Gebeliğe Hazırlık Pko nedir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gzm Vrl16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
103
80
28
Arkadaslar dr um 4 ay once bana polikistik over var dedi ama ne oldugunu aciklamadi tabi ben o zaman hicbirsey bilmiyordum yani pko nun gebeligi zorlastirdigini felan bazi arastirmalardan sonra korktum.. gecen ay reglim baya gecikmisti daha sonra oldum ama iste suanda da normal hesaplarima gore bat 17 si ama.olmadim olcak gibi de hissetmiyorum yarin saglik ocagina gitcem ama pko dan dolayi her ay gecikme yasayip da ben her ay umitlenmek istemiyorum bi an once gebe kalmak anne.olmak istiyorum ssim de bu durimdan oldukca yoruldu oda bende.acaba mi diye stres yapiyor fazla kafaya takiyoruz off bilmiyorum cok yorildum yahu bi an once bebislerimiz olsin hepimizin insallah

Oncelikle sakin olun. Pko ulkemizde pek cok kadinda bulunan bir rahatsizlik. Pko ile hamile kalan cok kadin var ayni zamanda. Cok detayli bilmiyorum, buradan ogrendigim kadarini yazicam. Yanlışlık olabilir anlattiklarimda.

Pko hastalarinda en onemli sey kilo vermek. Akdeniz tipi beslenmek cok faydaliymis. Genel olarak fit de olsaniz, mesela sisman degilsinizdir, kitle indeksiniz normaldir, M beden giyiyorsunuzdur, yine de kilo vermeniz gerekiyor diye biliyorum.

Stresten uzak durmaya calismaniz gerekiyor.

Ovulasyon testleri sizde yanlis sonuclar verebiliyor.

Ilk işiniz kilo vermek olmali.

Pko icin saglik ocagina gitmeyin, baska bir kadin dogum uzmanina gidin. Bilgi almak istediginizi soyleyin. Belki pko yoktur.

Benim de amh degerim biraz yüksek 10'un uzerinde. Burada bana pko olabilirsin dediler. 7 iken pko denen bir uye varmis. 2 ayri doktor da bana oyle bir sey demedi. Pko degilsin dediler.

Sizin degerleriniz nasil çıktı?

Hiç sıkmayın canınızı pko hamileliğe engel bir durum değil. Bende pkoluyum ilk iş kiloluysanız kilo vermeye odaklanın ben zayıflayınca adetlerim düzene girmişti. Deneme sürenize göre eşinizde bi kontrole girse iyi olur iki tarafta da gebeliği zorlaştıran etkenler varsa ona göre tedavi uygulanır

Pko da hamileliğe engel olan durum genelde yumurtlamanın ya olmaması ya da ne zaman olduğunun bilinmemesi. Siz beslenmenizi düzenleyip diyet yapın yumurtalıkların daha aktif çalışması için. Bir de ovülasyon testi kullanın ki yumurtlama olursa gününü kaçırmayın. Çatlama gördüğünüzde de ilişki olursa, eşinizde de engel bir durum yoksa tabiki gebe kalabilirsiniz

Cok tesekkurler ama kilo vermek icin uyku duzeni yeme icme nerden baslayacagim hic bilmiyorum kafam cok dolu karmakarisik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…