aaa az önce farkettim henüz açmamış tomurcukları vardı ve onlar sararmış sanırım düşcekler neden ki acabahenüz hiç sulamadım sulamalı mıyımm?? (
Saksısını değiştirmeni öneririm,büyük bir ihtimalle seramik saksıda olduğu için tomurcuklar dökülüyor.Şeffaf saksıdan hiç çıkarmadım ben çünki kökleride aydınlığı seviyor.
Çiçekleri bitince saksısını değiştir,İzmirde olduğunu görüyorum izmire bahar çabuk gelir,ben Ankaradayım mayısa kadar çiçek açıyor,buralar serin malum.Mayıs sonunda ısınmaya başlıyor o zamanda dışarı alıyorum,gölgeye.Ama sen dışarı almak istemezsen sık sık havalandır orkideni.
Cumagünü sula evet ama daldırma yöntemi derken suyun içinemi oturtacaksın saksını..eğer böyleyse vazgeç çünki orkidelere iyi gelmiyor,çakıl tepsisi yapmanın amacıda bu zaten,dipten köklerin suyu almaması gerekiyor.En iyisi 2 günde bir spreyli şişeyle üstten su püskürt..ben öyle yapıyorum.
Güneşi almasada aydınlık odada cam önünde olsun orkiden,direk güneş almasın zaten.
Orkide besinide iyi fikir
Bencede sorun yok orkidende,daldırma yöntemini ben denemedim bildiğim şekilde anlattım sana.Evet altında asla su birikmemeli,buna dikkat ediyorsan sorun olmaz heralde.
Yaprakları canlı ve parlaksa sorun yoktur,dışarıda çıkarma,alıştığı ortamda kalsın bence..yaza kadar bekle.
Görmek isterdim çiçeğini,merak ettim :))
evet yaprakları baya güzel yaktığım yerleri hariç tabi :))
cuma sınavım var o bi geçsin sonra yüklicem canım söz :) topicime uğramayı unutma :)))