Piercing, Hızma Piercing'in Bedeli Var

anne-10

eşim ve oğullarıma aşığım
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
1.049
4
38
Güzellik uğruna ve marjinal olmak adına piercing yaptıranların sayısı her geçen gün artıyor. Eskiden parmakla tek tük gösterilen piercing'li gençler, bir zamanların dövme modası gibi her geçen gün çoğalıyor. Dilleri, dudakları, göbek delikleri, kaşları ve göğüs uçlarını metal aksesuarlarla süsleyen bu akımın öncüleri, her ne kadar piercing yaptırmanın zararlı birşey olmadığını savunsalar da, yapılan araştırmalar piercing yaptıran her beş kişiden birinin sağlık problemi çektiğini gösteriyor. Dünyada 4 milyona yakın piercingli genç olduğu tahmin ediliyor. Pace Üniversitesi profesörlerinden Dr. Lester B. Mayes, piercing yaptırdıktan sonra çok az kişinin sağlık kurallarına dikkat ettiğini, antibiyotik kullandığını belirtiyor.

New York'taki kolejlerde piercingli gençler üzerine araştırma yapan Dr. Lester, kızların bu konuda erkeklere oranla daha bilinçli olduğu görüşünde. Piercing yaptıran gençlerle görüşen Dr. Lester şu sonuçlarla karşılaşmış. Piercing'li gençlerin yüzde 17'si, piercing yaptırdıktan hemen sonra enfeksyiona yakalanmış. Buna karşılık aynı gençlerin yüzde 23'ü dövme yaptırdıklarında böylesi sonuçlarla karşılaşmamışlar.

Göbek deliğinin enfeksiyon riski yüksek

Piercing modasında en üst sırada bulunan göbek deliği ne yazık ki popülaritesine oranla en zahmetli bölgelerden. Son derece hassas bir bölge olan göbeğin deldirildikten sonra eski sağlığına kavuşması ve açık yaranın tehlikesiz bir hal alması 6 ila 9 haftayı buluyor. Bir başka deyişle göbeğe takılan küpe, 1.5 ila 2 aydan fazla bir süre o bölgeye aşırı ilgi gösterilmesini zorunlu kılıyor.

Fakat risk bununla da bitmiyor. Deldirdiğiniz bölge ilk başlarda bir problem çıkarmasa bile, seneler sonra hiç ummadığınız bir anda enfekte olabiliyor.

Enfeksiyon sebepleri

Delinen bölgeye düzenli bakım uygulamamak
Alerjik bünyeye sahip olmak
Strese bağlı alerji, döküntü...
Düzensiz ve yetersiz beslenme
Kalitesiz takı
Sağlıksız bir ortamda piercing yaptırmak

Enfeksiyona karşı neler yapılmalı?

Göbeğinizi deldirdikten ve birkaç günlük bakımınızı uyguladıktan sonra işiniz bitmiyor. Çünkü deldirdiğiniz bölgenin mikrop kapmaması için her zaman belli bir bakım uygulamalısınız.

Piercing yaptırdığınız bölgeye temasta bulunmadan önce elerinizi mutlaka yıkamalısınız.
Küpeyi takmadan önce tuzlu bir solüsyon ile o bölgeyi temizleyip, kurumasını beklemelisiniz.
Takacağınız küpenin temiz olmasına dikkat etmeli, enfeksiyonlara karşı küpeyi antibakteriyel bir sabun ile yıkamalısınız. Küpeyi sabun kırıntısının kalmadığından emin olana kadar durulamalısınız.
Kullanacağınız nemlendirici ya da sabunun alkol, peridrol ya da hayvansal yağlar içermemesine dikat etmelisiniz.
Küpeyi takmadan önce, delinen bölgeye antibiyotik içeren bir krem sürmlisiniz.
Ciddi bir enfeksiyon sorununuz varsa, mutlaka bir doktora görünüp, antibiyotik takviyesi almalısınız. Doktorun gerek görmesi durumunda, o bölgedeki küpeyi çıkarıp, enfeksiyonun geçmesini beklemelisiniz.

neden durduk yere bi taraflarımı deldireyim ki...bende gencim ama bana çok saçma gelioyr piercing olayı...

bende fazla sevmiyorum piercingi. boşuna kendimi enfeksiyon tehlikesine atmam zaten..

2 ay önce kuzenim deldirdi kasini simdilik mutlu mutlu yasiiyor piercingiyle:)iyy okadar ugrastik ama dinlemedi bizi.umarim olmaz bi sorun...

4 yil once burnumu deldirdim. her zaman yapmak istedigim birseydi ve sonunda yaptim. ve cok memnunum :)
bu aralar bir degisiklik olsun diye kulagimin icini deldirmeyi dusunuyorum. eger yaptirirsam resmini gonderirim buraya :))))))

kaşındaki piercingi bir süre sonra çıkartan arkadaşımın kaşında yer yer dökülmeler oldu! Felaket kafamçokkarıştı:1shok:

geçen yaz göbeğimi deldirdim çok hijyenik bir ortamda tamamen sterilize edilerek delme ve takma işlemi yapıldı çok güzel baktım ve doktoruma gösterdim kahkaha attı ve çok dikkat etmelisin dedi temizliği ve bakımını çok iyi yaptım şimdi kulağım bile küpe takarken acıyor fakat göbeğim hiç acımıyor çok memnunum ve çok yakıştığını düşünüyorum umarım hiçbir sorun çıkmaz :)

benımde göbeğimde war.kulağımda da 4 delik..bn mutluyum ya...hijyene dkkat edıomda ..

Niyeyse ne kadar düşünsem de bana güzel gelmiyo bu piercing ama çevremdeki herkes yaptırmak için can atıyo peki size çekici gelen yanı ne piercing'in??

deldirirken acıdı mı ? bende deldirmek istiyorum göbeğimi ama malesef korkuyorum. burnumuda çok zor deldirmiştim canım yanmıştı ama heves işte :)

tabii acımadı desem yalan olur koca iğneyle deliniyo ama ben çok dayanıklıyımdır Allah tan nişanlım bayılıyodu kıyamam :) çok bakım ister hergün 1-2 ay boyunca bakıcaksın hijyeni, pomadları falan baya önemli :) ama süpeeerrrrr duruyooo bayılıyorumm :)

Inşallah Ben De Sorsan öyleyim Ama Güzellik Için Dişimi öle Bi Sikiyorum Ki Sorma Gikim çikmioo Valla :) Hadi Inşallah Sen De Yaptirirsinn :)

Uyuşturucu Krem Sürdürürsün öle Deldirirsin Bi De Bakmazsin Ben Hem Sürdürmedim Hem öle Gözümü Ayirmadimm :)

Niyeyse ne kadar düşünsem de bana güzel gelmiyo bu piercing ama çevremdeki herkes yaptırmak için can atıyo peki size çekici gelen yanı ne piercing'in??

BAŞLI BAŞINA ÇEKİCİ VE ÇOK SEXİ BİŞİ PİERSİNG YAAA YANİ BENİM İÇİN ÖYLE :)

Benimde burnumda piercing var 6 senedir ve kulaklarimda toplam bes delik var devamli kullanmasamda.Simdiye kadar hic sorunum olmadi cok sükür.Ama göbegimede hep piersing istiyorum ama ona cesaret edemedim birtürlü.Kimbilir belki birgün onuda yaparim aman icimde kalmasindasüprizzzzz

bence göbekte piercing çok seksi duruyor helede zayıf bi göbein varsayerimseniben kaş ve çene herkese yakışmıyo ama yakışanada ayrı bi hava katıyor ama dil göğüs ucu helede cinsel organlarına yapanlara pek anlam veremiyorum :bbo:

Kıslar bende kulagımın kıkırdak kısmını yani yukarsını çoookkk deldirmek istiyorum ama evlendikten sonra 2 kat daha fazla düşünüyorum,,,
şişme iltihap felan yapar mı acaba üzerine yatınca agrı sızı olur mu ???

Göbekte Piercing i hiç düşünmedim çünkü göbişimi hiç kimse görmüyor hem bende göbek( ayva o kadar çok degil :) var bi de üserinde küpe olursa allahhh süper seksi !!! bir görüntü oluşur....

burnum 1 yıLdır deLik..haLka oLanLardan takıyorum.çokta memnunum ayrıca süperde duruyo..sonuçta 1 hafta eLbet aqrısı sızısı olur,her qüzeL $eyin waRdır böyle sonuçLarı..walla qüzel yaniD:

bende bir ara hastalıktı 14 tane piercingim vardı şimdi sadece çene burun ve kulaklarımda var geçici bi heves bu ama hala seviyorum. yaptıran gençlerimizin arkasındayım

Benimde burnumda var piercing....kücücük beya bi tas....
Iki sene önce deldirmistim...

Sag kulagimda 2 delik, sol kulagimdada 3 delik var....

Hepsindede cok memnunum...bugüne kadar hic bir sorun yasamadim...

bende piercing seviyorum hoş durmasından değilde farklı olmak için birebir bence.Ama kimi insanlar piercingi kendilerini kanıtlamak için taktırıyorlar..Benim öyle bir çabamda yok, herşey kendim için, başkasından banane :)
taktıranlarada yakışmasada yakışıyodur yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…