Pişmiş yemeği buzluğa atsam?

BEN CT YAPIYOM TUPERVAREDEN KÜÇÜK KAPAKLI SAKLAMA KAPLARI ALDIM. ONLARA KOYUYOM.
CANIM GEÇEN ÇOK YORGUNDUM. TANSİYONUMDA DÜŞMÜŞTÜ. BAKTIM DOLAPTA MERCİMEK ÇORBASI VAR. ÇIKARTIM. BULGUR PİLAVI . ORMAN KEBABIDA VARMIŞ. ÇIKARTIM. YANINA HEMEN DOMATES SALATA VE SOĞAN DOĞRADIM. OH Bİ SALATA YAPTIM YANINA.. OTURDUK YEDİK
afiyet olsun cnm gerçekten zor durumlarda çok işimize yarayacak. bende alayım bari saklama kapları dondurma kutularına koymayı düşünüodum benden bakalım.

Ya memur diolarda ben bi turlu anlayamıyorum öğretmenimizin hanı eğer öyleyse çok iyi öğlen gelirsin eve

Buzluk bir kere kokacak gibi oldu ondan sonra cesaret edemedim her şeyi doldurmaya. Ara ara ufak tefek denemeler yapıyorum bir sorun yok gibi ama yine de tam cesaret edemiyorum daha.

Bazı yemekler konulabiliyor diye biliyorum.
çalıştığım için buzlukta hep pratik birşeyler bulundururum.ama pişmiş yemek koymadım hiç.
bilen arkadaşlar nasıl sakladıklarını anlatırlarsa çok sevinirim.

benim bildiğim pişmiş saklanabilecekler;
börek,
poğaça,
kurabiye,
kek (denemedim ama duydum)
kızartma
bunlarda sorun olmuyor,ama yıllarca pişmiş yemek koyup çıkartım yediğim için söylüyorum yapma,çok kötü oluyor ben mecburdum,bir gün gelir o yemklerı tazesını yıyesın gelmez...

bunlarda sorun olmuyor,ama yıllarca pişmiş yemek koyup çıkartım yediğim için söylüyorum yapma,çok kötü oluyor ben mecburdum,bir gün gelir o yemklerı tazesını yıyesın gelmez...
tadında bi değişiklik olmuyoki. nasıl koydunuz acaba.

tadında bi değişiklik olmuyoki. nasıl koydunuz acaba.
canım benım kek poğaça ekmek,sucuk salam gibi şeylerın evet,ama pişiriyorum mesela örnek,mantar,sebze yemkelrınde daha çok oluyor,ya nasıl desem su tadı gıbı,bi kaçıyor tadı,ama mecbur yedım ben yıllarca,şimdi asla ,bir kaç kezde kustum,haaa aklıma gelen pırasa,brokoli,karnıbahar gıbı,becerememış olabilirm ama,pişince yıyorum bilemedımki

canım benım kek poğaça ekmek,sucuk salam gibi şeylerın evet,ama pişiriyorum mesela örnek,mantar,sebze yemkelrınde daha çok oluyor,ya nasıl desem su tadı gıbı,bi kaçıyor tadı,ama mecbur yedım ben yıllarca,şimdi asla ,bir kaç kezde kustum,haaa aklıma gelen pırasa,brokoli,karnıbahar gıbı,becerememış olabilirm ama,pişince yıyorum bilemedımki
bende koyuyom. bi tek pirinç pilavı olmuyo.. sası oluyo tadı...

bende sıklıkla kullanıyorum nofrostun buzlugunu ıcınde tavuk etı ve patetes olmayan her yemegınızı rahatlıkla saklayabılıyorsunuz ben calısan bırı oldugum ıcın cok kullanıyorum.hatta fırsat bulursam yaprak arıp kucuk celık tencereye dolduruyorum cam olayan kapagıyla koyuyorum buzluga hafta sonu mısafırım gelıcekse aksamdan cıkarıyorum sabaha kadar dolabın alt kısmında duruyor sonrada suyunu ılave edıp pişiriyorum sankı sabah sarmısım gıbı oluyor :)

insandan insana damak tadı değişiyor. kimisi çok hassas olduğu için derin dondurucudan çıkan yemekleri yiyemez. ben bu konuda orta halliceyim. yani evet tadı kaçıyor ama öyle de olsa idare eder diye zor zamanlar için saklıyorum. ama patates asla saklanmıyor, çok hassas olmamama rağmen çözüldükten sonra yiyemedim.

neler koyuyorum:

pişmiş makarna. kıymalı ve sade soğan, domates soslu olarak denedim. eşim de hassas olduğu halde tadı için olumsuz bir yorumda bulunmadı.

kıymalı nohut yemeği. tadı iyiydi.

kıymasız kuru fasulye yemeği. tadı iyiydi.

şehriyeli pirinç pilavı. mikrodalganın en düşük ayarında çözdürdüm. kıvamı hafif lastikleşmiş gibiydi, belli belirsiz. damak tadı hassas olanlar için uygun değil. bunun dışında acil durumlarda ne olsa yeriz diyenlerdenseniz uygun. misafire olmaz ama.

domatesli taze fasulye. fena değildi.

kıymasız yaprak sarma. pişmiş ve pişmemiş olarak denedim. ikisi de olumlu.

pişmiş dolmabiber. olumsuz.

erişteli yeşil mercimek çorbası. idare eder.

kıymalı bamya yemeği. olumlu.

pirinçli ıspanak yemeği. idare eder.

kabak mücver. tavada kızartılmış. olumlu.

bunların dışında peynirli poğaça, tatlı ve tuzlu kurabiye, kek çeşitleri, kendi hazırladığım kahvaltılık ekmek, normal ekmek, pide, kıymalı tava böreği, ayrıca peynirlisi, yoğurtla hazırladığım krep hepsi sorunsuz dondurucuya girebiliyor.

ancak... özellikle hamur işi saklayacaksanız, kötü kokan yiyecekleri aynı dönemde dondurucuda saklamayın. mesela brokoli, karnabahar, sucuk gibi. ne kadar sıkı paketleseniz de kokular birbirine karışıyor. bu yüzden koku yapan yiyecekleri haşlanmış sebzelerle birlikte ayrı derin dondurucuda saklıyorum. kek, poğaça gibi yiyecekleri de buzdolabının derin dondurucusunda. yanlarına sadece kokusuz yiyecekleri koyuyorum.

ben patatesi kek falan yaparken fırının içine atıyorum kabuklu sonra fazlasını derin dondurucuya koyuyorum çocuğuma kahvaltı için çıkarıyorum akşamdan, biraz sulu oluyor ama suyunu sıkıyorum kabuğunu soyup eziyorum soğanla kaşar peyniriyle falan kavuruyorum, sürekli ocakta haşlama veya fırında yapamıyorum, çalışıyorum geliyorum yemek bulaşık çay bulaşık derken bazen unutuyorum bazen yetiştiremiyorum yoruluyorum falan, bende hazırlamasam çocuğuma köftesini patatesini çocuğum aç kalacak ne yapıyım, suyunu süzdüğüm için belki biraz değer kaybediyordur ama aç kalmasından iyidir bende yiyorum fazlasını normal, kötü değil yani. büyük derin dondurucum olsa daha neler koyarım neler, yemekleri koyuyorum bende

Back
X