Teşekkür ederim nevrosLunya'cım ellerine emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimEllerinize sağlıkYarışmada başarılar dilerim ıslatma harcında ilk defa yumurta beyazı duydum ilginç ve denemek lazım
Ellerine sağlık canım .Çok denemek istedim pırasalı böreği hiç nasip olmadı.Benim oğlana pırasayı belki börekte sevdirebilirim ,mutlaka deneyeceğim ,başarılar dilerim canımTamda mevsimine uygun bir börekle karşınızdayım, pırasalı çıtır çıtır, porsiyonluk böreğim
Malzemeler
İç harcı için:
- 3 adet yufka
Eki Görüntüle 2221403
- pırasa
- 4 yk yoğurt (ben ev yapımı kullandım)
- Tuz
- 2 yk sıvı yağ
Yufkayı ıslatmak için;
Eki Görüntüle 2221405
- Maden Suyu
- 1 yumurta beyazı
- Sıvıyağ
- Süt
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu ve susam karışımı
Yapılışı:
Pırasaları ince ince doğrayıp bir tava içerisine 2 yk sıvıyağ ekleyerek pırasayı güzelce kavuralım(ben yaklasık 5-6 dk kavurdum). Sonra tuzunu ekleyip altını kapatalım. Biraz soğuyunca 4 yk yoğurt ekleyelim.
Not: Benim yoğurdum ev yapımı, haliyle biraz yumuşak. Market yoğurduysla yapılsa 2 yk yeter sanırım.
Eki Görüntüle 2221403 Eki Görüntüle 2221402 Eki Görüntüle 2221399 Eki Görüntüle 2221400 Eki Görüntüle 2221398
Yufkalarımızı hazırladığımız sosla güzelce ıslatıyoruz. Üzerine iç malzememizden eşit miktarda koyup sarıyoruz. Sardığımız yufkaları istediğimiz boyutta porsiyonlara bölüp tepsimize diziyoruz.
Üzeri için 1 yumurta sarısı ve maden suyulu karışımdan 2 yk alarak karıştırıp üzerine sürüp Çörekotu ve susamlı serpiyoruz. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 2221404
Eki Görüntüle 2221408
Eki Görüntüle 2221407 Eki Görüntüle 2221406
Eki Görüntüle 2221416
Eki Görüntüle 2221412
Eki Görüntüle 2221413
Not: Porsiyonluk yapmanın avantajı börekler çıtır çıtır olduğu için sonradan keserken ufalanma, bütünlüğünü bozma gibi sorunlar olmuyor. Hele de misafir ağırlayacaksanız tamda size göre
Eki Görüntüle 2221415 Eki Görüntüle 2221417 Eki Görüntüle 2221418 Eki Görüntüle 2221419
Ellerine sağlık canım .Çok denemek istedim pırasalı böreği hiç nasip olmadı.Benim oğlana pırasayı belki börekte sevdirebilirim ,mutlaka deneyeceğim ,başarılar dilerim canım
Daha önce duymuştum ekmek içi de konulduğunu ama bir anlam verememiştimDeynep bu böreğin içine ekmek içi ve lor tarzı peynir katılmışını yemiştim tadıda süper olmuştu..
Sana tepsi tepsi boreklerim feda olsun ablacım, teşekkür ederimLunyacım ellerine sağlık harika olmuş bir tabak rica etsembaşarılar dilerim sanada..
Ellerine sağlık canım .Çok denemek istedim pırasalı böreği hiç nasip olmadı.Benim oğlana pırasayı belki börekte sevdirebilirim ,mutlaka deneyeceğim ,başarılar dilerim canım
Anam ilk defa duyuyorum, denerim bendeDeynep bu böreğin içine ekmek içi ve lor tarzı peynir katılmışını yemiştim tadıda süper olmuştu..
Yok deynebim ben kimseye inandiramiyorum içinde yoğurt olduğunaDaha önce duymuştum ekmek içi de konulduğunu ama bir anlam verememiştimPırasaya ek olarak yoğurt konuluyor ya ,pişince lor tadını alır sanki
Tesekker ederim canımEllerine sağlık canım başarılar diliyorum
Daha önce duymuştum ekmek içi de konulduğunu ama bir anlam verememiştimPırasaya ek olarak yoğurt konuluyor ya ,pişince lor tadını alır sanki
Teşekkür ederim canımEllerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum
Sana tepsi tepsi boreklerim feda olsun ablacım, teşekkür ederim
Kesinlikle bir Daha isteyecek deynebim
Anam ilk defa duyuyorum, denerim bende
Yok deynebim ben kimseye inandiramiyorum içinde yoğurt olduğuna
Tesekker ederim canım
Ben 1 tepsi istesem neler dersin banaSana tepsi tepsi boreklerim feda olsun ablacım, teşekkür ederim
Kesinlikle bir Daha isteyecek deynebim
Anam ilk defa duyuyorum, denerim bende
Yok deynebim ben kimseye inandiramiyorum içinde yoğurt olduğuna
Tesekker ederim canım
Ben 1 tepsi istesem neler dersin banaHanım'a tepsi tepsi veriyorsun
Öyle deyince daha da umut doldu içim kesin deneyeceğimSevmezse oğlum kapına bırakırım ha
Bana özelden yazdı Lunya ,sen fit ol,O şişko patates olsun diye tepsi tepsi veriyorum dediKıskanma deynep hanım kıskanma
Bana özelden yazdı Lunya ,sen fit ol,O şişko patates olsun diye tepsi tepsi veriyorum dedi
Rica ederim canısı yemiş kadar oldum sağol
Dene bence çarşaf böreğinde yemiştim bunu..
Beni de ye, doymadın yemelere, şişko deynepBen 1 tepsi istesem neler dersin banaHanım'a tepsi tepsi veriyorsun
Öyle deyince daha da umut doldu içim kesin deneyeceğimSevmezse oğlum kapına bırakırım ha
Beni de ye, doymadın yemelere, şişko deynep
Yemezse gönder söz ben hepsini yerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?