Pko ve hamilelik

nazennn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2022
36
19
26
Kızlar merhaba buralarda yeniyim size danışmak istediğim bir konu var şöyle ki ben pkoluyum 5 aydır evliyim evlilikle beraber 83 kilodan 93 kiloya çıktım normalde adetim 3-5 gün oynasa da düzenli gelirdi. 1,5 aydır adet olmuyorum bir anda kilo aldım ben ona bağlıyorum ama bi yandan da acaba hamilelik olabilir mi diyorum. Kondom kullanarak korunuyoruz son 1 aydır eşimle iş gereği ayrı olduğumuzdan çok sık ilişki yaşamadık. Şimdi test yapma konusunda kararsızım sizce gebelik mi fazla kiloya mı bağlamalıyım ?

Korunduğunuz için gebelik olduğunu sanmıyorum ben. Test yapın gebelik yoksa da bi doktora görünmenizde fayda var adetiniz baya gecikmiş.

öncelikle dr gidin çünkü pkos çok farklı bir hormonol dengesizlik. pcoslu kişilerde genelde insülin direnci oluyor ve buna bağlı kilo alımı yapıyor ben 73 kiloydum dr hemen zayıfla dedi 61 kiloya düştüm ve halen zayıfla diyorlar endokronolojıye gidin tiroid gibi bir çok hormon değerlerinize bakılsın benim adetim düzenliydi dr gidene kadar pcoslu olduğumu anlamadım ama malesef aşılama tüp bebek kimyasal gebelik başarısızlığı yaşadım

Pko da kilo alıp hamile kalman zaten çok zor birde korunuyormussun hamileleik değil bence adet olur olmaz git hormon testli yaptır kilom olmadıgi halde hormon seviyelerinden dolayı 1 sene gebelik olmadı üstelik 57 kiloydum adetimde duzenliydi.

Sonrasında kendiliğinizden mi hamile kaldınız

Boyunuz kaç ve ne kadar korunmadınız

1.65 boyundayım vucudumda yağ kalmadı diyetisyen artık veremezsin kilo diyor ideal kilodayım yani pcosun korunup korunmamakla ilgisi yok siz hiç doktora gittiniz mi
Evlendiğimden beri gitmedim çok araştırpmokudum kendimi bildim bileli pkoyum adetlerim kilo verince düzene girer kilo alınca düzensizleşir yumurtlamamda problem yok bende kilo verince normal şartlarda hamile kalacağımı düşünüyorum ama bilmiyorum

bende çok araştırdım ama mutlaka doktora gitmenizi tavsiye ederim 4 doktora gittim ikisi pcoslusun dedi ikisi pcos yok dedi son gittiğim tüp bebek uzmanı doktorum pcos dedi kullandığım ilaçlar felan var bence doktorunuz nasıl bir yol olacağına karar versin ama siz bilirsiniz kilonuz baya yüksek çünkü insülin direnci tiroid felanda oluyor

Aynen öyle bugün başladım kilo vermem hızlı oluyor tiroid var mı bilmiyorum ama bakalım hayırlısı siz ne kadarlık evlisiniz ve hiç korundunuz mu

Sadece pko mu ya hani eşiniz de falan bi sıkıntı olmasın baktırdınız mı veya tüpleriniz falan açık mı
ben size o yüzden doktora gidin diyorum . ben gidilmesi gereken her yere gittim ne eşimde ne bende bir sıkıntı yok sadece yumurtalarımın çatlama sorunu var yapılması gereken bütün tetkikler yapıldı bana da eşimede yani 3 yıllık evliyim herşeyim incelendi

Pcos bende de var kilo alınca adetlerin arası uzuyor bende evlendikten sonra 7-8 kilo aldım ve adetlerin Arasi 2 3 ay açıldı geçen yıl sadece 4 kere adet oldum, adetler duzensiz olduğu için de gebelik olmuyor bende 3 yıldır hiç olmamıştı ilaçla adetleri düzene sokup hamile kaldim

Başka belirtiler var mı hamilelige dair

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…