• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pirinç piavi yaparken sicak su mu yoksa soğuk su mu koyulur?

Nasıl yaptığına bağlı, eğer pirinci önceden ıslatıp 1 saat bekletiyorsan, eğer sıcak su ile ıslattınsa sıcak su konulur, soğuk su ile ıslatmışsan soğuk su konulur.

Ben pirinci suda bekletmem.
Beyaz nişastası gidene kadar sıcak bol akan suda yıkarım ve kenarda süzülmesini beklerken tencerede yağını hazırlarım, şehriyesini hazırlar sonrada pilavımı yaparım...

Nasıl yaptığına bağlı, eğer pirinci önceden ıslatıp 1 saat bekletiyorsan, eğer sıcak su ile ıslattınsa sıcak su konulur, soğuk su ile ıslatmışsan soğuk su konulur.

Beyaz nişastası gidene kadar sıcak bol akan suda yıkarım ve kenarda süzülmesini beklerken tencerede yağını hazırlarım, şehriyesini hazırlar sonrada pilavımı yaparım...

Teşekkürler ben tuzlu ılık suda bekletiyorum, sonra da yağda 5 dk kavurdukdan sonra sicak su ekliyorum. Soğuk suyla daha iyi olur diyenler oldu ben de kararsiz kaldim danismak istedim )

Ben de pirinci suda bekletmem. Aynı sizin gibi yapıyorum. Daha bir şikayet almadım :KK49:

pırınce bıraz lımon sıkp bırazda tuz koyarak ılık suda yarım saat bekletıp suzup pılavımı yapıyorum ve sıcak su koyuyorum
lımon beyaz olmasını ve tane tane olmasını saglıyor

Back
X