• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

angel_eda

rabbim bebeğimi koru...
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
730
5
96
Nevşehir
Arkadaşlar;

Biliyosunuz PKO(Polikistik over sendromu) olan kadınlar literatüre göre %5 ancak doktorlar bunun %10 olduğunu düşünüyor. şöle de bi durum var ki;PKO olduğunu bile bilmeden 3-4 çocuğu olan biçok kadın var.

Peki aramızda aşılama, yumurta takibi, ya da doğal yolla hamile kalan PKO'lu bayanlar varmı?:uhm:

Slmmm ben başlim anlatmaya :)
Ben 9 aylık evli iken öğrendim pkolu oldugumu ve önümde çok zorlu bir süreç beni bekliyordu sanki üzüldüm ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım bir bebek istiyordum ama yumurtlama sorunum vardı bu acı bir gercekti ama yinede şükrediyordum benden daha kötü durumda olanlar var diye derken dr gittim tedavime başladım. Testler filan eşime bana hepsi yapıldı diğer testler hepsi iyiydi çok şükür bu arada 2 ayda bir adet görüyordum derken 15 aylık evliydim bu arada ilk klomene başladım bismillah diyerek günde 1 kullandım takip başladım 2 günde bir gittik adetin 17.güne kadar yumurtam hiç büyümedi 8-9 ml de kaldı oysaki 18 ml olması lazımdı ve dr bana daha büyümez bunlar hiçbir yumurtada bir umut yok dedi gelme artık bu ay bir dahaki ay devam ederiz. Ben hastaneden çıktım yolda giderken ağlaya ağlaya gittim dedim kendi kendime Allahım kendiliğinden büyümüyor biliyorum ama hapla bile büyümedi die çok üzüldüm akşam eve geldim eşim çok umutluydu noldu dedi büyümemiş dedim oda hhayırlısı filan dedi. Sonra aradan 1,5 hafta gecti benden sümüksu sıvı geldi ama bayağı yoğundu dedim acaba yumurtladımmı tekrar dr gittik demesinlermi çatlamış ben şok tabi büyümez demişlerdi büyümüşde çatlamış bile kendiliğinden çok sevindik eve geldik artık adet günümü bekledik adet günüm gecti tam 1 ay nerdeyse gecti test yapmadım ztn hep gecikdiği için yine öyledir dedim ama dayanamıyorumda sonra hastaneye gittik bir cumartesi günüydü pardon ilk eyüp sultan hz. ne gittik dua ettik sonra hastaneye gittik kan verdim ve kağıdı bir açtım sonuç 9973 değer çıkmış gözlerime inanamadım eşimde bende koşa koşa dr un yanına çıktık ve HAMıLESıN tebrikler dedi ben inanamadım evet hamileydim kulaklarıma inanamıyordum yaa resmen dedim eminmisiniz evet hemde değer bayagı yüksek. Sonra eşimde bende birbirimizze baktık ve dışarı çıktık gülerek sonra ben merdivene oturdum ağlamaya başladım :) Allahtan ümit kesilmiyormuş ben bunu anladım olacagı varsa oluyor işte büyümez dediler ama sonuc hamileyim şuan 11 haftalık oldum...
Hep hayırlısı olsun diyelim gercekten Allahım nasip ediyor yeterki biz duamızı esirgemeyelim...

ikincide ben anlatayım hikayemi:bekarken 3-4 ay eciken adetlerim evlendikten sonrada devam etti.korktuğum başıma gelmişti.sanki hiç hamile kalamayacakmışım gibi hissediyordum devamlı ağlıyordum her ay adetim gecikiyo test yapıyorum (-) tabi ben yine oturup ağlıyorum,sadece gözyaşlarımla teselli buluyorum..eşim çok yardımcı oldu Allah razı olsun.sonra dr gitmeye karar verdik o zaman6 aylık evliydim herkes biraz daha bekle daha yeni evlisiniz dedi ama ben sorunumu biliyordum hemen tedaviye başlamak istiyordum.dr um pko var dedi,yumurtalıklarda tembellik var dedi belki tedavi uzun sürebilir hemen olacak diye umutlanmayın dedi.ve gonaphene ile tedaviye başladık.yumurtalarım istenen büyüklüğe azda olsa ulaştılar çatlatma iğnesi vurundum..ve adeti beklemeye başladık,evet günüm geçmişti ama test yapmaya korkuyordum komşularımın zoruyla evde test yapmaya karar verdim bu arada midem de ara ara bulanıyordu.testte çift çizgi çıktı inanamadık eşimle gözlerimiz doldu.ve hemen kan testi yaptırmak için akşam 9 da polikliniğe kan tahlili verdik iki gün sonra sonuç pozitifti.sonra dr gittik dr umuz şaşkındı ilk tedavide hamile kaldığıma..şimdi kızım 2,5 yaşında..Rabbim tüm isteyenlere tez zamanda hayırlısıyla anneliği nasip etsin..amiiinn..şimdi ikinciyi istiyoruz ve yine adetlerim düzensiz..tekrar tedaviye başlıycaz...Rabbim cümlemize hayırlısıyla hayırlı zamanda versin...amiiiinn

üçüncü hıkayede bendn kızlar...bende evlenmeden önce adet düzensizliğinden canım çok yandı ılac kullanmadan adet olamazdım..drum evlenınce hıc korunma zaten yumurtaların oldukca tembel dedı.o dönem nısanlıydım ya hıc cocugum olmazsa dıye kac gecele agladım...evlendıkten sonra korunmadım 6. ayımda dr gıtmeye ve klomen kullanmaya basladım 4 ay klomen kullandım ama nafıle yumurtalarım hıc olusmuyodu.dr çok küçük kalıyorlar tedavıye yanıt vermıyosun dedı.bence dırek asılama yapmadan tüp bebege gecelım dedı.o an dünya basıma yıkıldı sankı...esınle bır konus karaını bıldırırsın dedı r um.aksam eve geldıgımde aglayarak anlattım esıme olanları .herseyın hayırlısı dedı ama içim nasıl acıyordu.sonra kendımı bıraz dınlenmeye aldım klomenle süreklı hormon takvıyesı aldıgım için bıraz vucudumu kendı halıne bırakayım dedım.sonrakı ay nasıl olduysa ılk kez kendılıgımden adet oldum hemde gecen ayda oldugum aynı tarıhte....ama gecenın bır yarısı benden bıseyler kopuyordu sankı nasıl sancı cektım anlatamam.(demekkı o sancılarda kıstlerım patladı ) ve en son ay adetım gectı herzamankı gıbı ben ıhtımal bıle vermıyorum yıne farlutal içip adet olacagım dıye düşünürken komsum test yapalım dıye tutturdu.kız yoktur bısey deyıp gecıstırdım ama peşimi bırakmadı eczaneden testımı bıle gıdıp o aldı :) ve adetım 5. gün gecmıstı testte ılk kez ıkı cızgı cıktı nasıl mutlu oldum anlatamam esım eve gelene kadar gıdıp gelıp teste bakıyordum gercekmı dıyeee....ve suan 25 haftalıgız nasıp olursa bır kızım olacak teyzeleri..kımse ümitsiz olmasın alnımızda yazılıysa herseyı vaktı gelınce göecegız ALLAH ın izniyle....

3 arkadaşıma da çok sevindim. hep sonuçlar mutluluk verici. ben de 1.5 yıllı geçkin zamandır evliyim. bekarlığımda hep sorunluydu reglim ama hiç bir doktor bişey demedi. hep normal ultrason olduğu için görmediler belki bilmiyorum. ama pazartesi günü pko olduğumu öğrendim ve 5 aydırda gebe kalmaya çalışıyorum. dr um ısrarla bi sene dolana kadar beklemem gerektiğini söylüyor. ama ben çok istiyorum. açıkçası beklemek de istemiyorum. yani sonuca çabucak ulaşmak gibi bi huyum var. zaten bi sene dolana kadar olacağı varsa da psikolojim yüzünden olmıcak. bana vereceğiniz bir öneri varsa paylaşır mısınız?

canım bence hiç acele etme..allah tan hayırlısını dile..ben 2,5 yılllık evliyim.ve 1,5 yılım vajinismusla geçti.3 aydır pko tedavisi görüyorum.c.tesi günü puregona başladım..haftaya c.tesi konrolüm var ve çoookk umutlulyum..inşallah meleklerim ekavuşurum.:CüvCüv:.tedbirimi alıyorum,rabbime sığınıyorum :Saruboceq:hepsi bu...kafana çok takma olacağı varsa da olmuyor..tecrübeyle sabittir..sositososito

ange_eda cım canım banada herkes 1 sene beklememi söyledi ama dr um alakası yok dedi pko da erken tedavi iyidir demişti..bence bebek istiyorsanız hemen tedavini başlat..eğer dr un beklemende ısrar ederse dr unu değiştir..hakkında hayırlısı olsun canım benim..Rabbim tez zamanda hayırlısıyla yüzünü güldürsün inşallah..

lacivertyaz canım benim.. bizim pko da tedavi önemli..yoksa adetler iyice düzensizleşiyo,bu da psikolojini etkiliyo..öptüm canlarıımm..

hakkaten kızlarrr hadiiii..eğer koskoca KK'da sadece 3 tane hamile varsa çok üzülürüm.ümidimi kaybettirmeyin bana..yazın hikayelerinizi de yüzümüz gülsün içimiz birazcık da olsa umutla dolsun.hadi lütfen

bekarken pko lu olduğumu tzhmin ediyordum ama doktora gidemiyordum bekaretim olduğu için korkuyordum. yalnız benim düzensizliğim ara ara oluyordu evlendim düzene girmişti sadece çok stresli sinirli olduğum dönemler bir hafta veya on gün geçikiyordu. bir gebelik geçirdim bebiş tutunamadı ondan sonra doktora 1,5 senedir devamlı gidiyoruz. eşimde ve bende problem yoktu yumurtalarım geç çatladığından şüphelendik ve o sebeple klomen+çatlatma iğnesine başladık. bu 5. kullanışım artık mevlam nasip ettiyle olur diyoruz. nasipten ötesine geçilmiyor ne kadar uğraşırsak uğraşalım maalesef. dilerimki herkesin yüzü güler ve bebişlerine kavuşurlar.

Slmmm ben başlim anlatmaya :)
Ben 9 aylık evli iken öğrendim pkolu oldugumu ve önümde çok zorlu bir süreç beni bekliyordu sanki üzüldüm ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım bir bebek istiyordum ama yumurtlama sorunum vardı bu acı bir gercekti ama yinede şükrediyordum benden daha kötü durumda olanlar var diye derken dr gittim tedavime başladım. Testler filan eşime bana hepsi yapıldı diğer testler hepsi iyiydi çok şükür bu arada 2 ayda bir adet görüyordum derken 15 aylık evliydim bu arada ilk klomene başladım bismillah diyerek günde 1 kullandım takip başladım 2 günde bir gittik adetin 17.güne kadar yumurtam hiç büyümedi 8-9 ml de kaldı oysaki 18 ml olması lazımdı ve dr bana daha büyümez bunlar hiçbir yumurtada bir umut yok dedi gelme artık bu ay bir dahaki ay devam ederiz. Ben hastaneden çıktım yolda giderken ağlaya ağlaya gittim dedim kendi kendime Allahım kendiliğinden büyümüyor biliyorum ama hapla bile büyümedi die çok üzüldüm akşam eve geldim eşim çok umutluydu noldu dedi büyümemiş dedim oda hhayırlısı filan dedi. Sonra aradan 1,5 hafta gecti benden sümüksu sıvı geldi ama bayağı yoğundu dedim acaba yumurtladımmı tekrar dr gittik demesinlermi çatlamış ben şok tabi büyümez demişlerdi büyümüşde çatlamış bile kendiliğinden çok sevindik eve geldik artık adet günümü bekledik adet günüm gecti tam 1 ay nerdeyse gecti test yapmadım ztn hep gecikdiği için yine öyledir dedim ama dayanamıyorumda sonra hastaneye gittik bir cumartesi günüydü pardon ilk eyüp sultan hz. ne gittik dua ettik sonra hastaneye gittik kan verdim ve kağıdı bir açtım sonuç 9973 değer çıkmış gözlerime inanamadım eşimde bende koşa koşa dr un yanına çıktık ve HAMİLESİN tebrikler dedi ben inanamadım evet hamileydim kulaklarıma inanamıyordum yaa resmen dedim eminmisiniz evet hemde değer bayagı yüksek. Sonra eşimde bende birbirimizze baktık ve dışarı çıktık gülerek sonra ben merdivene oturdum ağlamaya başladım :) Allahtan ümit kesilmiyormuş ben bunu anladım olacagı varsa oluyor işte büyümez dediler ama sonuc hamileyim şuan 11 haftalık oldum...
Hep hayırlısı olsun diyelim gercekten Allahım nasip ediyor yeterki biz duamızı esirgemeyelim...

canım beniiiimmm..allah gönlünüze göre vermiş ve rabbim tüm isteyenlere veriri inşallah..şu yazdıklarını okuyunca hüngür hüngür ağladım biliomusun..ben daha düşünmüorum bebek korkuorum belkide ama şu anlattıkların içimi eritti şimdi nasıl peki hamileliğin??:çok üzgünüm:

cok guzel hıkayeler var arkadaslar nasıp bızede artık.bende 1,5 yıllık evlıyım 2 kere dusuk yasadım ve yaklasık 1 yıldır hamılelgı yakalayamdım.darsı tum isteyenlerin ve benım basımaaa

merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 3 yıllık evliyim geçen yıl öğrendim pko olduğumu ilaçsız adet görmüyordum bende tedaviye geç kaldım galiba çünkü daha önce adet gecikme sorunum yoktu geçen yıl tedavim yarıda kaldı dr gitti başka dra gidene kadar 1 yıl geçti şimdi tedaviye başlıyalı 4ay oldu puregon kullanıyorum geçen ay çatlatma iğneside kullandım olmadı Nisanda aşılama olcak inşallah sonuç pozitif olur bende sizler gibi güzel ve mutlu sonla biten bir hikaye yazarım.Rabbim her isteye anne olmayı nasip etsin AMıN

merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 3 yıllık evliyim geçen yıl öğrendim pko olduğumu ilaçsız adet görmüyordum bende tedaviye geç kaldım galiba çünkü daha önce adet gecikme sorunum yoktu geçen yıl tedavim yarıda kaldı dr gitti başka dra gidene kadar 1 yıl geçti şimdi tedaviye başlıyalı 4ay oldu puregon kullanıyorum geçen ay çatlatma iğneside kullandım olmadı Nisanda aşılama olcak inşallah sonuç pozitif olur bende sizler gibi güzel ve mutlu sonla biten bir hikaye yazarım.Rabbim her isteye anne olmayı nasip etsin AMİN

inşalh canım herkes kucuk meleklerıne kavusur. bısey sorucam sorun olmazsa asılama yaptırıcam dıyorsun ben ssk lıyım ne kadar masraf gıdıyor bı bılgın varmı sen nerde yaptırıcaksın

merhaba arkadaşlar ben 3,5 yıllık evliyim bekarlıktan beri pcos hastasıyım adetlerim düzenli deil evlendikten sonra geçer dediler geçmedi:1no2:evliliğim 2.yılında tedaviye başladım 2 defa aşılama oldum sonuç negatif eşimde varikosel var nisan ayında tüp bebek yaptıracağız nasip olursa inş.emeklerimiz boşa çıkmaz rabbim herkesin gönlüne göre verir inş.

selam..bende pcosluyummm,zaten topikte gördügüm tüm pcos sayfalarina yaziyorum:)
5-6 senedir var bendede.2 yildir evliyim..2 aydirda tedavi oluyorum..haftada 2 defa doktordayim,kan testlerim ve muayenem yapiliyor..puregon+glukofen+folicplus+dexamethason kullaniyorum..
bi gün yumurtalar büyüyosa hormonlar altüst oluyor,hormonlar iyiyse yumurtalar yerinde sayiyor...
ama ümitliyim...her ne kadar ilaclardan sissemde,depresif biri olsamda,hergün gidip gelmekten biksamda ve 2 aydir igne yapsamda pes etmicem....
cünkü binlerce milyonlarca insanda bu sorun var ve cogu bebeklerine kavusuyor...
sadece sabredip stres yapmamak gerekiyor...

bende anlatayım hikayemi :utangac:
benim adetlerim duzenliydi.yani 2-3 gun nadirende 5-6 gun oynuyodu sadece. evliligimizin 2,5 yılı geride kalmıstı ve biz cocuk dusunmeye basladık.3.ayımızda doktora gitmeye karar verdim.cunku daha once hic jinekologa gitmemistim. eger bi sorun varsa biran onca hallolsun istiyodum. ocak ayında adetim biter bitmez solugu doktorda aldım. alttan muayene sonucu pko oldugumu soyledi.kistleri bende gormustum ultrasonda.ama bende ne kıllanma ne asırı kilo nede sivilcelenme vardı.doktor pkonun dogustan gelen bir rahatsızlık oldugunu, olene kadar bu hastalıkla yasıcamı soyledi benneyaptımki
bana isterseniz birkac ay daha ugrasın olmazsa tedaviye baslayalım dedi. bende fazla zaman kaybetmek istemiorum tedaviye hemen baslayalım dedim. ozaman birdahaki adet zamanında gel bana rahim filmi cekelim dedi doktor.
ben subat ayındaki adetimi beklerken adet gunume 5 gun kala hic umudum olmayarak idrar testi yaptım ve 2.cizgiyi silik olarak gordum.sonra kan verdim ve hamileydim :CüvCüv: :nazar:
sanırım ben sanslı olanlardanım.umarım Allah hepinize saglıklı bebisler verir.:Saruboceq:

bende anlatayım hikayemi :utangac:
benim adetlerim duzenliydi.yani 2-3 gun nadirende 5-6 gun oynuyodu sadece. evliligimizin 2,5 yılı geride kalmıstı ve biz cocuk dusunmeye basladık.3.ayımızda doktora gitmeye karar verdim.cunku daha once hic jinekologa gitmemistim. eger bi sorun varsa biran onca hallolsun istiyodum. ocak ayında adetim biter bitmez solugu doktorda aldım. alttan muayene sonucu pko oldugumu soyledi.kistleri bende gormustum ultrasonda.ama bende ne kıllanma ne asırı kilo nede sivilcelenme vardı.doktor pkonun dogustan gelen bir rahatsızlık oldugunu, olene kadar bu hastalıkla yasıcamı soyledi benneyaptımki
bana isterseniz birkac ay daha ugrasın olmazsa tedaviye baslayalım dedi. bende fazla zaman kaybetmek istemiorum tedaviye hemen baslayalım dedim. ozaman birdahaki adet zamanında gel bana rahim filmi cekelim dedi doktor.
ben subat ayındaki adetimi beklerken adet gunume 5 gun kala hic umudum olmayarak idrar testi yaptım ve 2.cizgiyi silik olarak gordum.sonra kan verdim ve hamileydim :CüvCüv: :nazar:
sanırım ben sanslı olanlardanım.umarım Allah hepinize saglıklı bebisler verir.:Saruboceq:

canım maşallah rabbim hayırlısını nasip etsin herkese.benim durumumda senin gibi pcoluyum ama kıllanma sivilcelenme kilo alma falan yok.3 ay oldu tedavi görüyorum ama bi sonuç alamadık hayırlısı yüce mevladan.o neylerse güzel eyler.

inşalh canım herkes kucuk meleklerıne kavusur. bısey sorucam sorun olmazsa asılama yaptırıcam dıyorsun ben ssk lıyım ne kadar masraf gıdıyor bı bılgın varmı sen nerde yaptırıcaksın

canım bende ssklıyım ama özel hastaneye gidiyorum drum 350 tutuyor ama 300 tlye yaparım dedi ayrıca niye sorun olsun bildiğimizi paylaşmak.belki biliyorsundur ama şunuda söyleyeyim yumurtlama ve çatlatma iğneleri için hastaneden heyet raporu alınca 100/50 sini yani yarısını sigorta kaşılıyor

Back