• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pisikk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Tututuggba

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
19
2
1
32
Kizlar merhaba pisikle basim dertte bir hafta durup tekrarliyor surekli tedavi edici krem kullaniyrm mecbur kaynatilmis zeytinyagi da surdm uzun surede bezi bekletmiyorm ne yapman lazimm.bebisim 2 ay 2 gunluk

Öncelikle çok geçmiş olsun.Ben kremden sonra azıcık bebek pudrası kullanıyorum.İyi geliyor.Birde alt değiştirirken hava alsın diye az bir süre açık bırakıyorum.

her alt degistirmede ilik suyla yikayin. kuru kalmasin dikkat edin cinko veya e vitamini iceren kremle kullanin. sebamed ve unibaby iyidir.

Burdan ilaç tavsiyesi vermeyi doğru bulmuyorum ancak trosoyd denilen mavi kapaklı kremi azıcık pişik kreminize karıştırın.Bu mustelanınki olabilir hameltanın sarı renkli pişik kremi olabilir ya da sudocrem olabilir.Bir kaç gün kullanın pişiğe çok iyi geliyor.

Gecmis olsun,insallah hemencik iylesir annesi bebegin.
Benimde basima cok geldi.

* Travazol die kucuk ama cok etkili bir krem var onu kesinlikle oneririm.

*Bebegin altini silerken islak mendili yikayarak silersen etkili olur,belki cildi cok hassas..ve islak bir sekilde altinj baglama sildikten sonra kurula bezi koy altina ama hemen baglama 1-2 dk havalandir sonrasinda bagla.
Havalandirirken de bebegin ustune hemen bir parzem yada battaniyesini at ki usutmesin bu kez.

Kizlar merhaba pisikle basim dertte bir hafta durup tekrarliyor surekli tedavi edici krem kullaniyrm mecbur kaynatilmis zeytinyagi da surdm uzun surede bezi bekletmiyorm ne yapman lazimm.bebisim 2 ay 2 gunluk
Bol kremle günde 15 20 dk bez takma hava alsın

bez ile cildi uyum sağlamamış demek ki

yani ek gıda alsa dokunmuş bir şeyler deriz cde daha çok küçük

siz salçalı vs beslenmeyin eğer emiyorsa

portakal vs de uzak durun

bebeğin bezinin markasını değiştirin

bir süre açın altını hava alsın kuru kuru dursun

ya da soğuk derseniz sadece pamuklu pijamasını giydirin

altına yaparsa yıkarsınız hemen

tedavi için de çinko içeren krem öneririm

günlük krem ben hiç kullanmadım

sildim altını kapattım

azıcık kızarırsa da ayda yılda bir sürdüm çinkolu krem bir sonraki beze kadar iyileştirdi

Basiscreme pişik kremi. Efsane bir krem. Biz kolayını öyle bulduk en azından. Çok minik olduğu için poposu çok hassas. Islak mendil kullanmamaya çalışın. Onun yerine direk suyla yıkayabilir yada saf zeytinyağı ile temizleyebilirsiniz.

Islak mendil yerine pamuklu su veya zeytinyağlı pamuk ile altını temizleyin..ciddi bir pisik problemi yaşamadık bunlarla biz..Ayrıca kızarma olduğu durumda da sudocrem etkili..
Geçmiş olsun miniğe

Canım bir tane mantar kremi ve bir tane antibiyotikli kremi vazelinle karıstır ve bolca sür bebegin poposuna. 3 defa surdukten sonra azaldıgını fark ediceksin. bebegim 15 gunlukken antibiyotik icti ve o gunden beri ugrasiyordum pisikle. Bir cocuk doktoru bu karışımı soyleyene kadar kurtulamadim. Artık iltihaplı civilceye donusmustu. Ama bu karısım iyi geldi.
Ben travazol ve fucidin kullaniyorum. Ama fark etmez trosyd,fuggy vs hepsi olur.
Umarim hemen gećer cok gećmiş olsun.

Islak mendil yerine pamuklu su veya zeytinyağlı pamuk ile altını temizleyin..ciddi bir pisik problemi yaşamadık bunlarla biz..Ayrıca kızarma olduğu durumda da sudocrem etkili..
Geçmiş olsun miniğe
Evet sudocrem çok etkili bir krem. Sadece poposunda degil vucudunun her hangi bir yerinde kızarıklık oldugunda bir surüme geciriyor.
Fakat mantarlı pişiklerde bir çözüme ulaştırmadı bizi. Sadece biraz sakinlestiriyor pisigi. Ama gećirmiyor.

Simdi sana ilacini soyluyorum iki kizim da psikten cok cekti oyle bi ana geldikti kabuk baglamisti yara gibi kanardi derken saolsun doktorun biri krem yazdi eczaneden direkt alabilirsiniz trosdy ve hametan bu iki kremi bi cay tabaginda iyice karistirip sur baya iyi geliyor birde pamuk kullan altini islak pamukla sil islak mendillerden uzak dur bez markasini dasurekli degistirme zeytinyaginin ise yaramasi icin hakiki zeytinyagi olacak ve cezvedeniyice yakman sinrada sogutman lazim

Kantaron yagi birebir. Eczanelerde popolin pisik kremi satiliyor oda super

Anne degilim ama bende tavsiye vereyim

Islak mendil kullaniyorsaniz islak mendili suyla iyice yikayip kullanin

Bezinin markasini degistirin

Pisige bepantene kullanabilirsiniz

Hergun saf zeytin yagiyla bir kere poposunu silin

Hergun bir kere poposunu yikayin

Islak bırakmayın,muhakkak kurulayın alt değiştirdikten sonra. Birde hemen bez bağlamayın imkanınız varsa,hava alsın birazcik. Gece saf zeytinyağı sürerseniz hafifçe ılıtıp oda etkili olur pişik olmamasına.
Desitin iyi bir krem birde hala varmı piyasa bilemiyorum 99 diye bir pişik kremi vardi bitkisel,kızım bebekken kullanıyordum çok memnundum. Desitin hala bulunur evde ki bezi bırakalı çok oldu,arada çok asitli (portakal,domates vs)yediğinde kızarıyor,desitin sürüyorum kısa sürede iyileştiriyor.

Back
X