Bebek Beslenmesi Pirinç unu ile hazırlanan muhallebi.Yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

default_user

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
3
0
36
Eskişehir
Merhabalar.Bebeğime ek gıdalara başladık.Önce yoğurt yedik.Şimdi ise muhallebiye başlamak istiyorum.Arı'nın sütlü pirinç ununu yaptım dün su ile, ılıyınca da devam maması ekledim.Fakat çok sulu oldu.İnternetten aldığım tarife göre yaptım.Acaba böyle mi olması gerekiyor??? Çünkü muhallebi koyu kıvamlı olur diye biliyorum ben.

bence b.b.lac.yada m.l.pa degişik muhallebileri benim bebegim muzlu olanı severek yiyo bence daha başlarda bunları dene daha iyi sonuç alırsın

arı nın muhallebisi şap gibi şekerli aşırı tatlı ben ülkerin gogly muhallebisini kullanıyorum tat ve kıvamı gayet iyi

benim kızım 6 aylık. muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum.150 ml. suyla 3 çay kasıgı pirinç ununu pişiriyorum.ılıdıktan sonra 3 ölçek içtiği biberon mamasından ekliyorum kıvamı tam oluyor.kızım da çok severek yiyor..tavsiye ederim.

benim bebeğim 11 aylık bende veriyorum çoğu zaman pirinç unu . kıvamlı olması için pirinç ununu biraz fazla koyman yeterli olacaktır

bende 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı pirinç unu ekliyorum soğuduktan sonra kaşık maması koyuyorum çatal yardımı ile karıştırıp veriyorum

ben sütle yapıyorum...çok lezzetli oluyor...hatta pirinç ununu kavuruyorum bazen...
Ölçüsünü sonunda göz kararı ayarlayabiliyorum artık.yiyemiyor ziyan oluyordu.
ben bi miktar süte 1.5 tatlı kaşığı arı mama pirinç unu katıyorum ne çok cıvık ne çok katı oluyor ve bitirebileceği kadar oluyor..

ben him arı mamayı kullanmadım.
milupanın kaşık mamalarını veriyorum bebeğim severek yiyor.
7tahıllı elmalı,
5meyveli,
sütlü pirinçli bunları deneyin ilk ek gıda için en uygunu bunlar.

muzluyu bu aylarda verme elmalısı en güzeli lifli olduğu için zeytinyağıda damlat kabızlık yapabilir özellikle yatmadan ver doyurucudur.kıvamı çok yoğun yapma.1 su bardağına 1,5 yemek kaşığı yeterlidir....

arkadaşlar size oğlumun seve seve yediği muhallebi tarifi vereyim gogly pirinç ununu taze sıkılmış portakal suyu ile pişiriyorum kasede ılıklaştırıp içine çekilmiş ceviz biraz muz yarım elma( cam rendeden geçmiş) karıştırıyorum 2 çay kaşığı bal (1yaşında oğlum) çok az 7 tahıllı gece tahılı karıştırıyoruz bayılıyo:125:

ben nişasta ya da pirinç unuyla yapıyorum. daha küçük olduğumuz için bir kahve fincanı kendi sütüme bir çay kaşığı ölçüsüyle yapıyorum. şeker atmıyorum.ama kıvamını bilerek cıvık tutuyorum. içine de azcık muzu ezip çırpıyorum. oğlum arada ellerini de yiyor:)

anne sütünü pirinç unuyla pişirmek bana pek doğru gelmedi canım çünkü anne sütü çok özel bir şey pişirince özelliği kalmaz ki keçi sütüyle yapabilirsin portakal suyuyla pişirebilirsin ama sütünü kullanma bence direkt bebeğine içir

anne sütü ocakta ısıtılmaz bile kaldı ki pirinç unu ile mama yapmak bence yanlış olur. lütfen dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…