kızlar benim de artık orkidem var.eşim oğlumun adına anneler günü hediyesi almış.ama bir türlü nereye koyacağıma karar veremedim.oturduğum oda güneş görmüyor ama aydınlık.bir de mutfağımın cam kenarı sabahtan güneş alıyor.ama balkon kapısı açık duruyor.direk güneş almayacakmmış ama perde arkasından ışık almalıymış.acaba odadaki ışık yeterli olurmu?sürekli yer değiştiriyorum.Neresi daha iyi olur sizce:18: orkide yetiştirenler varsa yardımcı olursanız sevinirim
valla ben direk güneş alan yere koydum.
aydınlık odadaki güneş yeterli olmuyor baya baya güneş ışınları gelmesi lazım oraya.
kışın perdenin önündeydi zaten çok az güneş çıkıyor.
hatta hala öyle izmirde hava hala yağmurlu ve kapalı şaka gibi neyse
ama yaz zamanı perdenin arkasına alacağım. aynı yerde kalıcak ama
güneşi çok sevdi bi sürü çiçek açtı şuan yeni kökler verdi yeni yapraklar çıkardı.
sanırım sulama vs ile ilgili şeyleri önceki mesajlarımda yazmış olmam lazım.
merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin yine
çok teşekkür ederim canım. ben de izmir'deyim. güneş pek gelmiyor artık ancak balkona geliyor.mutfakta yerini sevdi gibi.güneye bakıyor. bir de sürgün verdi galiba.bir kökü yukarı doğru çıkıyor :) ama bir tomurcuğu sarardı. 2 gün üst üste su vermiştim.ondan galiba.Artık haftada 1 vereceğim. yapraklarına spreyle su vereyim mi bilemedim.alışıncaya kadar çiçeğe birşey olmasa bari:26: