- 14 Şubat 2016
- 47
- 26
- 8
- 38
İnss hayrlisi olur son sorumZor diil cnm.yumurtan buyuyene kadar gobekten igne oluosun.buyudu catlatma ignesi wuruluyo.sora iliski veya asilama olur.hakkimizda hayirlisi

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnss hayrlisi olur son sorumZor diil cnm.yumurtan buyuyene kadar gobekten igne oluosun.buyudu catlatma ignesi wuruluyo.sora iliski veya asilama olur.hakkimizda hayirlisi
İnss hayrlisi olur son sorum) igneyle büyüdümü peki yumurtan
Anladim canim tskr ederimIgneyle buyudu cnm meraklanma seninkide buyur.dozunu yukseltir buyumezsede
Regli hep gecikmeli oluyor zatenMeraba cnm ne mutlu sanabende pkoyum.hemde reglimi bile ilacla oluyorum
yasim 26.senin nasildi regil duzenin ???
40 60 gün arasında oluyordum 60günü geçerse test yapıyordunMeraba cnm ne mutlu sanabende pkoyum.hemde reglimi bile ilacla oluyorum
yasim 26.senin nasildi regil duzenin ???
Bende pco, eşimde de varikosel vardı ama ikimizde de ileri boyutta değildi. Kimi doktor aşılama, kimisi tüp bebek kimisi eşin ameliyat olsun dedi. Her doktor bir öneri sundu. Zaten özeldekiler kesip biçmek için bahane arıyorlar. Ben direkt iyi bir devlet hastanesinde bir doktora gittim. Durumu anlattım o da bana basitten karmaşığa yol alırız dedi. Önce klomen ve yumurta takibi, olmazsa aşılama ve en son tüp bebek dedi. Klomenin ilk ayında 2 yumurtam gelişti ve şu an hamileyim. Stres yapıp üzülmeyin. Önce kendi vücudunuzu düzene sokun. kilonuz varsa verin, moralinizi yüksek tutun. Mutlu çocuğun mutlu anneden geldiğini unutmayın.
26 yaşımda evlendim ben o zamana kadar hep düzenliydi evlendikten sonra kilo alınca hastalık tetiklenmiş ve artık 50 güne sarkar olmuştu adetler. kilo verince düzelme oluyordu bir nebze. sonuçta 2 yıldır düzensizdi.sivilce, tüylenme vs yok bende kilo vrdı hamile kalmadan aldıım kiloyu geri verdim 10 kilo kadar. sonra da klomen tedavisi işte.
Merhaba herkese.. kendimi bildim bileli bu sendrom bende mevcut arkadaşlar.. lise yıllarımda hiç adet olmadığım için doktora gittim ve şu sıralarda çok ünlü olan doktor amca 'kızım bunun tedavisi yok ilaçla adet Olacaksın' dediğinde başımdan aşağı kaynar su döküldü. doktor doktor gezerek bir umut aradım ve sonrasında uzun yıllar Diane35 benim en yakın arkadaşım oldu. 15 yıl boyunca belirli dönemlerde ara verdim, gittiğim doktorlar farklı ilaçlar yazdı ve çoğunu tecrübe etme şansım oldu. Gel zaman git zaman derken evlendim ve eşime bu durumu öncesinde anlattım tabiiki de. İlk yıl kendimize zaman ayırdık sonrasında ilacı bıraktım ancak bildiğiniz üzere gebelik oluşmadı. bir ümit bekledim ve şehir değişikliği nedeniyle yeni bir doktorla tanışıp durumum hakkında bilgilendirdim ve 2 kere çatlatma ilacı kullandım yumurta takibi falan derken sonuç hüsran. Sonrasında bir Prof doktorumuza danıştık 3 kere çatlatma iğnesi ve adet söktürücü ile deneme yaptık sonuç yine hüsranTabi bu süreçte hsg de çekildi.ardından aşılama yapılması öngörüldü binbir umutla gittik ve aşılamamızı yaptırdık.. heyecanlı bekleyiş sonucu çift çizgiyi göremedik 4 ay sonrasında bir daha aşılama yapıp olmazsa tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini doktorumuz önerdi. Tüp bebek düşünmemiştim hiç Çünkü bu süreçten eşim, annem ve yakın bir arkadaşım dışında kimsenin haberi yoktu! meraklı ve laf sokmak isteyen fırsatçı insanlara hiçbir şekilde açıklama yapmak istemiyordum. İşin psikolojik boyutu süreçten daha da yıpratıcı idi.allahtan eşim desteğini hiçbir zaman esirgemediAğustos ayında 2.aşılamamız gerçekleşti. Araya kurban bayramı girdi, birazcık daha fazla beklemek istedim bi de test yapmak için 20 günün sonunda yaptığım testte çift çizgiyi gördüm Ve ben şok inanamadım bozuktur falan diye düşündüm elim titreye titreye bir daha yaptım ve yine çift çizgiDünyalar benim olmuştu.
Bu platformu çok okuyup derman bulmak istedim gebelik öncesinde. Birgün gebe olursam ben de insanlara Ümit olmak amacıyla geçirdiğim süreci anlatacağım demiştim ve o gün bugünBebeğim dünyaya geldi be Şu anda 6 aylık allahım bize bağışlasın Lütfen stres çok önemli arkadaşlar eşinizle birbirinize sahip çıkın ve doktorunuza güvenin...gebelikte isminizi bilmememe rağmen benimle aynı durumda olan hepinize dualarımı gönderdim Allahım hayırlısıyla kabul eder inşallah ve güzel hikayelerinizi sizler de yazarsınız...
Ben de varım. Pko lu olduğumu iki çocuk doguduktan sonra öğrendim. İki gebeligim de tedaviyle oldu. Ayrıca hasimato da var. İlk gebeligim çok yormadi ama 2.De çok uğraştım. Önce klomen catlatma iğnesi kimyasal gebelik düşük kürtaj ve 3 ay ara sonra tekrar tedaviye başladık. Öyle ki artık klomeni adetimin ilk gününden yumurtlama gününe kadar 3 er 4 er iciyordum ve yan etkisinden kriz geçirecek gibi oluyordum ama sonuç husrandi. Artık dedim bir tane evladım var buna da şükür olmuyorsa olmuyor diye zorlamicam artık son defa gidiyorum dedim. Dr estrofem verdi icmedim progestan verdi icmedim klomeni dediği gibi icmedim çünkü ölecek gibi oluyordum. Çatlatma ignesinden 36 sonra beraberlik ve sonra gün aşırı demişti 36 saat sonrasına uydum ama sonrasında hiç kasmadim olmayacak diye kendimi sartlamis ve olacak olmayacak düşüncesini kafamdan atmıştım ve şimdi küçük oğlum 14 aylık. Doğumdan 4 ay sonra kontrole gidttigimde pko lu olduğumu öğrendim hasimato da olduğu için Dr 3. İstiyorsan fazla uzatma dedi ama benim şu an için cesaretim yok yazz diye doğum kontrol hapı kullandım 4 ay ondan sonra adetim bayaa düzeldi. Hatta doğum kontrol hapı kullanıp biraktiktan sonra gebelik şansı daha yüksek dedi dr eğer bir daha çocuk düşünürsem öncesinde 3 ay kadar dogum kontrol ilacı kullanmayı düşünüyorum . Rabbim kimsenin kuçağını boş bırakmasın. Hayırlı evlatlar nasip etsin tüm isteyenlere. Yeter ki O (c. c) ol desin
Bence 3.21 o kadar da yüksek bir değil üst sınır 4 küsur çünkü ama yine de endokrine gidebilirsin. Bebek çok istiyorum olmuyor herşeyi kontrol edin dersin en azından detaylı araştırma yapar. Hiç soğan kürü denedin mi? Ben kürtaj olduktan sonra senin gibi bir sürü kist vardı küçük küçük soğan kürü yaptım 3 ay sonra tedaviye gittiğimde doktor hiç kist yok dediAmin cnim insallah bizlere de ol der guzel Rabbim..yukarida yazim war okuyup sende fikir werirmjsjn bana???
Mrb bnde varım nerdeyse 5 şenlik evlilyim.ilk iki sene istemedim .üçüncü senede istedim pko olduğumu öğrendim .Ve klomen başladım ama hiç ise yaramadı .6 ay büyükşehir kullandım.Ve Dr tüp beebk dedi ben o an yıkıldım bn kısır im dedim günlerce ağladım çünkü tedavi m yok tek çare tüp bebek dedi.Ve bn çok sinirlendi m Dr yas21 nasıl hemen tüp bebek der siniz dedim öyle dedi beklemenin anlamı yok dedi.Bn bidaha yıkıldım .ve iki ay boyunca dedim ki olacak hastahane de gitmedim kendi kendime konuşuyor dim olacak diyor dum ve dua ettim hiç dusun medim bnm adetin duzsnsiz di iki ay geçti daha yeni test yaptım hamile olduğu mu öğrendim .havakara uçtum ama üçüncü ayda düştü bebegimArkadaşlar;
Biliyosunuz PKO(Polikistik over sendromu) olan kadınlar literatüre göre %5 ancak doktorlar bunun %10 olduğunu düşünüyor. şöle de bi durum var ki;PKO olduğunu bile bilmeden 3-4 çocuğu olan biçok kadın var.
Peki aramızda aşılama, yumurta takibi, ya da doğal yolla hamile kalan PKO'lu bayanlar varmı?:uhm:
Arkadaşlar;
Biliyosunuz PKO(Polikistik over sendromu) olan kadınlar literatüre göre %5 ancak doktorlar bunun %10 olduğunu düşünüyor. şöle de bi durum var ki;PKO olduğunu bile bilmeden 3-4 çocuğu olan biçok kadın var.
Peki aramızda aşılama, yumurta takibi, ya da doğal yolla hamile kalan PKO'lu bayanlar varmı?:uhm:
Mrb inşallah olur bebeğiniz birşey soracagim iğne tedavi ne demek açıklar mısınızselam..bende pcosluyummm,zaten topikte gördügüm tüm pcos sayfalarina yaziyorum:)
5-6 senedir var bendede.2 yildir evliyim..2 aydirda tedavi oluyorum..haftada 2 defa doktordayim,kan testlerim ve muayenem yapiliyor..puregon+glukofen+folicplus+dexamethason kullaniyorum..
bi gün yumurtalar büyüyosa hormonlar altüst oluyor,hormonlar iyiyse yumurtalar yerinde sayiyor...
ama ümitliyim...her ne kadar ilaclardan sissemde,depresif biri olsamda,hergün gidip gelmekten biksamda ve 2 aydir igne yapsamda pes etmicem....
cünkü binlerce milyonlarca insanda bu sorun var ve cogu bebeklerine kavusuyor...
sadece sabredip stres yapmamak gerekiyor...
Canım kesinlikle donanımlı bir kadın Doğum uzmanına gitmelisin .. tabiiki de önce bi endokrin görün. Bu arada heyecanla yazarken yazmayı unutmuşum Diaformin de kullandım tedavi sürecimde kesinlikle onun da faydasını gördüğüme inanıyorum. Estradiol değerimi hatırlamıyorum.Canim sanki beni anlatmissin yazindabende polikistik overim ve kizligimdan beri benimle pko.adet olamiyordum gttim doktora aynen banada diane35 werdi yolladi.bikac ay icip braktim tabi o ara ergeniz falan uzerinde durmadik.evlendim 4yillik evliyim.2sene oldu isteyeli.1sene duzenli yasmin kullandim bi umut adetimj belki dizenler belki yumurtlama olur diye.adetim duzeldi ama ne yazikki yumurtlama iyce gtti.braktim bebek istegi icin adetim tam 3 ay gene yok.ardindan doktorda aldik solugu tabi biliyoruz sorunu.hemen bakti polikistik dedi yumurtaliklar dolu mjnik kistlerle.klomenle basladik.ilk denemede 1yumurta oldu 16milim.doktor deneyin dedi catlatma ignesi falan yazmadi.denedik ardindan adet oldum.ikinci klimende hic buyumedi.sonra asilama dedi doktor ignelerle.ilk asilama tutmadi.2.yi denedik oda nasip olmadi
yumurtalar buyuyor ama nasip olmuyor.bende kendi kndime ya yumurta catlamiyo diyorum yada hormonlar izin vermiyo diom ama Rabbim bilir herseyi.tum hormonlarim normal sadece tsh 3.21 cikti ona ragmen asilama yapti son gttigim hastane.dusurelim oyle yapalim demek yerine para ugruna hemen yaptilar.birde estradiol 30 cikti.normal mi sence e2?senin nasildi cnim?bende simdi endokrine gitmeye karar werdim sence endokrin yardimci olurmu bana?