Pilates yapamıyorum :( Bu konuda iyi olan var mı?

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
Merhaba hanımlar. Kendimden kısaca bahsetmem gerekirke; masabaşı işe başladığım için 2 yılda 10 kilo kadar aldım ve almaya da devam ediyorum korkarım. Diyet denemelerim hep başarısız oldu çünkü dayanamıyorum. Buna artık eminim. :KK43:

Bu yüzden sporla şekillenmeye karar verdim ve araştırmalarım sonucu bunun için en uygun şeyin pilates olduğunu öğrendim. Benim sorunlu bölgelerim basenlerim, üst bacağım ve göbeğim.

Birçok kez spora başlama girişimim hevesimin gitmesiyle yarıda kaldığı için hemen pilates aletleri almayayım, önce aletsiz hareketleri bir deneyip alışmaya çalışayım diye düşündüm.
Ebru Şallı'nın Yeni Başlayanlar İçin Pilates Hareketleri diye bir videosunu buldum ve yapmaya başladım. İlk yarım saat o ne yapıyorsa aynısını yapmaya çalıştım. Fakat sorun şu ki; yapamadığımı yada yanlış yaptığımı düşündüm ve ara verip hemen buraya koştum. Çünkü mesela Ebru Şallı karnımın yandığını hissediyorum çok zor bir hareket falan diyor ama benim karnım marnım yanmıyor. Acaba göbeğim çok olduğu için mi yeterince çalışmıyor karnım?

Bunu doğru yapıp yapmadığımı nasıl anlarım? Yada önerebileceğiniz başka video vs var mı bana?

Ben haftada birkaç gün evde pilates yapıyorum. Öncelikle kilo fazlanız varsa pilates kilo vermenize çok fazla yardımcı olmaz sıkılaştırır ve şekil verir bir de kardio egzersizi bulmalısınız, yağ yakıcı egzersizler yürüme ya da koşma gibi.
İlk etapta bütün hareketleri doğru yapamamanız normal zamanla alışacaksınız, o dediğiniz bende de oluyordu neden karnım yanmıyor vesaire, kısa bir süre devam edince yeteri kadar çalıştığını hissedeceksiniz. Bence bırakmayın.

Ben de gecen sene yapmistim ebru sallinin 21 gunde super bir karin miydi neydi. Yaparken de acayip soylendigimi hatirliyorum bu kadin nasil yapiyor bu kadar hareketi diye. :) ama bazi hareketler vardi ki ben kolaylikla yaptim yanma vs hissetmedim. Ama zamanla kaslar calistikca kadinin demek istediklerini daha rahat anliyorsun. Baya faydasini gormustum yakin zamanda tekrar baslamayi dusunuyorum ama bakalim.

Ben haftada birkaç gün evde pilates yapıyorum. Öncelikle kilo fazlanız varsa pilates kilo vermenize çok fazla yardımcı olmaz sıkılaştırır ve şekil verir bir de kardio egzersizi bulmalısınız, yağ yakıcı egzersizler yürüme ya da koşma gibi.
İlk etapta bütün hareketleri doğru yapamamanız normal zamanla alışacaksınız, o dediğiniz bende de oluyordu neden karnım yanmıyor vesaire, kısa bir süre devam edince yeteri kadar çalıştığını hissedeceksiniz. Bence bırakmayın.

Çok teşekkür ederim yorum için. Cevap bulacağımdan umudum yoktu pek. :)

Amacım aslında kilo vermek değil. Hatta balık etli olmayı sevdim diyebilirim. Dediğiniz gibi sıkılaşmak ve şekillenmek istiyorum ben daha ziyade. Sanırım bu yüzden diyet konusunda pek motive olamadım.

Ben çocukken bile popom hep kalkıktı ve basenlerim kendimi bildim bileli var. Abartılacak bir şey belki yok ama her istediğimi giyemiyorum. Her pantolon her etek yakışmıyor. Bu genç yaşımda böyle olmayı yakıştıramıyorum kendime.

Devam edeyim ben o zaman yeşil çayım biter bitmez egzersizlere. :)

Ben de gecen sene yapmistim ebru sallinin 21 gunde super bir karin miydi neydi. Yaparken de acayip soylendigimi hatirliyorum bu kadin nasil yapiyor bu kadar hareketi diye. :) ama bazi hareketler vardi ki ben kolaylikla yaptim yanma vs hissetmedim. Ama zamanla kaslar calistikca kadinin demek istediklerini daha rahat anliyorsun. Baya faydasini gormustum yakin zamanda tekrar baslamayi dusunuyorum ama bakalim.

Aynen öyle ya. Bir yandan düşündüm acaba başlangıç hareketleri olduğu için mi bu kadar basit geliyor diye. Ben şu an hiç yorgun yada çalışmış hissetmiyorum mesela kendimi. Yarım saat yürüyüş yapsam dizlerimin dermanı gitmeye başlardı yavaştan. :)

Aynen öyle ya. Bir yandan düşündüm acaba başlangıç hareketleri olduğu için mi bu kadar basit geliyor diye. Ben şu an hiç yorgun yada çalışmış hissetmiyorum mesela kendimi. Yarım saat yürüyüş yapsam dizlerimin dermanı gitmeye başlardı yavaştan. :)

Onda aslinda soyle de bir durum var, simdi aklima geldi, baslangic videosu oldugu icin mubtemelen cok yormuyor. Bu sene tekrar pilates yapayim dedim ilk videolardan indirdim, ama hic begenmedim. Yormadi beni pek egzersizler. :) kendimi ikna edebilirsem 21 gunde super bir karin bideosuna tekrar baslayacagim. Agir bi program, ben kendime gore uyarliyorum, yorulursam o egzersiz yaparken ben kacamak yapiyorum falan. :) su ara istedigim kiloya yaklastim az daha gitsin ondan sonra baslarim ben de ins :) biraz popomu kucultmem lazim bir de gobek tabii :) baska da bir yerim yok zaten..

Ben de sizin gibi bilmediğim için ilk etapta kursa gitmeye karar verdim. Önce spor salonuna yazılıp, 1-2 ay onlarla çalışıp sonra eve gerekli malzemeleri alarak yapacağım. Bildiğim kadarıyla duruş, yapış şekli çok önemliymiş çünkü pilateste.

X