Baştan böyle bir şeyi nasıl kabul eder ki insan? Hiçbir şey yapamazsınız, çekeceksiniz mecburen ya da kavga edip evden çıkacaksınızev sahibi aşırı komşu takıntılı. İyi geçinmemizi şikayet gelirse çık diyebileceğini vs söylemişti.
Ev sahibimizin 20 30 tane evi var değişik semtlerde. Komşu konusunda çok fazla sıkıntı çekmiş dilim yandı tekrar sıkıntı çıksın istemem dedi. Biz kendi halinde insanlarız , kimsenin tavuğuna kış demem. Ama çöpleri görünce inanılmaz şaşırdım çünkü süpürmüşler akıp kaldırmak yerine. Bizde bu evi zar zor bulduk. Ucuz mu derseniz değil ama ev bulamayıp üstüne fahis fiyatları görünce mecbur kaldık. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.Neden iyi geçinmenizi önceden söylediki ev sahibiniz? Bildiği bir durum mu vardi da komşularla ilgili ,ondan mı öyle dedi acaba? Ayrıca şikayet gelirse çık diyebilirim falan ne bileyim ev çok mu uygun fiyataydi da böyle rahata konuştu ev sahibiniz? Tek tek komşularla üslubunca konuşup, burası benim camasir asma alanım diye söylemekten başka careniz yok şu aşamada bence.Çünku önceden her şeyi kabullenip girmiş gibi olmuşsunuz.
Kolay kolay bir çözüm bulamazsınız yok saymak en iyisi taşınırken nasil karar verdiniz en makulu ev sahibinin bahsettiği kapi sanırım bedeli olur ama kesin çözüm
Kapı da yapılsa salondan bahçeye çıkmış olacağız , yine bahçe ortak alan aslında. Değişen tek sey ben apartman kapısından çıkıp sermeyecegım çamaşırı, salondan çıkıp sermiş olacağım. Bitkilerine yine karışmam hatta bende ekmek isterim çiçek çok severim ama kendi kapısının önünü çevirip birde benim arka taraf bahçeme kadar girmesi garibime gittiKapiyi Siz bahsettiniz diye yazdım ama hayal edemedim. Bu arada şikayet evden tahliye sebebi ama iş o kdr büyümez sanrim
Maddi sebepler yüzünden olabilir mi? Bir üst katla bir alt kat arası 7bin oynuyor. Bende çok isterdim balkonumdan çamaşırlarım sallansın ama mecburiyet. Teşekkür ederim yorumunuz icinBaştan böyle bir şeyi nasıl kabul eder ki insan? Hiçbir şey yapamazsınız, çekeceksiniz mecburen ya da kavga edip evden çıkacaksınız
Keske. Cok istedim geniş balkonlu olmasını soranlara da tek söylediğim geniş balkonlu bir evde oturmak istiyorum diye cevap veriyordum. Ama olmadı , ne diyeyimKeşke böyle bi eve oturmasaydınız
Evet oda aklıma geldi ama çöpler de koku yapıp böceklerin çoğalmasına sebep olursa diye yine aynı sıkıntıya düştüm. Çamaşırı halletsem de atılan cöpler illa ki sıkıntı oluyorİmkanınız varsa kurutma makinası alın bahçe ile uğraşmak zorunda kalmayın
Biz de 1 ay oluyor yeni tasindik .Halen alışma aşamasındayız.Bizim de en büyük cekincemiz gürültü ve özellikle saygısızca yapılan gürültüdür. Bizim üst kattakiler de balkonda gece yarıları görüntülü telefon ile saatlerce konuşuyor. Eşi reels videosu izliyor balkonda yine gece yarısı. Evin içinde sürekli mobilya çekme sesleri oluyor tüm gün ve gece sanki büyük temizlik yapar gibi.Ev sahibimiz ortak onlarla.Ev sahibimize söyledik, uyardı önce bi azaltılar sonra yine aynı şeyleri yapıyorlar.Saygisiz ,empati kabiliyeti gelişmemiş insanlarla karşılaştırmasın Allah .Ev sahibimizin 20 30 tane evi var değişik semtlerde. Komşu konusunda çok fazla sıkıntı çekmiş dilim yandı tekrar sıkıntı çıksın istemem dedi. Biz kendi halinde insanlarız , kimsenin tavuğuna kış demem. Ama çöpleri görünce inanılmaz şaşırdım çünkü süpürmüşler akıp kaldırmak yerine. Bizde bu evi zar zor bulduk. Ucuz mu derseniz değil ama ev bulamayıp üstüne fahis fiyatları görünce mecbur kaldık. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Maddi sebepler yüzünden olabilir mi? Bir üst katla bir alt kat arası 7bin oynuyor. Bende çok isterdim balkonumdan çamaşırlarım sallansın ama mecburiyet. Teşekkür ederim yorumunuz icin
Balkon falan değilde komşular sıkıntıysa bi yerde patlak verirmiş gibi geldi banaKeske. Cok istedim geniş balkonlu olmasını soranlara da tek söylediğim geniş balkonlu bir evde oturmak istiyorum diye cevap veriyordum. Ama olmadı , ne diyeyim
Taşınmadan önce bahçeye hiç bakmadık demeyin ne olur. Çünkü ben bunları duysam asla taşınmam. ya duydunuz ama taşındınız ya da hiç araştırmadınız. Üzgünüm ama bu sorunları çözmek, bir neslin cehaleti ile uğraşmak demekMerhaba size birsey danışmak istiyorum. Yeni tasındım. Evin balkonu yok yüksek giriş. Bahçeye açılan kapı yaparız dedi ev sahibi ama yarı yarıya ücreti ödersek dedi. Bizde kabul etmedik çünkü yüksek meblağ ve evin demirbaşı olacak. Her neyse şimdi bahçeye bizden önceki kiracı çamaşır asılacak bir yer yapmış ama yola bakıyor. 3 tane ip germiş. Kendi çamaşırlarımızı içeriye seriyorum ama çarşaflar var. Bugün dışarı sererim olmazsa diye bahçeye baktım ne kadar çöp varsa bizim tarafa atmışlar. Bizim evin önünü yan komşu zapdetmiş. Limon ekmiş, bir sürü bitkisi var. Ama kendi evinin önünü de kapatmış çevirmiş ortak alan kullanamıyoruz. Daha dün çöpleri toplarım çamaşırımı sererim derken bugün baktım şok oldum pislikten. Arkadaşım geldi üst kattaki çöp attı asagı ben girerken dedi. Sorunlu bir insan uzak dur diye uyarmışlardı beni ama çöpte atmazsın pencereden. Apartman sahipsiz. Nasıl bir yöntem bulabilirim? Alıp çöpe atmak varken neden ilerisine iteklemişler süpürmüşler anlamadım. Sorsam da gocundurmak istemiyorum ev sahibi aşırı komşu takıntılı. İyi geçinmemizi şikayet gelirse çık diyebileceğini vs söylemişti. Lütfen bana akıl verin, zaten ana apartman kapısında çıkıp çamaşırı serip geri eve gireceğim zor oluyor bu durum birde insanlar canımı sıktı. Alanımı nasıl belirleyebilirim ya da belli edebilirim? Teşekkür ederim yorumlarınız için.