Ben de septorinoplasti oldum, piezo tekniği ile. Kalın derili sayılabilirmişim, yağlı bir cildim var. Ameliyat sonrası benim ağrım çok oldu, hareket ederken burnum çok sızladı ilk birkaç gün, 1.5. aya geldiğimde hala hareket ederken sızlamalarım vardı. morluklar ve büyük şişlikler bir haftaya geçti. yüzümde burnum dışında kalan yerlerin tamamen ödemi atması 1-2 ay aldı. burnum 2. haftanın sonunda bantlar çıkarılırken çok şişti. yaklaşık 8 ayda şişler fark edilir derecede indi. ancak şişip inmeye devam etti aralıkları açılarak ve şiş zamankar azalarak. 16. aydayım hala beslenmeme göre ara ara şişebiliyor tabii eskisi kadar değil. ama ek olarak ben hep çok ödem tutardım ve alerjik bir bünyem var. Vücudumda iltihap yükü var. O yüzden de bu kadar zor geçti sanırım. Ancak gerçekten değdi, birçok anlamda. aynı doktora aynı yöntem ile sadece rinoplasti ameliyatı olan arkadaşımın süreci çok daha kolaydı. Benim kadar canı yanmadı ve 6. ayda burnu ve yüzü tam olarak oturmuştu. Derisi kalın değil. Yani kişiden kişiye değişiyor. Herkesin cilt tipine, vücudunun işleyişine, yapılacak işlemlere, ameliyat sonrası bakımına gibi birçok parametreye göre değişiyor tecrübe. yani piezo diye çok daha rahat olacak dendi bana da, belki bu benim için olabilecek en rahat haldi, bilemiyorum..