Amin gerçekten öyle. İyice çığrından çıktı hersey. Apartmanda oturmayı bilmeyen , insana saygısı olmayanlar keşke kendileri gibilerine denk gelse. Allah yardımımız olsun.Biz de 1 ay oluyor yeni tasindik .Halen alışma aşamasındayız.Bizim de en büyük cekincemiz gürültü ve özellikle saygısızca yapılan gürültüdür. Bizim üst kattakiler de balkonda gece yarıları görüntülü telefon ile saatlerce konuşuyor. Eşi reels videosu izliyor balkonda yine gece yarısı. Evin içinde sürekli mobilya çekme sesleri oluyor tüm gün ve gece sanki büyük temizlik yapar gibi.Ev sahibimiz ortak onlarla.Ev sahibimize söyledik, uyardı önce bi azaltılar sonra yine aynı şeyleri yapıyorlar.Saygisiz ,empati kabiliyeti gelişmemiş insanlarla karşılaştırmasın Allah .
Evet yok maalesef. Taşınmanıza çok sevindim umarım gönlünüzce bir eve çıkarsınız. Bende yeni taşındım ama sabredicem. Hem maddi kaygılar hem de kayınvalide ile oturmamak için böyle bir yol çıktı karşıma. Eğer bu evi tutmasaydım maddiyatımı asacaktı ve ben kayımvalidemle oturacaktım. Kendimi böyle avutuyorum.İyi de komşularınızın makul insanlar olacağının garantisi yok ki, belki ev sahibiniz yarın sizi çıkartmak için bilerek üstünüze komşu bela edecek?
Benim evimde sizin eviniz gibi, camdan sarkan çamaşırlık kullanıyordum, tam 4 kere yukarıdan bir şeyler düşüp kırıldığı için değiştirdim. Elli bin kere üstümdekiler bir şeyler silkeliyor diye kavga ettim.
Biz mülk sahibi olarak baş edemedik zaten yakında da taşınacağız, size de tavsiyem; görmeyin, duymayın. Bulunduğunuz durumda başka çare yok.
İlk etapta deneyeceğim evet. Eşime söyledim oda bugüne kadar hep kendi evlerinde oturmuş böyle şeylerde çok geriliyor evle ilgili sorunlarda. Ama atmasınlar konuşalım böcek olur koku olur dedi. Belki konuşursa faydası olur umut ediyorumKomşularla konuşsanız olmaz mı? Orası kapımın onu çöp atılınca hem görüntü hem hijyen açısından hoş olmuyor diye.
Ayrıca limon ağaç değil mi? Bahce zaten apartmana ortak oluyor ama madem sizin kapının önünde sizde kullanabilirsiniz. Yeşillik vs ektiyse komsuya söyleyin bunlar bitince tekrar ekmeyin ben çiçek ekeceğim diye. Sızde çevreleyin bahçeyi size ait olduğunu anlasınlar.
Böyle evler çok sıkıntılı oluyor, kolay gelsin.
Baktık gezdik. Aslında ev sahibi de dedi masa atarsınız oturursunuz birseyler ekersiniz diye. Apartman sahipsiz siz yönetici olun ilaçlama yapın , çiçek ekin vs dedi ama eşim çalışıyor bebek bekliyoruz uğraşacak vaktimiz yok. İlk etapta biraz çöp vardı. Birikmiştir dedik kaldı ama göze batmıyordu. Bugün bir baktım yığılmış resmen biz taşındıktan sonra atılmış yani. Hamileyim diye eğilemedim yoksa temizleyip takibini yapmak istiyorum açıkçası.Taşınmadan önce bahçeye hiç bakmadık demeyin ne olur. Çünkü ben bunları duysam asla taşınmam. ya duydunuz ama taşındınız ya da hiç araştırmadınız. Üzgünüm ama bu sorunları çözmek, bir neslin cehaleti ile uğraşmak demek
MerhabaMerhaba size birsey danışmak istiyorum. Yeni tasındım. Evin balkonu yok yüksek giriş. Bahçeye açılan kapı yaparız dedi ev sahibi ama yarı yarıya ücreti ödersek dedi. Bizde kabul etmedik çünkü yüksek meblağ ve evin demirbaşı olacak. Her neyse şimdi bahçeye bizden önceki kiracı çamaşır asılacak bir yer yapmış ama yola bakıyor. 3 tane ip germiş. Kendi çamaşırlarımızı içeriye seriyorum ama çarşaflar var. Bugün dışarı sererim olmazsa diye bahçeye baktım ne kadar çöp varsa bizim tarafa atmışlar. Bizim evin önünü yan komşu zapdetmiş. Limon ekmiş, bir sürü bitkisi var. Ama kendi evinin önünü de kapatmış çevirmiş ortak alan kullanamıyoruz. Daha dün çöpleri toplarım çamaşırımı sererim derken bugün baktım şok oldum pislikten. Arkadaşım geldi üst kattaki çöp attı asagı ben girerken dedi. Sorunlu bir insan uzak dur diye uyarmışlardı beni ama çöpte atmazsın pencereden. Apartman sahipsiz. Nasıl bir yöntem bulabilirim? Alıp çöpe atmak varken neden ilerisine iteklemişler süpürmüşler anlamadım. Sorsam da gocundurmak istemiyorum ev sahibi aşırı komşu takıntılı. İyi geçinmemizi şikayet gelirse çık diyebileceğini vs söylemişti. Lütfen bana akıl verin, zaten ana apartman kapısında çıkıp çamaşırı serip geri eve gireceğim zor oluyor bu durum birde insanlar canımı sıktı. Alanımı nasıl belirleyebilirim ya da belli edebilirim? Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Siz evi satıyordunuz en son dimi? Noldu o merak ettim?İyi de komşularınızın makul insanlar olacağının garantisi yok ki, belki ev sahibiniz yarın sizi çıkartmak için bilerek üstünüze komşu bela edecek?
Benim evimde sizin eviniz gibi, camdan sarkan çamaşırlık kullanıyordum, tam 4 kere yukarıdan bir şeyler düşüp kırıldığı için değiştirdim. Elli bin kere üstümdekiler bir şeyler silkeliyor diye kavga ettim.
Biz mülk sahibi olarak baş edemedik zaten yakında da taşınacağız, size de tavsiyem; görmeyin, duymayın. Bulunduğunuz durumda başka çare yok.*
Evet kiracıymış hatta ev sahibi evden çıkarmaya çalışıyormuş ama sıkıntılı tiplermiş bizde de mahalledeki bir amca söyledi sizin apartmanda x var dikkat edin uzak durun çok sorunlu diye. Bende ona takıldım aslında her yeri ağaç yapsınlar çiçek yapsınlar tamam ama çöp nedir? İnsan vileda kovası atar mı yani bahceye? Ben oturmasam başkası oturacak sonuçta görgü denen birsey varAllah sabır versin. Nefret ederim böyle bencil, pislik içinde yaşayan insanlardan. Bu türler genelde gittikleri her yeri mahallesine kadar sahibiymiş gibi kullanırlar. Emanettir, temiz ve dikkatli kullanalım yok. Ağaçları severim bu arada bizim komşularla da birbirimizin evine sarkan meyve ağaçları olurdu ben hiç rahatsız olmadım. Ama çöp olayı iğrenç. Ev sahibiniz uğraşmak istemediği için söylemiştir ama şikayetlik bir durum olursa zaten bu pisliğe sebep olanın ev sahibini ararsınız tabi onlar kiracı mı orasına dikkat etmedim.
Evet bende eve seriyorum genelde ama nevresimler pikeler olunca evde asacak yer yok maalesef. Belki ilerde kurutma makinesi alabilirim. Ama çöp ayrı sorun. Dış Kapıya koysa yine giderken atarım gözümde yok yani yeterki sorun olmasın ama yukardan atmak, o tarafa süpürmek nereye kadar katlanılır yani.Bahçeyi hiç kullanmayacak olsanız bile çöp konusu sıkıntı,akar kokar,böcek sinek vb sorunlarla uğraşırsınız.
Ev sahibinizle konuşun bence bu konuyu. Ben en çok bundan rahatsız oldum açıkçası. Sonuçta orası çöplük değil,kim toplayacak onları? Çöp dediğin konteynera atılır,oradan da toplanır zaten.
Bahçeye at bırak durumu acayip yani,asla kabul edilemez.
Çamaşir konusuna birşey diyemem ben olsam bu olayların olduğu ortamda çamaşırları bahçede kurutmaya meyletmezdim. Camdan da çer cop atan olur illaki.
Böylelerine bişey dediğinde apartmanda yaşama o zaman diyor sana bir deAmin gerçekten öyle. İyice çığrından çıktı hersey. Apartmanda oturmayı bilmeyen , insana saygısı olmayanlar keşke kendileri gibilerine denk gelse. Allah yardımımız olsun.
Bu tip insanlarla başedilmiyor ama yöneticiye söylemeyi deneyin.Evet bende eve seriyorum genelde ama nevresimler pikeler olunca evde asacak yer yok maalesef. Belki ilerde kurutma makinesi alabilirim. Ama çöp ayrı sorun. Dış Kapıya koysa yine giderken atarım gözümde yok yani yeterki sorun olmasın ama yukardan atmak, o tarafa süpürmek nereye kadar katlanılır yani.
Siz evi satıyordunuz en son dimi? Noldu o merak ettim?
Kapıya da koyamaz,yaşam alanı orası,oraya atana kadar elinde taşıyıp çöpe atacak yani çok acayip bu şekilde çöpleri çop kutusu dışına atmak. Belediyeden konteyner talep edilebilir yakında yoksa ama bu şekilde olmaz ki. Temizleyen de yok ne olacak birike birike çöpler.Evet bende eve seriyorum genelde ama nevresimler pikeler olunca evde asacak yer yok maalesef. Belki ilerde kurutma makinesi alabilirim. Ama çöp ayrı sorun. Dış Kapıya koysa yine giderken atarım gözümde yok yani yeterki sorun olmasın ama yukardan atmak, o tarafa süpürmek nereye kadar katlanılır yani.
mobilya çekme sesi olarak duyduklarınız sandalye çekme sesi olabilir, benim altımdaki de yapıyor ve sanki koca koltuk çeker gibi ses çıkıyor. ben söyledim, uyardım ama hala aynı ayılık devam ediyor. laftan anlamaz öyle insanlar. ne var yani gece vakti en azından dikkat edilse. allah yardımcımız olsunBiz de 1 ay oluyor yeni tasindik .Halen alışma aşamasındayız.Bizim de en büyük cekincemiz gürültü ve özellikle saygısızca yapılan gürültüdür. Bizim üst kattakiler de balkonda gece yarıları görüntülü telefon ile saatlerce konuşuyor. Eşi reels videosu izliyor balkonda yine gece yarısı. Evin içinde sürekli mobilya çekme sesleri oluyor tüm gün ve gece sanki büyük temizlik yapar gibi.Ev sahibimiz ortak onlarla.Ev sahibimize söyledik, uyardı önce bi azaltılar sonra yine aynı şeyleri yapıyorlar.Saygisiz ,empati kabiliyeti gelişmemiş insanlarla karşılaştırmasın Allah .
Bir de üst kattan geleni düşünün.Biz de sandalye kullanıyoruz elbet ve kaldırıp da çekiyoruz alta gitmesin diye ki altta iş yeri var ev değil.Bizim burda kibarca uyarsanız da bir karış surat yapıyorlar, Geçen hafta çocukları üstümüzde bisiklet,traktör vs tarzı şeylere biliyordu. Sanki ucak kalkar gibi sesler geliyordu ,çıktım dedim ki ; biz yeni tasindik merhaba ,bizden önce bekar bir polis yaşıyormuş çok durmuyormus evde nöbete,göreve vs gidiyormuş ama biz aileyiz ve ben de sürekli evdeyim dedim.O kadar çok ses geliyor ki karşıda park var hemen karşısı, çocukları oraya götürürseniz dedim gayet kibar bir sekilde.Kadin resmen çemkirdi üstüme size yemin ederim..Bankada bireysel müşteri hizmetleri sorumlusuymus ,hayatımda bu kadar çirkef ve kaba bir insan ile karşılaşmadım diyebilirim.Bir de evleri ters dubleks ve 130 m2 ,3 bin tl ye oturuyorlarmis muadilleri en az 20 bin yasadigimiz bölgede ,biz alt kat dubleks olmayan daha kucuk daireyi 15 bine tuttuk ,ev sahibimiz ortak.Kadin öyle cemkirince ,ev sahibine çıkıp söyledim, Cook haklısınız dedi ,kirayı da arttırmiyor hem de böyle kaba davranıyor dedi.Kadinin o kaba davranışına tek bir karşılık bile vermedim muhatap alamam çünkü o derece çirkefti.Elimden gelse ,imkanım olsa 500 m2 arazi içinde müstakil bir evde oturacağım, eşim de aynı benim gibi düşünüyor..İnsanlarda empati diye bir sey kalmamış, Cook rahatlar...cocuklarini da asla uyarmiyorlar,alta ses gider biraz yavaş vs diye.Biz de çocuk büyüttük ama böyle değil...mobilya çekme sesi olarak duyduklarınız sandalye çekme sesi olabilir, benim altımdaki de yapıyor ve sanki koca koltuk çeker gibi ses çıkıyor. ben söyledim, uyardım ama hala aynı ayılık devam ediyor. laftan anlamaz öyle insanlar. ne var yani gece vakti en azından dikkat edilse. allah yardımcımız olsun