Gebeliğe Hazırlık PKO, metformin ve klomenle ilaç tedavisi...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hufezaa

ربّ هبلي من الصالحين 💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
2.526
7.260
158
Merhaba hanımlar Pko olup gebelik için uyguladığınız tedavi ve ilaçları paylaşır mısınız?
Ben 1 buçuk senedir gebe kalamıyorum, pkoyu öğreneli 6 ay oldu. İlk klomenle tedaviye başladım günde 1 kere kullandım etki etmedi. 2 ay ara verdikten sonra da 2 Ocakta hsg çektirdim. Çok şükür tüplerimde de herhangi bir tıkanıklık çıkmadı ama polikistik görüntü halen var ultrasonda. Bu ay da glukofen ve klomenle tekrar tedaviye başlayacağım.
Bu ilaçları kullanıp olumlu olumsuz etkilerini görenler var mı? Bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum Rabbim hepimizin kucaklarını boş bırakmasın inşallah

Merhaba bende 7 aydır deniyorum pkoluyum. Geçen ay doktora gittim bana inofolic (folikasit) verdi. Adetim neredeyse 10 gündür gecikti ama karnımda kaşıklarımda ağrı var. 3 ay kullan olmazsa başka ilaç dddi sanırım klomen vericek. Aslında klomen kullanmak istiyorum ama doktor bir şey dememişti

Merhaba canım bende 1.5 senelik evliyim 8 ay önce düşük yaptım 9 haftalıktı ve sonra hamile kalamadım bu ay doktor klomen verdi sabah akşam kullan sonra seni gözden geçireceğim dedi bide instada meşhur ovulasyon testivar her alan hamiş kalmış bende aldım yumurtlamayı takip ediyorum inşallah bende kalırım

İnfolin bişeye yaramıyo vitamin gibi bişey bende aldım boşa gitti klomen çok tavsiye edilen tedavi bende yeni basladim

Yaklaşık olarak 65 tl ve 20 adet var içerisinde gerçekten pahalı olduğunu düşünüyorum

kızlar fsh ve amh kaçtı pko teşhis edildiğinde ?

bana da pko dediler ama adet düzensilizğim , kıllanma , kilo alımı vs yok
amh yüksek

Merhaba benim ultrasonda gözüküyor pko yani kadın Doğum hiç kan istemedi

İnşallah kalırsın canım bir kere kalman bile umut aslında, benim de doktorum yumurtlama takibi yapacak ultrasonda

Yaklaşık olarak 65 tl ve 20 adet var içerisinde gerçekten pahalı olduğunu düşünüyorum

80 tl oldu bende 4 kutu kullandım vitamin olarak iyi ama hamile kalmaya direk etkisi olmuyor bence de

kızlar fsh ve amh kaçtı pko teşhis edildiğinde ?

bana da pko dediler ama adet düzensilizğim , kıllanma , kilo alımı vs yok
amh yüksek

Benim fsh 4.5 lh 6.5 çıkmıştı amh ölçtürmedi doktor
Bende de adet düzensizliği kıllanma yok, sadece kilo artışı yaşıyorum

Kızlar bende de kan da bir şey yok . Adet düzensizliği yaşadığım için ultroson da pko gözüküyor. 5 ay olucak bebek dusuneli ne zaman endişe edip doktora gitmeliyim

Kızlar bende de kan da bir şey yok . Adet düzensizliği yaşadığım için ultroson da pko gözüküyor. 5 ay olucak bebek dusuneli ne zaman endişe edip doktora gitmeliyim
toplam 6 ay süre içinde halime kalmazsan tedavi için doktora başvurman gerekir diye düşünüyorum.
pkos içinde kilon varsa vermeye çalış çok etkiliyor.

5 ay henüz erken canım, sen bu süreçte düzenli yürüyüş yapıp sağlıklı beslenmeye dikkat et, birkaç ay daha olmazsa tekrar doktora görün bence. Yumurtlama tembelliği varsa ilaçla büyümesine yardımcı olur

Evet canım öyle düşünüyorum benim boyum 1.73 kilom 56 ama olmuyor

Merhabalar,
Benim yazım uzun olucak biraz. Ama kafanızdaki soru işaretlerine cevap olabileceğini düşünüyorum.

27 Yaşındayım. 2 senelik evliyim. Kendimi bildim bileli pko, luyum. Ama ben hiç adet olamayanlarındanım. İlk regl oldugum yıl 1 ya da 2 kez oldum. Sonra gitti. Devamlı hap kullanmadım. Çünkü zaten pko oyle doktorların dedıgı gibi doğum kontrol hapıyla vs düzelen bişey dildi. 2000 li yılların başında en azından. Saldım senelerce olmadım. Arada bir ilaç içip kesiyordum vücudum Bi rahatlasın adet olayım diye. Doktorlar hep sorun yok cocuk sahibi olursun kilon yok bu senin sansın vs atıp tuttu. Yıllarca. Evlendim. Mevzu cocuga geldi. Özele gittim fazla kullanıldık maddi olarak daha başlamadan bişelere bıraktık. Devlet hast gittim. Oradaki de yaşın daha Kücük, kilon yok, hormonal Bi sorunun da yok senin olur cocugun al bu folik asidi hamile olunca gel dedi. E böyle saçmalık olur mu yani... Adet olmuyorum kendi basıma diyorum. Neyse tıp fakültesine gittik sperm testleri vs hersey güzel normal. 2 kere çatlatma tedavisi uygulandı. Klomen ve ovitrelle ile. Sağda 1 yumurta oldu ikisinde de. 3.deneyemedik kist oldu cunku ilaçlardan ötürü sonra adetliyken çatala çıkmaktan bıktım. Bana rahim filmi neden cekmiyosunuz her ıkı denemede de sağda büyüdü sadece yumurtam ya bir sorun varsa diğer tarafta dedim. Adam biz deniyoruz 6 7 kere denicez olmazsa yontem degistircez ve uygun gorursek rahim filmi isticez dedi. ve gitmedim bidaha. Oyuncak diliz biz. Doktor olacak bebelerin elinde deneme tahtasına dondürülecek durumda da diliz. 8 ay flan normal evde devam ettik. Tedavi olmadım. Sonra Bi doktor duymustum. Eşimin kuzeni vesilesiyle pko lu oda. 3 senedir olmuyordu tedavilere rağmen bu doktor sayesinde ÇÇocugu oldu İlk denemede. :) Ve yumurtaları büyümüyodu. Ama bu doktorda 5 yumurtası oldu....
İstanbul Pendik de cihan tıp merkezinin ortagı ve kadın dogumcusu Cüneyt uzun. Adam süründürmeden. Cok cok cok zorda kalmadıkca alttan muayne etmeden yürütüyor tedaviyi. Ultrason makınesi cok gelişmiş. Paracı da degil yoksa zaten altından kalkamazdık hem git gel hem para harca vs... Kesinlikle rahim filmi olmadan herhangi bişeye başlamıyor. Ondan sonra uygun yöntemi direk uyguluyor belli bir merdiven cıkmak zorunda kalmıyorsunuz yani. Size uygun olanı uyguluyor.
Benim sol tüpüm tıkalıymış meğer. Doğuştan olabileceğini düşünüyor. Rahimim tutmuyor. Daha önce herhangi bir gebelik geçirmedim. Bana menapur yazdı. Bunu vurulup gidicem son kez ve kontrol edecek bakalım kaç yumurtam olusucak ona göre devamını yazarım. Ama hersey yolundaysa yumurtalar tamamsa çatlatma iğnesi vercek ve Bi daha 3 ay gelme diyor. Ne hikmetse herkes 3.ayında hamile kalıyor... Kimler kimler vardı kapısında bekleyen herkes birinden duymuş yıllar harcamış vs. Ben güvenli ellerde olduğumu düsünüyorum... İnşallah isteyen herkes sağlıklı evlat sahibi olur. Kimse evlat yokluğuyla sınanmasın insallah Allah dualarımızı kabul etsin.
BBenim gibi olanlar yazabilir mi?

Bu arada pko li olup Olmadıgını surdan da anlayabilirsin. Ultrasonda doktorun bakarken sen de gormek istedigini söyle. Yumurta kesenin içinde bir sürü Kücük Kücük büyümemiş neredeyse hepsi aynı ebatta olan yumurtacıklar görürsün. Böyle tespih gibi dizilmis de olabilirler yani aşırı sık ve fazla da olabilir olmayadabilir. Pko sendromunda düzenli adet olup olmamanız bir sey ifade etmez 3 tane dogurup pko oldugunu farketmemis kadınlarda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…