Hamur İşleri Pişi (Kahvaltı için muhteşem)

Kesinlikle dondurucuya atınca taptaze kalıyor...

ben de pişi yaparım hatta 3-4 gün önce yaptım ama dondurucuya atmadım hiç.. hamur fazlaysa buzdolabında saklarım ertesi gün kızartırım .. iyi verdiniz bu fikri ben de buzluğa atim misafire filan çıkarırım .. yanlız şekerli yemedim hiç .. ortasını da delmiyoruz :) bi de sütle yoğururum.. sanırım her yörenin pişisi ayrı .. ama lezzeti her yerde aynıdır ve çok güzeldir eminim .. ellerinize sağlık ..

Cok gzel gozukuyor acaba hamuruna bıraz seker atsak nasıl olur?Gittigimiz otelde yapan kadına sormustum o sankı ıcıne sekerde koyuyordu dıye hatırlıyorum

Yaptığın büyüklüğe de bağlı ama bu ölçülerle çok fazla çıkmaz. Malum kahvaltı için zaten :)
Aynı oranda arttırabilirsin fazla istiyorsan...

teşekkür ederim derincim, ellerine sağlık opuyorumnanaktan
geçen gün kuzenimde yedim seni de andım, seninkinin görüntüsü daha güzeldi o kesin :lepi:

Sanırım farklı her yerde...
Babaannem de içine yoğurt ve sür koyar yumuşacık olur :)
Genelde biz de ortasını delmeyiz...
Mutlaka at dondurucuya çıkarınca taptaze oluyor...

teşekkür ederim derincim, ellerine sağlık opuyorumnanaktan
geçen gün kuzenimde yedim seni de andım, seninkinin görüntüsü daha güzeldi o kesin :lepi:

Bak ben de neden kulaklarım çınlıyor diyordum :)

biz lelek diyoruz bu hamur kızartmasına bazen de fırından alıp yaparım, genelde peynirli maydanozlu yapıp poğaça gibi kapatıp kızartırım daha güzel oluyor

Pişiye bayılırım.Hem yapması kolay hem de çok leziz..Ben fırından aldığım hamurla yapıyorum.Ama çok yediriyor.cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…