Pişmiş yemeği buzluğa atsam?

Bazı yemekler konulabiliyor diye biliyorum.
çalıştığım için buzlukta hep pratik birşeyler bulundururum.ama pişmiş yemek koymadım hiç.
bilen arkadaşlar nasıl sakladıklarını anlatırlarsa çok sevinirim.

benim bildiğim pişmiş saklanabilecekler;
börek,
poğaça,
kurabiye,
kek (denemedim ama duydum)
kızartma

ben hertürlü yemeği koyuyorum. dün akşam patlıcan oturtma koydum mesela. böylelikle yemekler israf olmamış oluyo. ertesi gün evde yemek yenmeyecekse veya yemek çok olduysa, atıyorum dondurucuya. zaman sıkıntım olduğunda çok işime yarıyo.
şimdi fark ettim. sen normal buzluktan mı bahsediyorsun? eğer öyleyse bişey diyemiycem

nofrost buzdolabının derindondurucu kısmından bahsediyorum. ağzım alışmış buzluk diyorum. peki yemekler çözülünce tatları aynı mı? ben bazen ölçüyü kaçırıp yemeği fazla yapıyorum. 2 kişiyiz hemen bitmeyebiliyor. saklama kabına koyup atsam diyorum. sen yapıyorsan demek ki yapılabiliyormuş:)

bende sık sık dondurucuya atıyorum yemekleri.çıkarttığımda da tadında bir bozulma olmuyor.ama pilavın atıldığını sanmıyorum.donupda eriyince kırılıp garip bir şeye dönebilir.aslanmış bakliyatta koyuyorum sonradan çok pratik oluyor.mesela aşlarken 1 paket kuru fasulye nohut haşlıyorum.buzdolabı poşetlerine az az koyup dolaba atıyorum ki elimin altında oluyor.

pişmiş yemeği hiç duymadım. haşlanmışlardan (nohut vb) bazen yemekte kullanıyoruz ama tadları bir başka oluyor sanki. ben sevmiyorum.

bende akşam yaptığım yemekten kalanları sofradan direk dondurucuya atıyorum. çorba, pilav, patlıcan közleme, pişirilmiş köfte, her türlü ana yemek vs
taze ekmekte atıyorum. böylece daha taze yemek tüketmş oluyoruz. günlük farklı menüler çıkartabiliyorum.

Son düzenleme:
Canım pilavı hiç duymadım.Zaten pilav 2.ci ısıtmada tadı tuhaf geliyor bana.

2 kişiyseniz yarım su bardağı yap tam bir tabak oluyor.Bizde evde iki kişiyiz. bazen benimde ölçülerim kaçıo ve israf oluyor.İçim acıyor dökerken.

Bu arada yemekleri bazen tam 1 tabaklık yapıyorum eşimle bana.Düşünüyorum da çat kapı bir misafir gelse aç kalır he:27:

merhaba hanimlar,

ya gercekten güzel bir konu acmissiniz, calisan hanimlar icin pratik bilgiler cok iyi geliyor. Tesekkürler güzel paylasimlar icin.

selamlar:61:

ben de çorba da dahil koyuyorum dondurucuya, çözdürünce tatlarında hiçbir değişme olmuyor. mesela ezogelin yapıyorum, bakıyorum çok oldu, henüz salçasını yağını koymadan saklama kabına koyup, doğru dondurucuya. patlıcan ve kabakları da ucuzken alıp kızartıyorum, birer yemeklik ayırıp, buzdolabı poşetlerine koyuyorum. börek sarıp koyuyorum ama onu pişirmeden koyuyorum. vallahi sarması köftesi, pişmişi pişmemişi her şeyi koyuyorum ben. hatta şu anda parmak soksam girmez dondurucuma, o derecede doludur :1:

Sulu yemek ve pilava rastlamadım ama biz de her türlü yemeği dondurucuya atıyoruz. Yazık günah, israf olmasından iyidir tadında hafif farklılık ols abile ki illa ki olacak yani taze yemeğin yerini tutma. Onun dışında nohut, bezelye vs. şeyleri buzdolabı poşetlerine hep koyarız elimizin altında hazır bulunsun diye.

ben de çorba da dahil koyuyorum dondurucuya, çözdürünce tatlarında hiçbir değişme olmuyor. mesela ezogelin yapıyorum, bakıyorum çok oldu, henüz salçasını yağını koymadan saklama kabına koyup, doğru dondurucuya. patlıcan ve kabakları da ucuzken alıp kızartıyorum, birer yemeklik ayırıp, buzdolabı poşetlerine koyuyorum. börek sarıp koyuyorum ama onu pişirmeden koyuyorum. vallahi sarması köftesi, pişmişi pişmemişi her şeyi koyuyorum ben. hatta şu anda parmak soksam girmez dondurucuma, o derecede doludur :1:

aynen benim dolabımda o şekilde,ne bulursam atıyorum,çıkarınca da tadı değişmiyo,ama pilav hiç koymadım,onu bilmiyorum.
çok rahatlık ve kolaylık,benim aniden misafirim de çok geliyo,rahat ediyorum böylece.:79::79::79:

kuzenim pilavı bile koyuyormuş, hiç bişey olmuyormuş. biz denemedik hiç bilmiyorum.
buzluktan çıkmış yaprak sarması yemiştim. hiç hoş değildi parçalanıyodu :19:
mantı,biberli ekmek, içli köfte, izmir köfte, haşlanmış şekilde nohut fasulye barbunya bu tür şeyleri atıyo annem.
börekleri pişirmeden, kış için yemeklik doğranmış yine pişmemiş domates falanda atıyoruz.
yoğurdu bile koyuyolarmış ekşimesin diye..

canlar bende içine su katılıp ısıtılan pilavı sevmiyorum. ama buzluktan direk mikrodalgaya atp ısıtırsanız hiç fark yok..
kocam iki gün üstüste aynı yemeği yemiyor bende çaktırmadan akşamdan yaptığım taze yemeğimi (ne olursa) buzluğa atıp 10 gün içinde yeniden ısıtıyorm :) hehe
işten gelince kalmayan vaktimde bugün ne pişirsem diye düşünmüyorum. yaşasın nofrost :)

geçen hafta 4 demet maydanoz aldm yıkadım kurttum rondodan geçirdim ve uygun bir kapaklı kaba alıp dondurucuya attm. pide ekmek can kurtarıyor nofrostta.. ekmek bitti diye bakkala koşmuyorsunuz olmaz vakitlerde tazecik oluyor ısıtınca. şuan bu haftadan bir kaç çeşit pişmiş yemeğim hazır, haftaya buzluktan geçineceğiz :) mikrodalga ve no-frostun kadın dayanışmasını hepinize tavsiye ederim.

Son düzenleme:
kzlar ben 2 ay önce evlendim düğünden artan çorbayı kayınvalidem birer pişirimlik poşelere koymuş dondurucuya atmış. iftarda davet etti çok güzel olmuş. tadında hiçbir değişiklik yoktu. bende geçen gün kabak çorbası yapmıştım. kıvamı tutturamayınca su ekleye ekleye fazla oldu.Dondurucuya koydum..
pilav da vardı onu da poşeleyip koydum. Kırılacak lapalaşacak gibi olursa dolma içi yaparım diye düşündüm:1:
Bi de dolma içi hazırlayıp poşetliyorum. çok rahat oluyor öyle. :56:
5 dk dolma yaptığımı gören görümcem işin sırrını çözemedi hala:1:

kızlar süpersiniz:)

geçen gün baktım domatesler kötü oluyor, hepsini rondodan geçirdim. saklama kabına koyup attım dondurucuya. 1 hafta sonra yemek yoktu akşam sıkıştım, kızarttım bikaç kabak patates, o domates püresiyle de kzartma sos yaptım valla süper oldu. bundan sonra baktım bozulmaya başlıyor, kabak patetes vs ne varsa püre yapıp atıcam dolaba. çıkarıp çorba yaparım yav :52: yaşasın nofrost ve mikrodalgaaa :46:

Ben de bunu dayımın eşinden gördüm sulu yemeği ve pilavı no-frosta atmayı.tadlarında değişme olmuyor.
Kendim de nohutu haşlayıp atıyorum tarhana çorbası pişirirken atıveriyorum içine.Geçenlerde de sigara böreği sardım onu koydum.Kıymam fazla geldiyse hazırladığım köftelerden bir kısmını nofrosta koyuyorum..Artan yemekleri koymama çok gerek kalmıyor çünkü eşimle kendime kadar yapıyorum :)

Back
X