Türk mutfağını tanıtabileceğim yemek çeşitleri? Önerilere ihtiyacım var

Ayse969

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
43
4
1
31
Merhabalar,

Yabancı arkadaşlarımı yakın zamanda eve davet edeceğim. Türk yemeklerine karşı çok ilgililer ama ben ne yapmalıyım konusunda çok kararsız kaldım çok da deneyimli olmadığım için yemek pişirmek konusunda. Her gün yediğimiz çorba, pilav vb şeyleri yapabiliyorum ama davet için özel bir şeyler hazırlamak istiyorum. Eğer fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler:)

Ay ben üniversitede yabancı bir arkadaşıma yağlama yapmıştım parmaklarını yedi. Yaprak sarma veya lahana sarması ya da çiçek dolması gibi bir ara sıcak çok güzel olabilir zor gelmezse.

Kebap çeşidi
Evde yapacaksanız beyti yada Çökertme kebabı olabilir
Sarma ,dolma yada İçli köfte
Karnıyarık,
İrmik helvası, sütlaç, künefe
İyi bir tatlıcın varsa baklava da olabilir tatlı olarak

Son düzenleme:
Yabancılara sorunca yoğurt var diyorlar Türk yemeklerinin hepsine 😅
e yok mu 😂😂 var tabii
poşe yumurtaya yap bu tarifi al sana çılbır
alta patates kizartmasi üste et koyup yap bu tarifi al sana cokertme kebabi
alta ekmek üste et koyup yap bu tarifi al sana iskender
alta koz patlican uste et koyup yap bu tarifi yap bu tarifi al sana ali nazik
eti yufkaya sar da yap bu tarifi al sana beyti
sebzeleri kizart yap bu tarifi mis gibi yogurtlama
var ki yapiyoruz:))

e yok mu 😂😂 var tabii
poşe yumurtaya yap bu tarifi al sana çılbır
alta patates kizartmasi üste et koyup yap bu tarifi al sana cokertme kebabi
alta ekmek üste et koyup yap bu tarifi al sana iskender
alta koz patlican uste et koyup yap bu tarifi yap bu tarifi al sana ali nazik
eti yufkaya sar da yap bu tarifi al sana beyti
sebzeleri kizart yap bu tarifi mis gibi yogurtlama
var ki yapiyoruz:))
Çok da güzel oluyor be yoğurt olan yemekler 😋🫠

Çok da güzel oluyor be yoğurt olan yemekler 😋🫠
ben de cok seviyorum, kendi almanima da öğrettim evde bir sey olmasin duz makarna haslasin ona bile sarimsakli yogurt katip ustune tereyag biber nane kizdiriyor😂😂
oralarda yokmus pulbiber nane. giderken poset poset goturecek sevdiklerine turk yemegi yapmak icin:)

Meze ve köfte sarma mantı olabilir beyti hepsini kapsıyor bir beyti yap yanında çoban salatası piyaz köz salata şakşuka. Rakı sofrası kafasında 🤣 bir de börek olabilir

Sarma, içli köfte,lahmacun ,mantı ,iç pilav ,ciğer, tava yemekleri,güveç,tatlı olarak baklava sütlaç helva.Meze çeşitleri de güzel olabilir humus teretür şalgam şerbetler .Biraz kendi secivdiklerimden yola çıktım 😄

Merhabalar,

Yabancı arkadaşlarımı yakın zamanda eve davet edeceğim. Türk yemeklerine karşı çok ilgililer ama ben ne yapmalıyım konusunda çok kararsız kaldım çok da deneyimli olmadığım için yemek pişirmek konusunda. Her gün yediğimiz çorba, pilav vb şeyleri yapabiliyorum ama davet için özel bir şeyler hazırlamak istiyorum. Eğer fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler:)
Bana göre ağır misafire çilingir sofrası kurulur. Bol çeşit meze börek sarmalar zeytinyağlı dolmalar falan. Bir de et yemeği tamamdir.

Back
X