Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Allah hepinizin yüzünüzü güldürsün...sizin yasadiginiz duygulari bende yasadim...olcakmi olmicakmi diye...simdi hamileyim...hamd olsun....Rabbime....üzülmeyin...Rabbime siginin dua edin...hepinizin insallah kucaklari dolcak...Rabbim nasip etcek

öyle deme hituci...ben neler yasadim biliyorsun....ama hep sabir dedim....sabrin sonu selamettir dedim...bak bebegim o kadar hastayken türkiyelere geldim...bi umut dedim...cok agladim...bebegimden ayrilidigim zaman...ama Allah veriyor bi kolaylik....Rabbim güzel günler göstersin...bizim dururmuz farkli o belli bisey...ama ben eminim....üzülme

umudum çok az zümmin.çoooook az

umudunu kaybetme bence de allah büyük. inşallah rabbim duyar sesimizi. kolay değil işimiz evet ama belkide böyle sınanıyoruz. O Ol derse herşey kendiliğinden olur. bizi bizden başkası anlayamaz zaten. bazen içim ürperiyor biraz önce internetten okudum. 1 haftalık erkek bebeği cami avlusuna bırakmışlar. biz bir tane bileyi umutla beklerken insanlar sokağa bırakıyor. adalet mi bu diyorum. sonrada tövbe ediyorum. hepimiz birbirimize dua edelim...

Son düzenleme:
Allah dilerse olur amenna ona dicek bişeyim yok ama nasipte yoksa onada yapacak bişey yok.sürekli hayal etmek,başkalarının bebeğini koklamak,belki hiç doğamayacak bebeğine mektup yazmak,onu özlemek,sarılamamak,dokunamamak,güzel gözlerine bakamamamk,büyüdüğünü göermemek çok zor canım arkadaşım ya.bazen hıçkıra hıçkıra ağlıyorum,eşim dahil kimseyle paylamıyorum.eşimde çok zülüyo.ben gizli gizli ağlıyorum.biliyormusun onunda gizli gizli ağladığını gördüm ama gidip boynuna sarılıp ağlayamadım bile.hiçbişey yapamadım.sonucun farklı olmayacağını bile bile son bikez daha denicem.ondan sonra herşey bitecek.toplu iğne başı kadar olan o son ışıkda sönecek.dualarını esirgeme canım arkadaşım.bunları yazmamam gerekir biliyorum ama kimseye anlatamıyorum patlayacam artık.
hamile hamile seninde canını sıktım hakkını helal et.bunu okuyanlarda lütfek karamsarlığa kapılmasın.benimde aynı probleme sahip olan bi arkadaşın bebeği var.Allah dilediğine veriyo.umarım Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmaz.isteyen herkesin sağlıklı hayırlı uzun ömürlü bebeği olur inşaallah.dualaşmak dileği ile....sevgiler ...

inan bana senin yaşadıklarının aynısını belkide herkes yaşıyor. ama burda önemli olan ne biliyormusun?
birbirimize destek olmak yalnız olamdığını hissettirmek. ben birşeyi merak ettim yaşın kaç ve kaç yıllık evlisin

umudunu kaybetme bence de allah büyük. inşallah rabbim duyar sesimizi. kolay değil işimiz evet ama belkide böyle sınanıyoruz. O Ol derse herşey kendiliğinden olur. bizi bizden başkası anlayamaz zaten. bazen içim ürperiyor biraz önce internetten okudum. 1 haftalık erkek bebeği cami avlusuna bırakmışlar. biz bir tane bileyi umutla beklerken insanlar sokağa bırakıyor. adalet mi bu diyorum. sonrada tövbe ediyorum. hepimiz birbirimize dua edelim...

yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.rabbim İSTEYEN herkese hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlarlar nasip etsin.o sokağa bırakılanlara bende çok üzlüyorum ama Rabbimin bildiği bişey vardırdiyorum hep.dualaşmak dileği ile...sevgiler...a.s.:1hug:

öyle deme hituci...ben neler yasadim biliyorsun....ama hep sabir dedim....sabrin sonu selamettir dedim...bak bebegim o kadar hastayken türkiyelere geldim...bi umut dedim...cok agladim...bebegimden ayrilidigim zaman...ama Allah veriyor bi kolaylik....Rabbim güzel günler göstersin...bizim dururmuz farkli o belli bisey...ama ben eminim....üzülme

zümminciğim sen nerde yaptırdın işlemlerini

yaşım 26. 4 yıllık evlilyim. yaşımı evliliğimi okuyunca nedüşüneceğini tahmin ediyorum.daha çok gençsin diçeksin.ama bu 4 sene içerisinde çok şey yaşadım.maddi manevi çok yıprandım.genetik sorunla başetmek çokçok zor.önümüzdeki ay 4. tüpü yapıp noktayı koyuyorum.daha sonra burdan sizlerin güzel haberleri hakkında konuşuruz inş...

hayır hiçbirşey düşünmücem çünkü bende 26 yaşındayım ve bende 4 yıllık evliyim raslantı bu kadar olur. lütfen pes etme tamam biraz ara ver ama asla pes etme. hem yaşımız çok genç hemde burda görüyoruz 6.7. denemelerinde anne olanlar var. evet bizim işimiz onlara göre bira daha zor ama olsun sabredersek eğer emin ol çok daha başarılı oluruz...

ben gereksiz 2 negatif aşılama. 1 pozitif tüp bebek. ama ondada 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtajla alındı. şimdi anlıyorumki sağlıksız bir gebelikti. herşeyde bir hayır vardır diyorum. 2.denemeye ekim ayında başlıyorduk hatta doktorumuz genetik teste gerek yok dedi ama benim içim hiç rahat değildi. yaptırdık ve maalesef bozukluk çıktı. iyikide yaptırmışım. yoksa 2.de belki aynı olacaktı. şimdi de diyorumki acaba yaptırmam gereken başka şeylerde olabilirmi? 4 yıllık evliyim ama 2 yıldır uğraşıyorum. ama şunu anladımki 2 yılım tamamen boş geçti. çünkü eğer en başta yaptırsaydım bu kadar üzülmeyecektim. ama yine diyorumki şer gördüğümüz birşeyde hayır, hayır gördüğümüz birşeyde de şer olabilir.

hituci asla ümitsizliğe karamsarlığa kapılma bizim tedavimizde moral çok önemli iyi düşünki iyi olsun. Allah hepimize sabır ve güç versin. bende dayanımıyorum artık canım çok yanıyor. bir bebek gördüğümde tarifsiz bir sızı duyuyorum içimde öyle ağırıma gidiyorki. ama umudumu yitirmedim. yitiremem. elimden geleni yapmam lazım Allahın izniyle.

Arkadaşlar bu yazı benim moralimi bozdu ya...

Preimplantasyon genetik tanı uygulamalarında (PGT) güncel yaklaşımlar
Kromozom bozukluklarının erken tanısını yapabilmek için kullanılan PGT ilk olarak 1995 yılında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Verlinsky ve arkadaşları tarafından uygulandı.
Buradaki amaç FISh denilen bir teknikle embryo hücresinden alınan hücreyi analiz ederek transfer edilecek en iyi embryo seçmektir. Başlangıçta sadece bilinen kromozom analizleri ve sonrasında tek bir geni ilgilendiren hastalıkların tanısını yapmak için kullanılan teknik sonraki yıllarda ileri kadın yaşı, tekrarlayan tüpbebek başarısızlıkları, tekrarlayan düşükler ve hatta ileri erkek kısırlığı durumlarında da kullanılmaya başlandı. Bir çok etkinliğini ve faydasını kanıtlamamış yöntem gibi PGT'de bu konudaki yeterli deney ve çalışmalar yapmadan rutin kullanıma girmiştir. Avrupa insan üreme ve embryoloji derneği(ESHRE) 2007 yıllık kongresinde Mastenbroek sunduğu kontrollü çalışmasında, bu tekniğin uygulandığı kadınlarda doğum oranlarının, tekniğin uygulanmadığı kadınlara göre daha düşük olduğunu bildirdi. O tarihten itbaren PGT tıp çevrelerinde ciddi olarak tartışmaya açıldı. Bugüne kadar yapılmış olan 9 klinik çalışmanın (Staessens et al, 2008, Meyer et al, 2009, Jansen et al, 2008, Mersereau et al, 2008, Staessens et al, 2004, Stevens et al, 2004, Debrock et al, 2007, Hardarson et al, 2008, Mastenbroek et al, 2007) hiç birinde PGT'nin başarı oranını artırdığı gösterilememiştir. Hatta bu çalışmaların bazılarında başarı şansının PGT yapılması ile daha düşük olduğu gözlenmiştir. Bu konudaki tartışmalar halihazırda sürmektedir. Ancak ıngiliz Üreme derneği (the British Fertility Society ), Amerikan Üreme Tıbbı derneği (the American Society for Reproductive Medicine (ASRM), ve Amerikan Jinekoloji, Obstetrik birliği (the American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) Pgt'nin klinik uygulamasının olmadığını bildirmişlerdir. Bugünkü bilgilerimize göre PGT ileri kadın yaşı, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı, tekrarlayan düşükler, ileri erkek kısırlığı gibi nedenlerle uygulanmamalıdır. Ayrıca kromozom anomalileri için kullanımı da tartışmalıdır. Bu konuda daha fazla çalışma, tekniğin uygulanması konusunda değişiklikler beklenmelidir.

ben gereksiz 2 negatif aşılama. 1 pozitif tüp bebek. ama ondada 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtajla alındı. şimdi anlıyorumki sağlıksız bir gebelikti. herşeyde bir hayır vardır diyorum. 2.denemeye ekim ayında başlıyorduk hatta doktorumuz genetik teste gerek yok dedi ama benim içim hiç rahat değildi. yaptırdık ve maalesef bozukluk çıktı. iyikide yaptırmışım. yoksa 2.de belki aynı olacaktı. şimdi de diyorumki acaba yaptırmam gereken başka şeylerde olabilirmi? 4 yıllık evliyim ama 2 yıldır uğraşıyorum. ama şunu anladımki 2 yılım tamamen boş geçti. çünkü eğer en başta yaptırsaydım bu kadar üzülmeyecektim. ama yine diyorumki şer gördüğümüz birşeyde hayır, hayır gördüğümüz birşeyde de şer olabilir.

boş geçti diye düşünme.sağlıklı ebriyo şekil olarakda güzel oluyormuş.transfer ediler sağlıklıda olabilirdi.birde bu işlerin başarı durumu genlerin büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişiyo.hatta bayanda olunca genetik problem daha kolay oluyormuş.
kaçıncı kromozonlarda seninki?

X