Börekler Pizza Börek-Sütaş sponsorluğunda

ervanazlim

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.122
11.797
Herkese Merhaba :) Harika bir tarif paylaşacağım sizinle ilk defa yaptım ama sık sık yapacağım bir tarif olacağı kesin. O yüzden lütfen tarifi sonuna kadar okuyun nerede ne yaptım ayrıntılı anlatacağım.

Malzemeler

Ölçüleri sizin damak zevkinize göre değişir o yüzden ben fotoğraftan kendime göre tam ölçü göstermeye çalıştım.
-2 yufka
-sucuk
-kaşar peyniri
- 8-10 küçük mantar
-yarım kırmızı biber
-bir küçük yeşil biber
- 10-12 adet siyah zeytin
- 2 yemek kaşığı Mısır
- bir tatlı kaşığı salça
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-yarım çay bardayı su
- bir tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay bardağı kadar süt

Bir kaseye salça,sıvıyağ,su,kekik ve toz biber konularak karıştırılır. Yuvarlak tepsimizi önce yağlıyoruz yada yağlı kağıt koyuyoruz bir tam yufka biraz orta da toplanacak şekilde serilir. Diğer bir yufka 5-6 parça olacak şekilde kopartılır ve tepsiye serilir üzerine biraz süt konarak yufkanın her yerine sürülür.

Çok fazla süt koymuyoruz diğer parçalarada aynı işlemi yaptıktan sonra son parça yufkaların üzerine süt koymuyoruz ve salçalı sosumuzu sürüyoruz.
Daha sonra bir tablo yapar gibi istediğimiz gibi malzemeleri koyuyoruz :)
Yufkamızın Kenarlarını kıvırıyoruz fotoğrafta göstermeye çalıştım

Salçalı sostan kenarlarına sürüyoruz çok salçalı sürmeyin kenarları biraz kırmızı rengi alsa yeterli..

180 derece fırın da 20 dakika kadar pişiriyoruz. Son iki dakikasın da fırının tabanına koyarsanız alt kısmı daha güzel pişmiş olacaktır :) gelelim sunuma

Püf noktaları: eğer domates kullanırsanız süte gerek Yok bence süt biraz daha yumuşak yapıyor pizzayı
Yağlı kağıt kullanırsanız tepsiden çıkarması daha kolay olur ben ters çevirerek çıkardım hiç zarar görmedi pizzam...
Lezzeti o kadar güzeldi ki bir kere denemeniz bağımlı olmanıza yetecektir. Pizza hamurunu tutturamayanlar için Harika bir tarif... kesinlikle hamurla yapılandan lezzet olarak daha üstte:) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiiii, ay ben buna bayıldım süper olmuş, ellerinize sağlık. Şu kenara kıvırma işini yapabilir miyim bilemedim ama denerim. Kesinlikle yapacağım bunu.

Hiiii, ay ben buna bayıldım süper olmuş, ellerinize sağlık. Şu kenara kıvırma işini yapabilir miyim bilemedim ama denerim. Kesinlikle yapacağım bunu.
Beğenmenize çok sevindim tadı gerçekten Harika. Kenar kıvırmada bişey Yok çok basit yaparsınız :)

Nerden aklına geldi bu börek
Neyseki ben centilmen biriyim
Ellerine sağlık canım süper görünüyor,başarılar dilerim

Vay ben başımı alıp nerelere gidem Çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık Konuşmada başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…