• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pirinç unu bebişlerinize veriyormusunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ceren_78
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

ceren_78

Ziyaretçi
Kızlar benim bebişim :emir_bebek:3 ayını doldurmak üzere.Geceleri 3-4 kez uyanıyor.Tok tutması için pirinç unu ver dediler.Ama ne yapsam bilmiyorum.Siz veriyormusunuz?:ecrin_bebek:

İlk 3 ay anne sütü dışında birşey vermedim. Yanılmıyorsam 4 veya 4.5 ayda tek öğün en fazla yarım çay bardağı meyve suyu başladı doktorumuz. Sevgiler

arkadaşlar başlığı görünce yazayım dedim.
pirinç unu verecekseniz(ülker hero baby)nin bebekler için hazırlanmış özel pirinçunu var.
suyla yapılıyor kesinlikle tavsiye ederim. ama 4. ayda verilmeye başlanıyor.
ben kızıma kullanmıştım.gerçektende tok tutuyor.fiatıda çok uygun geçen sene 2 ylt idi......

tok kalması mı iyi beslenmesi mi önemli
pirinç ununun besleyici değeri yokmuş diye biliyorum
hem çok küçük
bırak emsin annesi

bu arada kilo alımı iyi gidiyorsa bence en az 5 ay sadece anne sütü almalı

hiç vermedim vermeyi de düşünmüyorum, 1 ay daha sabret bence kilo da almıyorsa belki 4. aydan itibaren kullanılan mamalardan verebilirsin

canım ben 4. aydan beri veriyorum hero nunkini su ile yapılıyor.ben içine cici bebe veya az pekmez veya balkabağı veya meyve katıyorum.yatarken veriyorum.ve çok memnunum.tok tutuyor.

bende hero nunkini aldım canım.ama hiç vermedim.daha küçük gibime geliyor...haftaya 4.ayına girecekk..

arkadaşlar başlığı görünce yazayım dedim.
pirinç unu verecekseniz(ülker hero baby)nin bebekler için hazırlanmış özel pirinçunu var.
suyla yapılıyor kesinlikle tavsiye ederim. ama 4. ayda verilmeye başlanıyor.
ben kızıma kullanmıştım.gerçektende tok tutuyor.fiatıda çok uygun geçen sene 2 ylt idi......

günde kaç kez veriyordun canım.sadece yatarkenmi?benim sütüm çok az yetmiyorr?bebelac veriyorum doysun diyee..

Siz bilirsiniz ama tok kalırsa anne sütünü alamaz ve bu ayların en değerli besini anne sütü. Bağışıklık sistemi güçlenecek, zekası gelişecek. Tok kalması uğruna, deliksiz uyuması adına bence pirinç unu yerine eğer sütünüz yetmediğine doktorunuzda karar vermişse formül mamaları deneyin derim ben. sevgiler

5 ay sade anne sutu verdım 7 ayında pırınc unu verdım ılk sımdıgece yatarken arada yapıorum ama malesef benım oglum ne verırsem vereyım 2 saat sonra uyanıp emıyo hıc bılmıyorum gece yatıp sabaha kadar uyudugunu ama bebekten bebege degısıyo tabı cnm daha cok ufak yaa sade emzır sen onu kılosumu dusuk neden ek gıda verıyosun

11aylık bir anneyim.kayınbabam doktor.hep derki;özellikle gece emzirmesi cok önemli.gece sütün icinde antibiyotik gibi maddeler varmış.bebeğin bağışıklık sistemini koruyor.gece emzirmesi bizim için yorucu olsada bebeklerimizin sağlığı için bol bol emzirmeliyiz.ben bunun çok faydasını gördüm.üşenmiyorum.nezaman istese hazırım:)

Canim benim kizim 2 buçuk aya kadar zorla emzirdim ama ben yilmadim ve almadi asla bende sütümü sağdim sütüm azaldi ama yinede 3 buçuk aya kadar sağdim sen bebeğini emzirmekten üşenirken ben kendim sirf gece sütü daha çok oluyor ve daha faydali sütüm artsin diye gece yarilari bebeğime süt sağiyordum bence kiymetini bil ve ver bebeğine ...

canım bence bıraz daha bekle daha kucuk bu aylar cok onemlı pırınc ununun besleyıcı degerıde yok verme derım

Kızlar benim bebişim :emir_bebek:3 ayını doldurmak üzere.Geceleri 3-4 kez uyanıyor.Tok tutması için pirinç unu ver dediler.Ama ne yapsam bilmiyorum.Siz veriyormusunuz?:ecrin_bebek:

daha çok küçük bebişin benim oğlumda geceleri çok kalkardı ama 6 ay anne sütü verdim,bence verme anne sütü gibisi yok.

kırık princi muhallebi kıvamına gelecek şekilde kaynatıp sade suyla(mesela yarım çay bardkırık princi 2 çay bard.suda )kevgirden geçirip çok az tat verme amaçlı toz şekerle karıştırıp.ılınınca gece son emzirmeden sonra yarım kahve fincanı falan yedirirsen gece daha az uyanır ve tok tutar ayrıca ishalolduğu zaman da tavsiye ederim.ama gece emzirmeden sonra son uykusundan önce..eskiden pirnç unu yokmuşş ya büyüklerimiz bizi bunula beslemiş anne sütünün olmadığı yerde yada ona ek olarak..ama aşırıya kaçmadan

allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat etsin canım yavrunu
herşey gönlünce olsun.ben kzım ve oğlum da da kullandım bu yazdığımı sade suyla yap süt katma sakın.ve emzirmeden sonra yediği kadar zorlama..uykusuz gecelerde ara ra iyi destekçi oluyor.a.s.

arkadasım sutun azsa doymuyor dıyorsan pırınc unu yerıne aptamıl devam sutu ver 1numara olanını benımde sutum azdı 3ay zor emzırdım gecelerı 1 2 kez aptamıl verıyordum hala devam edıyorum pırınc unuda verıyorum ama 6aylıkken basladım vermeye pırınc ununun hıc bır besın degerı yok anca evde kendın yapman lazımkı bıraz besleyıcı olsun sana tavsıyem aptamıl vermelısın

suyla yapılan muhallebinin hiç besleyici bir değeri yokmuş arkadaşlar haberiniz olsun. sütle yapınız.

haklısınız...anne sütüne devamm.olduğu kadarını veriyorumm zaten.umarımm daha çok gelir ve bebişim doyar...

Canim benim kizim 2 buçuk aya kadar zorla emzirdim ama ben yilmadim ve almadi asla bende sütümü sağdim sütüm azaldi ama yinede 3 buçuk aya kadar sağdim sen bebeğini emzirmekten üşenirken ben kendim sirf gece sütü daha çok oluyor ve daha faydali sütüm artsin diye gece yarilari bebeğime süt sağiyordum bence kiymetini bil ve ver bebeğine ...

ben bebeğimi emzirmekten üşenmiyorum canım.aksine olsada versem diyorum.ama yok malesef.olmadığı içinde aç kalıyor.aç kalmaması rahat uyuması için pirinç unu nasıl olur diye merak ederk bu konuyu açtımm.keşke olsada versemmmmm

Back