• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pko hastaları kilo vermek zorunda olanlar bebiş isteyenler buraya :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi fvd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fvd

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
12
0
16
İstanbul
Hayırlı cumalar arkadaşlar ben 5 senelik evliyim pko hastasıyım doktor kilo vermezsen çocuğun olmaz dedi :( ama 80 kiloyum acilll kilo vermem lazım ama düzenli regl olamadığım için kiloda veremiyorum hep şişim benim gibi olan varmı aranızda ?

bende pcoluyum 4 yıllık evliyim ve çocuğumuz olmadı bu yüzden..1 ay önce diyete başladım ve 7kg verdim dahada vermeye devam ediyorum..bizim gibilerin kilo vermesi zor ama bebek için mecburuz..ben diyetisyene giderek veriyorum kiloyu sanada tavsiye ederim diyetisyene git bence..

doktorunuz glukophage tarzı bir ilaç vermedi mi??? bende pkoluyum ve glukophage sayesinde 59 dan 54e düştüm. doktorunuza sorun bence. pkolular çok kolay kilo veremez çünkü.

Bende PKOluyum kilo veremiyorum, kilo veremiyorum kilo veremiyorum. Ya çoğu PKOlu 4 sene 8 sene hamile kalamıyor ve bu hiç az bi zaman dilimi değill.. :( Peki sebebi ne kilo veremeyiş olmamızın? Ben diaformin kullanıyorum ama sanki o bana daha çok kilo aldırdı sersemleştiriyor, halsizlik uyku hali bıraktım şimdilerde ama doktorum kullanıyorum diye biliyor ve ısrarla kullanmamı istiyor. Ve ben bir yerde okumuştum PKOluların karın bölgesinin üst kısmı varya orası hep kalın olurmuş ve gitmezmiş:(

Öncelikle umutsuz olmayın lütfen. Ben 13 yaşımdan ergenliğin sonuna kadar uğraştım bu meretle. Glukofen kullandım, evet midem aşırı bulandı, içim dışıma çıktı, ama 13 yaşımda 73 kilo ve 1.50 boyla gittiğim hastahaneden 1.60 boy ve 55 kiloyla çıktım. Ki ben çocuk sayılırdım, zor oldu ama her şeyim düzenli şu an, belim kalın değil artık en güzeli=) Asıl vücut yapım ortaya çıktı ve artık belden değil kalça göğüsden alıyorum kiloyu. 22 yaşımdayım ve hiç olmadığı kadar iyi şu an sıhhatim. Bir de doğum kontrol hapına dikkat. Rahim ağzı kanseri denen illetle uğraşıyorum ve bekar olduğum için doktor yanlış d.k hapı kaynaklı olabilir dedi bana. Biraz uzun bir süreç, o yüzden direkt gidilmeli doktora.

Öncelikle umutsuz olmayın lütfen. Ben 13 yaşımdan ergenliğin sonuna kadar uğraştım bu meretle. Glukofen kullandım, evet midem aşırı bulandı, içim dışıma çıktı, ama 13 yaşımda 73 kilo ve 1.50 boyla gittiğim hastahaneden 1.60 boy ve 55 kiloyla çıktım. Ki ben çocuk sayılırdım, zor oldu ama her şeyim düzenli şu an, belim kalın değil artık en güzeli=) Asıl vücut yapım ortaya çıktı ve artık belden değil kalça göğüsden alıyorum kiloyu. 22 yaşımdayım ve hiç olmadığı kadar iyi şu an sıhhatim. Bir de doğum kontrol hapına dikkat. Rahim ağzı kanseri denen illetle uğraşıyorum ve bekar olduğum için doktor yanlış d.k hapı kaynaklı olabilir dedi bana. Biraz uzun bir süreç, o yüzden direkt gidilmeli doktora.

Umutsuzluk değil de her ay ilaç kullan iğne yaptır bekle bekle sonra günün geçiksin hamileyim san rüyalarında gör uykusuz kal. Bir ton stres maddi manevi. Inanın yoruldum. Artk tedaviye devam etmek istemiyorum:/ Maşaallah size. İrade meselesi birazda. Çok,çok geçmiş olsun inş. atlatırsınız bir an önce. Yalnız tüm PKOlulara verilen hap doğum kontrol hapı. :s

Yapmayın lütfen, dua edin, Rabbim verecektir inşallah. Sabır çok çok önemli, ben canımın en çok çikolata çektiği yaşta patates bile yiyemedim, evde koştum. Haftada 2 kilo verdiğim oldu. Yeni mi öğrendiniz peki? En başından kontrollü olmak gerek. Tüy vs uğraştım, yeri geldi kilom var diye ağladım, arkadaşlarım sakalın var diye dalga geçtiler, ama geçti şükür. İnanın sadece, bir de sanırım kürler var, doğada da şifa var sonuçta. Karbondihidrat düşman maalesef.:5:

Evet maalesef doğum kontrol hapı ama dikkatli kullanmak gerek, ben maalesef birazık şaibeli bir hastanede tedavi görmüşüm. Çok çok sağ olun, inşallah.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende pco hastasıyım 4 ay önce öğrendim, kilo aldıktan sonra adetlerim düzensizleşti,
evlendiğimde 62 kilo iken 1 yıl içersinde 71'e kadar çıkmıstım, diyetisyene gittim 2 ay da 67 kiloya düştüm 5 kilo daha vermem gerek düzelirim inşAllah, kilo verince hemen hamile kalanınız var mı?

Yapmayın lütfen, dua edin, Rabbim verecektir inşallah. Sabır çok çok önemli, ben canımın en çok çikolata çektiği yaşta patates bile yiyemedim, evde koştum. Haftada 2 kilo verdiğim oldu. Yeni mi öğrendiniz peki? En başından kontrollü olmak gerek. Tüy vs uğraştım, yeri geldi kilom var diye ağladım, arkadaşlarım sakalın var diye dalga geçtiler, ama geçti şükür. İnanın sadece, bir de sanırım kürler var, doğada da şifa var sonuçta. Karbondihidrat düşman maalesef.:5:

Evet maalesef doğum kontrol hapı ama dikkatli kullanmak gerek, ben maalesef birazık şaibeli bir hastanede tedavi görmüşüm. Çok çok sağ olun, inşallah.

Muhakkak. Şüphe yok Rabbımın bizim için düşündüğü şeyler muhakkak var. İşte çok aciziz sabredemiyoruz. :( Doğrudur, kolay değil. Aynı şekilde benimde fual kısımlarım çok fazla tüğlü ,kve kimsenin yanında açmak istemiyorum aldırdıkça daha fazlalaşıyor yaygınlaşıyor. Evt,doğrudur. PKOlular neden güç kilo veriyorlar biliyormusunuz? :s

Evt ama doktorlar çok rahatlıkla verebiliyor hiç bir uyarı yapmadan. Bir kaç bekar arkadaşımda PKOlu doğum kontrol hapı kullanıyorlar onlara da söyliyeyim daha dikkatli olsunlar.. Sizde sağolun. :)

Pko hastalığı olanlarda insülin direnci de olur, yani sanırım sizde de vardır bir tatlı düşkünlüğü=) Bir de metabolizma yavaş olur o da kilo verdikçe ve yeşillik yemeye ağırlık verdikçe artar. He bir de hareket:=)

Hemde ne tatlıı düşkünlüğü bir gün çikolata yemesem deli oluyorum. :) Evde nutella saklıyorum çikolatalarım bitince ondan tedarik ediyorum :) Marifet gibi söyleyişim yokmu:)) Evlenmeden önce sürekli aktiftim evt yine çok yiyordum ama sabit kilodaydım 68 70 :s boyda var biraz tombul olmuyorum balık etli oluyorum hafiften:) Evlendik ve biz başka şehire geldik eşimin işi sebebiyetiyle ve güneydoğudayız 1senedir. Burda feci derecede kilo aldımm. Psikolojim bozuldu zaten burda yaşamak çok zor. Yani istanbulda doğup büyüyen birisi için çok,çokkk zor. :( Gurbette olduğumamı yanayım, bebek olmuyor ona mı.. Pofff. Allah iyi etsin beni ne demeli..

Son düzenleme:
Ama glukofen ya da türevi bir ilaç kullanmadan olmaz, kullanıyor musunuz? Tatlı düşkünlüğünü bırakın, yemek yemek bile zor geliyordu bana bu ilacı kullanırken.=) Siyah çikolata ya da kuru üzüm yiyin. Bir de şu kellogs mısır patlaklı barları var, o da 120 kalori falan, o da olabilir.:34: Ama çikolatadan, özellikle sütlü ve beyaz çikolatadan uzak durun. Açık müziği dans edin:8: Diyet listesi verdi mi doktor karbondihidrat yoksunu olan?:) Patates bile yasaktı bana. Bebek olayı kader gerçekten, halamda da var bu hastalıktan ama evlendikten bir sene sonra hamile kaldı.

Çok iyiymiş. Yemek yememi engelleyen ilaç bulunamadı şuana kadar:))) O ilaçı kullanmadım. Ilk öğrendiğimde bekardım diane 35 kullandım kaç sene. Evlendikten sonra tedaviye başladık, Şu an Diaformin , Dostinex, Klomen kullanıyorum çatlatma iğnesi vuruyor bide doktor. Ayda 1 kilo ver bize yeter diyo:) Diyetisyene gitmedim hiç. :s Bende düz bir fikir var sanırım bu hususta herşey sende bitiyor diye erteledm hep. Hepimiz farklı şeylerle imtihandayız teslim olamıyoruz nasıl bir imana sahipsek:(

Son düzenleme:
doktorunuz glukophage tarzı bir ilaç vermedi mi??? bende pkoluyum ve glukophage sayesinde 59 dan 54e düştüm. doktorunuza sorun bence. pkolular çok kolay kilo veremez çünkü.

Bende glucophage diyecektim hem duzenli adet oluyorum bu ilac sayesinde hemde indulin direncimi dengeliyor tatli istegim azaldi epey...ben makarna pilav ekmek aramazdim ama tatlisiz duramazdim bu ilaci kullaniyorum doktor tavsiyesi ile iyi geldi bana

Çok iyiymiş. Yemek yememi engelleyen ilaç bulunamadı şuana kadar:))) O ilaçı kullanmadım. Ilk öğrendiğimde bekardım diane 35 kullandım kaç sene. Evlendikten sonra tedaviye başladık, Şu an Diaformin , Dostinex, Klomen kullanıyorum çatlatma iğnesi vuruyor bide doktor. Ayda 1 kilo ver bize yeter diyo:) Diyetisyene gitmedim hiç. :s Bende düz bir fikir var sanırım bu hususta herşey sende bitiyor diye erteledm hep. Hepimiz farklı şeylerle imtihandayız teslim olamıyoruz nasıl bir imana sahipsek:(

Benim adet düzensizliğim olmadı pek, yanlış teşhis bile koymuş olabilirler.:43: Göztepe Çocuk Hastanesi malum böyle çok vak'ası var. Diaformin de insülin direncine karşı verilir. Kilonuz yok da bel kalınlığı var sanırım, bel egzersizleri yapın.=) Ertelemeyin ben 5 senede bitirdim bu hormonal bozuklukları, ki siz çocuk istiyorsunuz. İnşallah Allah en yakın zamanda verir bir evlat size. (Mesaj sayım yetmediğinden, cevap veremedim özelden.=))

Benim adet düzensizliğim olmadı pek, yanlış teşhis bile koymuş olabilirler.:43: Göztepe Çocuk Hastanesi malum böyle çok vak'ası var. Diaformin de insülin direncine karşı verilir. Kilonuz yok da bel kalınlığı var sanırım, bel egzersizleri yapın.=) Ertelemeyin ben 5 senede bitirdim bu hormonal bozuklukları, ki siz çocuk istiyorsunuz. İnşallah Allah en yakın zamanda verir bir evlat size. (Mesaj sayım yetmediğinden, cevap veremedim özelden.=))

Evt doğrudur. Bişeyler yapcam az kaldı :) Önceden sadece bel,göbekti sorunum şimdi her yerim yavaş yavaş kocaman oluyorr:))) Aminnn inş. en kısa zamanda:) Olsn canım:)

Merhaba arkadaşlar.Bende de pko var.Doktor kilo vermemi yoksa çocuk sahibi olamayacağımı söyledi.Gerçi henüz evli değilim ama evlenmeden önlemimi almak istedim.Şimdi şöyle bişey var,pko kiloya kilo da pkoya sebep oluyormuş,yani kısır bir döngü bu.Şu anda yasmin kullanıyorum.Doktor 6 ay kullanmamı ve bu arada da kilo vermemi söyledi.pko hastalarında insülin seviyesi artıyormuş,bu da şekerden dolayı da kilo alıyoruz demek oluyor ve daha da önemlisi bu yüzden kilo da vermemiz zorlaşıyor.Geçen ay ben de diyetisyene gittim.97.7 kiloyla başladım ve şu anda 90.2 yim.Yasminin yanında diaformin adlı şeker ilacını kullanıyorum.Vücuttaki insülini düzenliyor ve kilo vermenize yardımcı oluyor.Tabi ki siz de kullanın demiyorum ama doktorunuza sorun arkadaşlar.Benim bu hastalıkla ilgili başka bi sorum var.pko başladığından beri çene altımda tüylenme başladı.Doktor kistlerden kurtulunca bunların döküleceğini ve kesinlikle almamam gerektiğini söyledi.Kistlerinden kurtulup tüyleri dökülen var mı aranızda?

Merhaba..Hoşgeldiniz. Kistlerin gittiği gözükmemiş ki aynı şekilde benimde çenemde tüğlenme var. Fuallerimde aynı şekilde. Çok iyi hakikaten 97 kilodan 90 kilo. Evt arkadaşım zayıflayınca yumurtalıklar daha iyi çalışıyormuş. Doktor bana da aynı şeyi söyliyor kilo vermeden bebek sahibi olabilmem zor. :( Ayda 1kilo versen yeticek bize dio:)Bende evlenmeden önce iyiydim 1 69 boy 70 kiloydum. Şimdi çok kilo aldım evlenince daha kilo alıyo insan. Zayıflamaya devamm;) Ama zayıflayamıyorum bende Diaformin kullanıyorum ama sanki o ilaç bana daha çok kilo aldırdı bıraktım. Benimde acilen kilo vermem lazım siz sadece diaforminle mi zayıfladınız?

Son düzenleme:
diyabeti olmayanların bu ilacı kullanması sakıncalı değil mi:S

Back