Yarışma Pizza Makarna- Filiz Makarna Sponsorluğunda

deynepnaz

Nirvana
Pro Üye
2 Aralık 2015
32.360
107.637
598
Merhaba makarna severler
Pizza ve makarnayı bir arada buluşturan spagetti makarna yaptım. Yapımı kolay ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler

• Yarım paket spagetti makarna(herhangi bir makarna çeşidi de olabilir)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un, tuz,
  • 2 kaşık sıvıyağ 1 kaşık salça
  • 1 su bardağı kadar kaşar rendesi
  • Yeşil biber, kapyalı biber
  • 1-2 yemek kaşığı mısır
  • 2-3 adet cherry domates
  • İsteğe göre sucuk, salam, sosis, mantar, yeşil zeytin, siyah zeytin
Yapılışı

-makarnayı tuzlu suda haşlayıp üzelim. 1 kepçe kadar haşlama suyundan ayıralım.
-Pizza için kullanacağımız malzemeleri ince ince dilimleyelim.
-Un, yumurta, yoğurt 2kaşık kadar kaşar peynirini karıştırıp süzülmüş makarnayla harmanlayalım, borcama veya kelepçeli kek kalıbına döküp üstünü düzleyelim.
-Sosu İçin tavaya 2 kaşık kadar sıvıyağ, koyup 1 kaşık salça ve 1 kepçe ayırdığımız makarna suyu ile sos yapalım. Ben çok az kekik te koydum.
-Soğuyan makarnanın üzerine sırasıyla Sosu, kaşar peynirini ve Pizza malzemelerini dizelim. Önceden ısıtılan 200 derece fırında pişirelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vay vaayyy vaayyyy birde tarif begenmiyor hanım, aldığı tarife bak sennn Bu tarifi bırakılır da baska yollara sapilir mi hiç, kime gostersen burada makarna olduğuna inanmaz o kadar gerçek pizzadan farksız şahane olmuş eline sağlık nazom,başarı zaten seninle

Deynepcim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor başarılar

Muhteşem olmuş, elinize emeğinize sağlık
Başarılar diliyorum

Ellerine saglik @deybepnaz daha once hic böyle bir makarna pizza gormemistim, denemeyi düşünüyorum

Teşekkür ederim canım benim Dediğin gibi makarna fazla görünmüyor, makarna daha ön planda olsun diye düşündüm biraz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…