• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Rozafezazad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2018
38
4
1
28
Arkadaslar benim kizim herseyi yogurtla yiyo yogurtsuz yemiyo simdi arinin sutlu pirinclisini aldm pisirmeden direk yogurtla karistrp versem olurmu
Kizim 6 bucuk aylik

daha altı bucuk aylık bebe ne ara yemek yemeye gectı de herseyı yogurtla yıyor baska bır sekılde yemıyor anlayamadım daha yenı baslamıs olmalısınız normalde
ben bebeklere pırınc ve pırınc unu gıbı seyler vermektense daha dogal ve saglıklı beslenme taraftarıyım

mesela havuc kabak bunları haslayıp verebılırsınız yesın
tarhana veya domates corbası yıyebılır
brokolı karnabahar haslaması yıyebılır
kılcıgından ayıklanmıs balıgıda koyun corbalarına

bunları verın elıne onune koyun yogurt yesın elıyle agzıyla kendı kendıne yemeyı de ogrenır hem blw yontemı ıle
sızde rahat edersınız

Herseyi derken? 6,5 aylik bebege ne yediriyorsunuz mesela? O yastaki cocugun beslenmesi anne sutu uzerine kurulu olmali. Anne sutu yoksa da formul mama mi diyorlar ondan olmali. Pirinc unu vermeyin cok zararli,doktorunuz soylemedi mi size yogurtla ek gidaya basla o da az az diye?

Iste oyle kolay degil bebeklerinde buyukler gibi huylari var keyfine gore. herseyi dedigin yani kizim birtek yogurt yiyo ancak hersyi yogurtla karistrp vereblrm:))

Iste oyle kolay degil bebeklerinde buyukler gibi huylari var keyfine gore. herseyi dedigin yani kizim birtek yogurt yiyo ancak hersyi yogurtla karistrp vereblrm:))
Tekrar sorayim. Doktoruyla gorustunuz mu? Beslenme tablosu vermedi mi? 6,5 aylik bebegin beslenmesi huyuyla alakali degil ne verirseniz ona alisir.

Herseyi derken? 6,5 aylik bebege ne yediriyorsunuz mesela? O yastaki cocugun beslenmesi anne sutu uzerine kurulu olmali. Anne sutu yoksa da formul mama mi diyorlar ondan olmali. Pirinc unu vermeyin cok zararli,doktorunuz soylemedi mi size yogurtla ek gidaya basla o da az az diye?
Biliyom zararli ama bende kizimin yedigi syleri vermek zorundym daha simdiden secici

hayır oyle bırsey yok yanılıyorsunuz
evet damak tadı dıye bırsey var ve bu daha 6 aylık bebegın elını yumru halınde masaya vurup ılla yogurtla yıcem uleeyn seklınde olmuyor kımı seyı daha cok severek ıstahlı yıyerek kımı seyı daha az ıstahla yıyerek oluyor hepsı bu

hepımızın cocukları var bızde gectık bu yollardan

hergun 1 kasık arttırarak herseyı tadımlık ve cok bırbırıne karıstırmadan vermelısınız tam aksıne

Biliyom zararli ama bende kizimin yedigi syleri vermek zorundym daha simdiden secici
Oyle bir zorunlulugunuz yok. Seker hastasi edeceksiniz zavalliyi. Acilen doktorunuzla gorusun. Miktarlara kadar doktorlar belirler. Siz oradan devam edersiniz. Pirinc unlu mama kolayiniza geliyor olabilir,ancak cok yanlis bu davranis

Tekrar sorayim. Doktoruyla gorustunuz mu? Beslenme tablosu vermedi mi? 6,5 aylik bebegin beslenmesi huyuyla alakali degil ne verirseniz ona alisir.
Yok ne yalan soyluyum hic doktorla knsmadim ek gidayi .nasil ne versem yer bi istemedigini kustugunu gorsen anlarsin midesini bulandiriyo

Oyle bir zorunlulugunuz yok. Seker hastasi edeceksiniz zavalliyi. Acilen doktorunuzla gorusun. Miktarlara kadar doktorlar belirler. Siz oradan devam edersiniz. Pirinc unlu mama kolayiniza geliyor olabilir,ancak cok yanlis bu davranis
Haklisin peki hem kilosuna hem sagligina yararli onerilen var mi yada kilo aldiran tavsiye edecegn devam sutu?

Yok ne yalan soyluyum hic doktorla knsmadim ek gidayi .nasil ne versem yer bi istemedigini kustugunu gorsen anlarsin midesini bulandiriyo
Kafaniza gore vermeyin yiyecekleri. Once doktora gidin, kilosuna boyuna baksin. Asiya da mi gitmediniz hic? Normalde bebeginizin genel durumunu takip eden doktorunuzun bu bilgiyi de size vermesi lazim. Ek gida adi uzerinde ek,yani oncelik anne sutu. Yaninda yogurdu tek verirsiniz o da kaseyle degil elbette,minik porsiyonlarda kendiniz mayalayip bir defada bitecek sekilde yapmalisiniz. Cocuk neden kusuyor siz onu yetiskinmis gibi beslediginiz icin.

Haklisin peki hem kilosuna hem sagligina yararli onerilen var mi yada kilo aldiran tavsiye edecegn devam sutu?
anne sütün yetmiyorsa bebek maması ver.ek olarakta sebze çorbası,yoğurt,elma suyu falan sıralaması var tabi.nasıl başladın.şuan neler yiyor

Kafaniza gore vermeyin yiyecekleri. Once doktora gidin, kilosuna boyuna baksin. Asiya da mi gitmediniz hic? Normalde bebeginizin genel durumunu takip eden doktorunuzun bu bilgiyi de size vermesi lazim. Ek gida adi uzerinde ek,yani oncelik anne sutu. Yaninda yogurdu tek verirsiniz o da kaseyle degil elbette,minik porsiyonlarda kendiniz mayalayip bir defada bitecek sekilde yapmalisiniz. Cocuk neden kusuyor siz onu yetiskinmis gibi beslediginiz icin.
Haklisin canim anladim

ben bebegın neden kustugunu ve ıstemedıgını burdan anladım da sız annesı olarak lutfen cocugunuza bıraz daha yardımcı olun bu konularda
brokolı corbası yapın
balık corbası yapın
elıne verın meyve somursun kemırsın gozunuzun onunde tabıkı
buharda pısırın suda haslayın sebzelerı verın elıne
taze sogan verın
yesın hem dıslerını cıkarırken rahatlatır hem kendı kendıne yemeyı ogrenır damak tadı gelısır hemde saglıklı beslenır
herseyı yogurtla karıstırıp bulamac yapmayın bebek dıye yapıyorsunuz bunu
yemegın tadını alsın ogrensın ve ne yedıgını soyleyın ogrensın bılsın havuc verıcem havuc ye deyıp haslanmıs havuc verın arada tekrarlayın bu havuc dıye
cocuk boyle ogrenır
ılla yogurt verıceksenız brokolı ıle yogurt verın elıne brokolıyı tutturun yogurda batırıp batırıp yalatın kendısı ogrensın yogurda batırıp batırıp yesın

altına kullan at ortu acın onluk takın batınca atarsınız temız temız

Back