Pişmanlık

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.486
389
73
26
Hanımlar uzun zamandır herşey yolunda diye düşünürken o kadar yanılmışımki. Eşim asla tanıdıgım sevdiğim adam değil. Arabamız evimiz herşeyimiz var eşim 65 bine iyi bi işte çalışıyor ama ben bi halta yaramayan bi baltaya sap olamamış bi insanım zamanında üniversiteyi kazandığım da aptal gibi babamın okutmaya hevesi olmadığı ve bana hiç maddi destek olmayacağını bildiğim için okumayıp çalıştım sonradan aptal gibi baba evinden kaçmak için evlendim eşim çok iyiydi ama sürekli hayvancılık yapma merakı yüzünden herşey berbat oldu. Zamanında kaynanam sürekli hayvan bakmış ve hiç özel hayatı olmamış hep anlatırdı şimdi oğlu hayvancılık yapıp büyük çiftlik kurmak istiyor ben de eşimin yanında oldum hep ama ben hayvancılık yapmak filan istemiyorum ne anlarım hayatımda hayvan görmüş biri değilim. Bugün çok büyük tartıştık bu yaşantıdan sıkıldığımı köy hayatı değil evimde şehirde yaşamayı işine gidip gelmesini istediğimi, hayvancılığı bırakmasını istediğimi söyleyince benimde bir fabrikaya girip çalışmamı istediğini parayı ortak toplayacağını söyledi. O kadar çok üzgünüm ki benim gözüm yükseklerde olan bi insan asla olmadım. Beni işten kendi çıkaran bir adamdı şimdi elinin altında herşey olduğu halde bi halta yaramayan bir insanım ben nereye çalışmaya girerim. Bir fabrikaya girmemi söyledi bu arada ben tabiki çalışırım çalışmaktan asla korkmam ama 2 çocuğu kime bırakırım hiç bi mesleğim yokken kim beni işe alır

Hayvancılık yapmak için mi size işe gir diyor girmiyorum deyin mecbur musunuz?
O adama mecbur musunuz?
Hayvancılık yaparak daha fazlasını elde edecek kimseye minnet etmeden çalışacakmış bende bunu istemeyince benşm de çalışmamı istediğini söylüyor

Hayvancılık yapmak için mi size işe gir diyor girmiyorum deyin mecbur musunuz?
O adama mecbur musunuz?
benim anladığım ya hayvancılık yapacaklar kadın da yardım edecek beslemeye, sağıma

ya da eğer bu işe yardım edip para kazanmasına yararlı olmayacaksa o zaman fabrikaya girsin çalışsın öyle para kazansın istiyor.

kadının mesleği de olmadığı için hayvancılık yapmayacaksa da alternatii fabrika gibi duruyor herhalde

benim anladığım ya hayvancılık yapacaklar kadın da yardım edecek beslemeye, sağıma

ya da eğer bu işe yardım edip para kazanmasına yararlı olmayacaksa o zaman fabrikaya girsin çalışsın öyle para kazansın istiyor.

kadının mesleği de olmadığı için hayvancılık yapmayacaksa da alternatii fabrika gibi duruyor herhalde
Tamda anlatmak istediğimi yazmışsınız

Burada sorun hep daha fazlasını isteyen bi insan olmadım durumumuz da iyi

Burada sorun hep daha fazlasını isteyen bi insan olmadım durumumuz da iyi
anlıyorum ama sanırım kocanız daha fazlasını istiyor

hayvancılığı da aileden biliyor, siz de yardım ederseniz kazanacağını düşünüyor.
bir de klasik olarak başkasının yanında çalışmayacak, kendi işi olacak kafası...

yalnız şöyle söyleyeyim, gerçekten işten anlıyorsa alsın teşviği kursun bir çiftlik siz yaşadığınız yerden gitmenize bile gerek yok koysun bir Afgan çoban, versin kalacak yerini, kendisi gitsin gelsin

çiftlik kuracağı yer yaşadığınız yere çok mu mesafeli?

ben tr'de en fazla süt üretimi yapan ilçeden geliyorum. sektörün hepsi bizim ilçeyi bilir. ya yem karma makinesi almıştır ya sağımhane soğutucusu almıştır bizden.

tüm sülalede ya çiftlik var ya kendileri bakıyor hayvana, küçük işletmesi var. şu anda yeni evlenen -sizin yaşlarınızdaki (yaş 26 görünüyor) kadınlardan kimse öyle eşiyle birlikte ahırda çalışmıyor. kabul etmiyorlar yani çalışmayı, evdeler hep.

Back
X