynim sanki sadece oraya odaklı gibi. Ama bu ay kafamı rahatlatmaya çalıştım spor a başladım işe de yaradı. Benden sana tavsiye. Kafayı oraya odaklama sürekli hayal kırıklığı oluyor bu sefer üzülüyorsun. Akışına bırak.

Merhaba, benimde tanidigim insanlar var rahatca hamile kalabilmis. Bende pkoluyum maalesef hemen hamile kalamadim. Aslinda bu biraz rahat olmaklada gerekli. Ben cok takintili biriyim. Aklim hic rahat degil ya olmazsa diye dusunmekten kendimi alamiyorum eger yeni basliyorsaniz siz elinizden geleni yapin ama esinizide dinlemeye calisin. Ne guzel baskici degil sizi rahatlatacak cumleler kurmus.

Ya olmaZsa düşüncesi beni de öldürecek. Sağolsun eşim çok pozitif destek oluyor ama beynim ele geçirdi beni :)) Sonradan hamile kaldın mı ?

Merhaba, benimde tanidigim insanlar var rahatca hamile kalabilmis. Bende pkoluyum maalesef hemen hamile kalamadim. Aslinda bu biraz rahat olmaklada gerekli. Ben cok takintili biriyim. Aklim hic rahat degil ya olmazsa diye dusunmekten kendimi alamiyorum eger yeni basliyorsaniz siz elinizden geleni yapin ama esinizide dinlemeye calisin. Ne guzel baskici degil sizi rahatlatacak cumleler kurmus.

Ben de rahat olmaya çalışıyorum sadece heyecanlıyım biraz da korkuyorum. Dediginiz gibi kafamı rahat tutmaya çalışsam da ister istemez düşünmeden alamıyorum kendimi. Siz hamile kaldınız mi?

4 Aydır deniyoruz canım.

teşekkürler

Hoşgeldin canım. Benimde adetlerimde sen gibi hatta arası daha uzun da oluyor. Annemde aynı, kızkardeşimde. Ama annem tedavi ile hamile kalmış. Bizim genetikte var yani. :) bende ilk denemede hemen 12 gün sonra test yapmalar filan sanki ilk seferde tutacakmış gibi kafa direk oraya çalışıyor. Malesef bizim gibilerin biraz zor. 4 Aydır beynim sanki sadece oraya odaklı gibi. Ama bu ay kafamı rahatlatmaya çalıştım spor a başladım işe de yaradı. Benden sana tavsiye. Kafayı oraya odaklama sürekli hayal kırıklığı oluyor bu sefer üzülüyorsun. Akışına bırak.

Hosbulduk canim :) sizde de sıkıntı aynı:)) Bizde ben ve annem bi kızkardeşim daha var o sorunlu degil görünüyor ayda bir onun:) Annemle dün konuştum diyo ki yumurtaları düşünme:) Genetik etkisi gerçekten büyükmüş pco nun. Ben 2 gündür ovulasyon testi yapıyorum 2.testi dün yaptım ilk yaptığımdan bi tık daha koyu. En azından yumurtlama oluyo mu gibisinden meraktan biraz da takip ediyorum. En azından bir iki ay bu şekilde denemek istiyorum. Çünkü geven ay 53. Gün adet oldum ve 39. 40. Günlerde kasımlarımda ağrı ve akintim vardi ve net hissettim. O ay düşünmüyorduk ama bu ay başladığımız için o ay maalesef bosa gitti:)

Ya olmaZsa düşüncesi beni de öldürecek. Sağolsun eşim çok pozitif destek oluyor ama beynim ele geçirdi beni :)) Sonradan hamile kaldın mı ?
Maalesef hala ugrasiyorum. Eger adetim biterse hsg yaptiracagim. Sonra tekrar dr yolu. Ben bu ay sogan suyu kuru ve testere disli aslan pencesi kuru yaptim. Inanilmaz kanamam oldu. Oyle pihtilar cikti ki dusuk yapiyorum sandim. Kurlere bagliyorum daha ince hic bu sekilde basima bir sey gelmemisti. Hic hamile kalmadim.

Hosbulduk canim :) sizde de sıkıntı aynı:)) Bizde ben ve annem bi kızkardeşim daha var o sorunlu degil görünüyor ayda bir onun:) Annemle dün konuştum diyo ki yumurtaları düşünme:) Genetik etkisi gerçekten büyükmüş pco nun. Ben 2 gündür ovulasyon testi yapıyorum 2.testi dün yaptım ilk yaptığımdan bi tık daha koyu. En azından yumurtlama oluyo mu gibisinden meraktan biraz da takip ediyorum. En azından bir iki ay bu şekilde denemek istiyorum. Çünkü geven ay 53. Gün adet oldum ve 39. 40. Günlerde kasımlarımda ağrı ve akintim vardi ve net hissettim. O ay düşünmüyorduk ama bu ay başladığımız için o ay maalesef bosa gitti:)

Hadi bakalım hayırlısı güzel haberi ver bize. Ben akıntıdan da ovulasyon testinden de bişey anlamadım şimdilik 3 aydır mens te yok :)

Daha az olmuş sana, 30 ay bitiyor benim :bicak: inşallah rabbim aylarını arttırmadan tez zamanda hayırlı bi evlat nasip eder sana da hepimize de

İnşallah canım. Ben erken başladım ilaçlara çaylara vs. Hayırlısı olsun inşallah Vardır bi vakti zamanı.

Maalesef hala ugrasiyorum. Eger adetim biterse hsg yaptiracagim. Sonra tekrar dr yolu. Ben bu ay sogan suyu kuru ve testere disli aslan pencesi kuru yaptim. Inanilmaz kanamam oldu. Oyle pihtilar cikti ki dusuk yapiyorum sandim. Kurlere bagliyorum daha ince hic bu sekilde basima bir sey gelmemisti. Hic hamile kalmadim.

Belki rahim kendini gebeliğe hazırlıyordur canım. Bitki çayını bende içiyorum iki aydır ama tık Yok. Hsg den haberdar et bizi.

Merhaba arkadaşlar.:KK200:
Pkoyumve konuların hemen hepsini takip ediyorum. 3 aydır gebelik istiyorum. 2 aydır da adet olmuyorum. Bugün ovulasyon testine başlayacağım. Gününü yakalanamak ve değerlendirmek ümidi ile Bismillah diyorum :))
1 aydır hayıt çayı içiyorum. Doktorumda insülin direnci için 3 aylık glifor verdi , 2 aydır da onu kullanıyorum.
Ovulasyon testinin günlük resmini paylaşacağım sizlerle.
Testi kullanıp hamile kalanlar, bilgisi yada önerisi olanlar bana yardımcı olabilir mi ?

Ve benimle aynı durumda olan arkadaşlarım varsa gelin burdan hepimiz yardımlaşalım, fikir alışverişi yapalım ve şu pkonun üstesinden gelelim.:KK74::KK73:
Engin tecrübelerinize güveniyorum ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlarım. :KK36:

Merhaba öncelikle,
Ben 5,5 yıllık evliyim 3 yıldır korunmuyorum. Ortada hamilelik te yok. Pko için gittiğim endokrin doktoru düzensiz adet ve hormonlardaki sebeplerden glifor ve doğum kontrol hapı kullandırmaya başladı. Ayrıca tiroid ilacıda kullanıyorum.Kilom da var veremiyorum. 6 aylık tedavinin 4. ayındayım. 2 ay sonra gidip bakalım nasıl devam edcek. Ancak benim anlamadığım bu zamana kadar o kadar doktora gittim çikolata kistim olduğu söylendi ancak hiç Pko dan bahsedilmemişti. Yumurtlamaya dair yumurtanın kalitesi dair de birşey söylenmedi. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek. Takipteyim sizi :KK61:

Merhaba öncelikle,
Ben 5,5 yıllık evliyim 3 yıldır korunmuyorum. Ortada hamilelik te yok. Pko için gittiğim endokrin doktoru düzensiz adet ve hormonlardaki sebeplerden glifor ve doğum kontrol hapı kullandırmaya başladı. Ayrıca tiroid ilacıda kullanıyorum.Kilom da var veremiyorum. 6 aylık tedavinin 4. ayındayım. 2 ay sonra gidip bakalım nasıl devam edcek. Ancak benim anlamadığım bu zamana kadar o kadar doktora gittim çikolata kistim olduğu söylendi ancak hiç Pko dan bahsedilmemişti. Yumurtlamaya dair yumurtanın kalitesi dair de birşey söylenmedi. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek. Takipteyim sizi :KK61:

Hoşgeldin canım. Polikistikler ultrasonda bir ay az görünüp bir ay çok görünebiliyorlarmış doktorum öyle dedi. Belki önceden gözüne çarpmamıştır seninkiler. Adetlerin çok mu düzensiz mesela ilaçsız olabiliyor Musun ? Doğum kontrol ilacı bana pek mantıklı gelmiyor bu evrede. Ama belki bi bildiği vardır doktorun.. Bizde seni takipteyiz güzel haberler ver bize..

Banada polikistik dedi ama benim adetim düZenli oluyorum adet her ay normal bir şekilde en gec 31 günde oluyorum . Tüylenmem yok kilo problemim yok . Anlamadım ben nasıl pco olabiliyorum bu zamana kadr gttpim doktorlar kist falan yok demişti şimdi nasıl olabiliyor anlamıyorum

Banada polikistik dedi ama benim adetim düZenli oluyorum adet her ay normal bir şekilde en gec 31 günde oluyorum . Tüylenmem yok kilo problemim yok . Anlamadım ben nasıl pco olabiliyorum bu zamana kadr gttpim doktorlar kist falan yok demişti şimdi nasıl olabiliyor anlamıyorum
Hormonlarda problem olabilir, kistler olabilir. O yüzden demiştir. Düzenli regl olmanız çok iyi ama

Benim çok yakın bi arkadaşım 4 yılı bitirdi gebelik istiyordu şehirdışında doktorlara bile gitti artık tüp bebeğe karar verdikleri evrede prof pko olduğunu anladı yumurta takibi vs 1 yıldır 2 kere hamile kaldı ama düşük oldu. Yani anlamayabiliyorlarmış senin yok dediğin belirtiler olduğunda polikistik over sendromu deniliyormuş canım belirti yoksa sadece polikistik over. Saçma sapan işler :işsiz:

image.jpg Mrb kızlar bende pcoluyum ama bence değilim :/ çünkü düzenli adet görüyorum önce en geç 30-32 gündü döngüm bir düşük yaptım 26-28 düştü hormonlarında normal değerde düşükten sonra yumurtalıklarım için doktor en son gittiğimde normal çalışıyor dedi doktorum biraz aksi pek memnun değilim zaten zor durumda kalmadıkçada gitmiyorum ..İki gündür aşırı bel ve kasık agrım var bu günde ovulasyon testi aldım ve öğlen 2 gibi falan yaptığım baya koyuydu sonra akşam 7.30 falandı yaptım silikleşmeye başlamış şimdi saat bir tekrar yaptım daha çok silikleşmiş ..Acaba yumurtlama oldumu testte mi hata var emin olamadım :/(yurtdışında olduğum için saat farkı var)

Belki rahim kendini gebeliğe hazırlıyordur canım. Bitki çayını bende içiyorum iki aydır ama tık Yok. Hsg den haberdar et bizi.
Canim bugun hsg cekildi. Tuplerde biraz yapisiklik vardi ama ilacla acildi dediler 2 3 gun iliski yasak sonrasinda korunun demedi. Hsgden sonra hamile kalan cok oluyor dedi ceken kisi. Hayirlisi bakalim. Anestezili oldum bu arada.

Benim çok yakın bi arkadaşım 4 yılı bitirdi gebelik istiyordu şehirdışında doktorlara bile gitti artık tüp bebeğe karar verdikleri evrede prof pko olduğunu anladı yumurta takibi vs 1 yıldır 2 kere hamile kaldı ama düşük oldu. Yani anlamayabiliyorlarmış senin yok dediğin belirtiler olduğunda polikistik over sendromu deniliyormuş canım belirti yoksa sadece polikistik over. Saçma sapan işler :işsiz:

Selam kizlar. Bende pkoluyum. Yumurtalarimda var sadece. Hormonlarim normal killanmam yok ama bu durumu degistirmiyor maalesef. Eger tuvalete sikisik gobekten bakarlarsa anlamiyir bazi drlar ki 7 dr a gittim. Son gittigim dr yunurtamin uzerindeki kistleri tek tek saydi. 26-36 gun arasi adet oluyorum

Canim bugun hsg cekildi. Tuplerde biraz yapisiklik vardi ama ilacla acildi dediler 2 3 gun iliski yasak sonrasinda korunun demedi. Hsgden sonra hamile kalan cok oluyor dedi ceken kisi. Hayirlisi bakalim. Anestezili oldum bu arada.

Geçmiş olsun canım hadi inşallah hayırlı haberlerle gelirsin. Bende çok denk geldim burda hsg sonrası gebe kalanlara.

Selam kizlar. Bende pkoluyum. Yumurtalarimda var sadece. Hormonlarim normal killanmam yok ama bu durumu degistirmiyor maalesef. Eger tuvalete sikisik gobekten bakarlarsa anlamiyir bazi drlar ki 7 dr a gittim. Son gittigim dr yunurtamin uzerindeki kistleri tek tek saydi. 26-36 gun arasi adet oluyorum

Düzensiz olsa bile, böyle belli aralıkta adet görmen bile çok iyi bi kriter canım. Ben buna adet düzensizliği demiyorum bile. Hiç olamayan var mesela ben :)

Back