- 2 Aralık 2015
- 31.472
- 105.029
Hayırlı günler herkese
Bugün sizlere pide poğaça yaptım. Hem lezzetli hem şık, hem sabah hem 5 çayı ikisine de uygun. Dilerseniz lafı uzatmadan tarifimiz geçelim.
Malzemeler :
-1adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
-1 paket yaş maya veya 1 tane instant maya
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un(ben kladik
-5 su bardağı un kullandım)
İç malzemeleri :
Ben hem peynirli, hem ıspanaklı hem patatesli yaptım. Genelde poğaça, börek yaparken hep karışık yaparım.
-1 demet ıspanak yaprağı
-1 küçük soğam
-2 kaşık Pınar Labne
Sıvıyağ, tuz, baharatlar
İsteğe bağlı susam, çörekotu
Yapılışı :
-İlk önce ılık sütü, suyu, şekeri, mayayı, Sıvıyağ ve yumurtayı birkapta karıştıralım.
-İlk önce 3 su bardağı unu harcımızı katıp yoğuralım. Sonrasında yavaş yavaş un ilavesi ile hafif ele yapışan hamur yoğuralım. Bu hamurdan en az 20 tane çıkıyor.
-Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp mayalanası için bekleyelim.
-Ispanağı ufak doğranmış soğan, sıvıyağ, tuz ve baharatlar ovalayarak karıştıralım.
-Mayalanan hamuru tekrar bir karıştırıp mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim.
-Çay tabağından biraz daha fazla elimizle açıp içine harcımızı koyalım.
Ben Yanlardan hafif ortaya getirip uçlarını birleştirip pide şeklini verelim.
-20 dakika tepside bekletip yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı susam, Çörekotu serpelim.
-190 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
Bugün sizlere pide poğaça yaptım. Hem lezzetli hem şık, hem sabah hem 5 çayı ikisine de uygun. Dilerseniz lafı uzatmadan tarifimiz geçelim.
Malzemeler :
-1adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
-1 paket yaş maya veya 1 tane instant maya
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un(ben kladik
-5 su bardağı un kullandım)
İç malzemeleri :
Ben hem peynirli, hem ıspanaklı hem patatesli yaptım. Genelde poğaça, börek yaparken hep karışık yaparım.
-1 demet ıspanak yaprağı
-1 küçük soğam
-2 kaşık Pınar Labne
Sıvıyağ, tuz, baharatlar
İsteğe bağlı susam, çörekotu
Yapılışı :
-İlk önce ılık sütü, suyu, şekeri, mayayı, Sıvıyağ ve yumurtayı birkapta karıştıralım.
-İlk önce 3 su bardağı unu harcımızı katıp yoğuralım. Sonrasında yavaş yavaş un ilavesi ile hafif ele yapışan hamur yoğuralım. Bu hamurdan en az 20 tane çıkıyor.
-Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp mayalanası için bekleyelim.
-Ispanağı ufak doğranmış soğan, sıvıyağ, tuz ve baharatlar ovalayarak karıştıralım.
-Mayalanan hamuru tekrar bir karıştırıp mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim.
-Çay tabağından biraz daha fazla elimizle açıp içine harcımızı koyalım.
Ben Yanlardan hafif ortaya getirip uçlarını birleştirip pide şeklini verelim.
-20 dakika tepside bekletip yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı susam, Çörekotu serpelim.
-190 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
Son düzenleme: