- 17 Eylül 2015
- 686
- 1.453
-
- Konu Sahibi Khalesinil
Ben karatini onemsedim aldim ama keske onu alacagima biraz daha goze görünen baktin mi tek tas oldugu belli olan modellerden aldirsaymişim. Yaninda yoktum o sebeple fotoğraftan pek anlamadim. Simdiki aklim olsa bakinca da pahali duran iri taşlı ama karatı çok olmayan bir sey alirdim. Karata para verdik ama taşı küçük bayağı. Bagetleri de cok seviyorum. Onlara yonelmedim diye de pismanim. Bir de hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama pirlanta ile unlu mücevher markalarina sadece marka adina para vermis olmayin. Kuyumcular çarşıları oluyor. Oralardan alin. Benim bilinen bir markada internetten begendigim modelin, daha yüksek karatlısını, renklerin harfleri oluyor daha iyi bir harfini, cok daha uygun fiyata aldik.Merhaba,
Sevgilimle yaza evlenmeyi planlıyoruz. Bu sürede de her şey sürekli zamlandığından Pırlanta ve alyansları önden alıp kenara koymayı düşünüyoruz.
Fakat Pırlanta Dünyası Lebiderya..
Neye baksam ne alsam bilemiyorum.. Aynı karat aynı modeller farklı firmalarda ciddi farklar yaratıyor..
Bütçem 6.000 ile 8.000 TL arasında..
Bu konularda tecrübeli olanlar var mı?
*Baget modellerden hoşlanmıyorum.
*Tamtur modeli tercihim değil..
Biraz kendisini göstersin zarif ama şık olsun istiyorum..
Fakat Karatını seçerkende kıytırık olmasını istemiyorum.
Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum..
Kesinlikle sertifikasız alma. Kuyumculardan alırken dikkatli ol kullanılmış yüzükleri temzileyip parlatıp tekrar satıyorlar. Güvendiğin bir yer varsa ordan alabilirsin. Ben şahsen hrrhangi bir kuyumcu yerine kurumsal yerlerden satın alma taraftarıyım pırlantayı. Evet kuyumcudan daha pahalıya satıyorlar ama kafamda soru işareti kalmıyorÖncelikle değerli fikirleriniz için teşekkürler hanımlar,
Ama şunu belirtmek isterim ki ben daha önce evlendim ve ayrıldım. O zaman da çoğu şeyden vazgeçmiştim. İçimde herşey uhte kalmıştı.
O yüzden daha mantıklı olur diye düşünüp pırlanta almayacağım diyemeyeceğim.
Sırf heves içinde olsa alacağım ki Allah'tan erkek arkadaşımda bu konuda çok destekçim.
Tabiki bütçeler dahilinde..
Baget modelleri inceledim ama benim için aşırı abartılı duruyor. Kullanamam muhtemelen. daha çok klasik tek taş modellleri daha çok ilgimi çekti araştırmalarım sonucunda..
Karat olarak 0.30 ve 0.45 arasındakilere bakıyoruz yine hem bütçesel hemde kalitesi açısından..
Ama bu sınıf meselesi hiç bir araştırmamda karşıma çıkmadı.. Hiçbir filtremelerde de böyle bir şey belirtilmiyor.
Bir diğeri ise sertifika durumu.. Yüzüğü sertifika vermeyecek hiçbiryerden almayı düşünmüyorum.
Son olarak ta açıkçası satmak için almıyoruz. satacak duruma geldiğimiz gün olursa da onu ogün düşüneceğiz. yıllardır çalışıyorum ve yıllar sonra hayatımda ikinci bir şans var ve ben herşeyi gönlümce yaşamaya karar verdim.
Değerli güzel bir pırlantayı ömür boyu takmaya niyetliyim :)
8 karat olduğuna emin misinizBenimki pırlanta almıştı tektaşımı 8 karat, bana danışsaydı altın aldırırdım yazık günah o paraya görüntü de aynı
Kesinlikle sertifikasız alma. Kuyumculardan alırken dikkatli ol kullanılmış yüzükleri temzileyip parlatıp tekrar satıyorlar. Güvendiğin bir yer varsa ordan alabilirsin. Ben şahsen hrrhangi bir kuyumcu yerine kurumsal yerlerden satın alma taraftarıyım pırlantayı. Evet kuyumcudan daha pahalıya satıyorlar ama kafamda soru işareti kalmıyor
8 karatlara baktımda ne bileyim baya pahalı şeyler sanki bozunca öyle çok değer kaybedecek gibi durmuyorlar :) zatn hani 8 karat alınca diğer yüzüğü pekte düşünmeyiz gibi8 karat olduğuna emin misiniz
Evet altında risk yok. Herhangi bir kuyumcudan alınabilir. Ama maddi durum elverişliyse pırlantada kesinlikle kurumsal firma olmalı. En azından sattıkları ürünün arkasında duruyorlar. Bi çizik olsa temizletmek gerekse sorunsızca hallediyorsun. Ve dediğin gibi çizik, kullanılmış pırlantayı kuyumcular sıfır diyip satabiliyorlar bazenEvet kesinlikle katılıyorum normal kuyumcudan Pırlanta almak büyük risk. piyasadan ucuz olmasında tamam Kiradır çalışandır bilmem nedir farkı olsada bahsedilen farklar 50-100 tl değil insan bu kadar fark olmasına inanamıyor. Pırlanta sahte çıkar, çizik çıkar eski çıkar parlatılmış karatı düşmüş çıkar.. Bence tamamen risk.
En iyisi uzmanlık alanı Pırlanta olan bilindik bir markadan almaktır.
Ben her zaman derim Ucuz malzeme alacak kadar zengin değiliz.. Bir defa alacağım kaliteli olsun isterim.
Başka hanım arkadaşlarımada hak veriyorum hayat çok pahalı insan ödün veriyor ama yani ne bileyim.. ben bu konuda almak niyetindeyim.
Hatta erkek arkadaşımla alyansları da alalım dedik ama, alyans konusunda altın rengimi olsun pırlantaya uyumlu beyaz altınmı olsun ona karar veremedik. Mesela alyansları mahalle arası kuyumculardan alıcaz düz model istiyoruz zaten. Altında ayarı belli gramı belli çok birşeyle oynayacaklarını düşünmüyoruz.
0.8 bile çok bence ne gerek var o kadar para vermeye8 karatlara baktımda ne bileyim baya pahalı şeyler sanki bozunca öyle çok değer kaybedecek gibi durmuyorlar :) zatn hani 8 karat alınca diğer yüzüğü pekte düşünmeyiz gibi
Evet sertifikasında yazıyo niye ki8 karat olduğuna emin misiniz
Benimki pırlanta almıştı tektaşımı 8 karat, bana danışsaydı altın aldırırdım yazık günah o paraya görüntü de aynı
Hey maşallah, kaç milyon verdi o yüzüğe sorması ayıp?Benimki pırlanta almıştı tektaşımı 8 karat, bana danışsaydı altın aldırırdım yazık günah o paraya görüntü de aynı
8 karat demek en az 1 milyon demekEvet sertifikasında yazıyo niye ki
Hey maşallah, kaç milyon verdi o yüzüğe sorması ayıp?
8 karat demek en az 1 milyon demek