Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Benim ve eşimin genetik testimizde sorun yok. Şimdi de embriyomuz pgt ye gitti. Bizde sorun yokken embriyoda sorun çıkma durumu olabiliyor mu? Bu konuda bilgisi olan kişiler cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler
Canım bende yaptırıcam aynı durumdayız bana doktorum sağlıksızda gelebilir dedi zor bi süreç demişti inşallah ilkinde sağlıklı gelirde hamile kalırız sağlıkla kucagımıza alırız

Umut olur umarım 🙏 güzel haberim var sadece 3tanecik embriyo genetiğe gidebilmişti şansımı sıfır görüyordum ama 1tane transfer edilebilinecek embriyo bulunmuşşş. Ümidi hiç kesmemek gerekiyor. 6.gün düşük kalite embriyo ama inşallajhhh sımsıkı tutunur minnağım. Transfer için adeti bekliyorum. Dualarınızı bekliyorum. Rabbim hepimize en hayırlı en sağlıklı en hızlı şekilde annelliği tattırsın 🤲🏻

Maşallah 🌸 şu an ne durumdasınız?

Benim de 2 tane embriyom gitti genetiğe ve çok şükür 1 tanesi sağlıklı geldi 😍😍

Ben de tedavi surecindeyim cuma yumurta toplama olabilir neler tavsiye edersiniz nasil bir uygulama olacak merak ediyorum
Canım kabız olmamaya gayret göster şimdiden kabız yapacak şeyler yeme. Sabahları kuru kayısı yiyebilirsin bol su iç ben de olmam diyordum ama çok fena gaz sancısı şişkinlik kabızlık yaşadım ama yiyeceklere dikkat etmemiştim mercimek falan yemiştim siz dikkat edin

Çok sevindim maşallah. Rabbim ol diyince 1 tane ile de oluyor. Halen hamileyim ☺ 7.haftaya gireceğim bakalım bir kaç güne kontrolüm var umarım her şey yolunda gidiyordur
Yaa cok sevindim masallah 🦋🦋😍 insallah bende o güzel haberi veririm 😊 simdi kontrolden ciktim ekimin ilk haftasi gibi transfer olacak insallah 😊 siz hangi merkezde yaptırmıştınız

Arkadaşlar selamlar. ağustos ayında pgtden sağlıklı gelmiş tek embriyo transferi oldum. gebelik gerçekleşti bebek oluştu ancak kalp atışı oluşmadı 8. haftada kürtaj oldum:KK43: pzt çıkacak patoloji sonucunu bekliyorum. eşiminde genetik aktarım problemi var.

Pgt sonucu bir ayda çıkıyor bir gün sonra transfer nasıl gerçekleşsin bir yanlış anlama olmasın bu durumda
Benim kendi doktorum devlette bizde pgt yok dedi oyüzden tedavinin yarısını o yapıcak daha sonra özele yönlendiricek pgt için. Ben de pgt olayını duyunca onun cevabı 20güne çıkıyor o zaman taze transfer olamıycammı diye sordu. O da özeldeki doktorla konuşurken sordu. Sıkıntı yok 3.gün pgt yapar 5.gün transferi gerçekleştiririz dedi. Ben tüp bebek için geldiö Türkiyeye ve sadece 1ayım var oyüzden sormuştum zaten. Özeldeki doktorla cumartesi tanışıcagımız için pgt detaylarına hakim degilim.

Arkadaşlar selamlar. ağustos ayında pgtden sağlıklı gelmiş tek embriyo transferi oldum. gebelik gerçekleşti bebek oluştu ancak kalp atışı oluşmadı 8. haftada kürtaj oldum:KK43: pzt çıkacak patoloji sonucunu bekliyorum. eşiminde genetik aktarım problemi var.
Genetik aktarım problemi nedir? Hangi test ile anlasiliyor?

Merhaba...gecmis olsun oncelikle benim de 3 tane 6-7haftalik dusugum var ve hic bir sebep bulanamafi kan pihtilasnasi rahim filmi esimle kromozomlarimiz temiz....yasim 31 ve amh testi istedim once 0.60 daha sonra da 0.93 cikti ... doktorlar rezerv azligi sebebiyle kalitesiz yumurtalarimin kaldigini ve bunun da dusuge sebep olabilecegini soylediler....tup bebege basladik esimden ilk defa spermiyogram istedi ve morfoloji %1 ileri hareket %2 cikti ve arastirmalarim sonucu morfolojinin boyle kotu olmasi da erken dusuge veya kimyasal gebelige sebep olabiliyormus...simdi doktorumuzun izleyecegi yol 2 aylik vitamin takviyesi hem bana hem esime daha sonra esimin spermine mikrocip uygulanacak ve gerekirse mikroenjeksiyon yapacagim dedi....eger embriyolar olusursa pgt ye gonderecek ve pgt fiyatlari tek embriyo icin 250-350 dolar arasi fiyat veriyor doktorlar....nasip olur da saglikli pgt den donen embriyo olusursa rahim hazirligi yapacak iste prolaktin progestereon e2 fsh gbi degerleri transfer oncesi duzene sokmaya calisacak ve transferle beraber de kortizon ve intrapilid serum uygulayacakmis....proserumuz uzun ama en azinda 1 kere stres yasayacagim sunu da yapsam olurmuydu demeyecegim....tibin tum.imkanlarini gerekli gereksiz istedim hakkimzida hayirlisi olsun ve en onemlisi pozitif kalabilmek bu surecte cunku cok yipratici.....ben 3 dusugumde de kuretaj oldum 3 nde de genelde ilk hafta sadece akinti seklinde kanamam oldu sonra bitti ve kuretajdan sonra 24-32 gunlerimde de normal regli oldum...Allahim kolayliklar versin insallah herkese🙏🤲
Benimde bebeklerinin gelisimi durdu ve kurtaj oldum.kurtaj parçalarına genetik test yapildi sonuc bekliyoruz. Ayni zamanda esim sperm fish testi ve karyotip analizi yapti. Ben de haftaya yaptircam.
Kan pihtiladma test sonucunda sadece bir gen heterozigot.
Doktorla bughn konustuk. Bundan sonra hersey temiz bile çıksa pgt ye göndereceğim dedi.

Genetik aktarım problemi nedir? Hangi test ile anlasiliyor?
Preferik kanda kromozom testinde problem var eşimin translokasyon oluyor sanırım. Tüp bebeğe başlamadan bem eşime hem bana genetik testi yaptıdılar iyiyki de yaptırmışlar. Kendine bir zararı yok ama bebeğine hastalık oalrak geçme ihtimali olduğu için pgtli embriyo transfer edildi ancak öyle olduğu halde kalp atısı göremedik kürtaj oldum. Sen genetiğe mi gönderdin canım parçayı. Bana doktor birşey demedi sadece patolojiye gönderdik genetiğe nasıl gönderdin özel bir labararuvara mı?

Preferik kanda kromozom testinde problem var eşimin translokasyon oluyor sanırım. Tüp bebeğe başlamadan bem eşime hem bana genetik testi yaptıdılar iyiyki de yaptırmışlar. Kendine bir zararı yok ama bebeğine hastalık oalrak geçme ihtimali olduğu için pgtli embriyo transfer edildi ancak öyle olduğu halde kalp atısı göremedik kürtaj oldum. Sen genetiğe mi gönderdin canım parçayı. Bana doktor birşey demedi sadece patolojiye gönderdik genetiğe nasıl gönderdin özel bir labararuvara mı?
Canim bize hic karyotip analizi yapilmadi. Dogrudan tup brbekle transfer olmustum. Brbeklerin 7. Haftada kalp atidi hic duyulmadi. Kurtaj oldum. Doktor genetige göndermeye gerek yok dediler. Biz yine de 1500 tl verdik genetige gönderdik kurtaj parçalarını.
Simdi bizden de karyotip analizi istendi. Biz ayrıca sperm fish testi de yaptircaz. Doktor hersey iyi de gelse pgt yapilacak bundan sonra dedi. Valla hersey iyi gelirse mikrociple asilama deniycem ben. Pgt de ngs de embriyodan parca aldıkları için embriyoya zarar veriyor diye okudum.

Canim bize hic karyotip analizi yapilmadi. Dogrudan tup brbekle transfer olmustum. Brbeklerin 7. Haftada kalp atidi hic duyulmadi. Kurtaj oldum. Doktor genetige göndermeye gerek yok dediler. Biz yine de 1500 tl verdik genetige gönderdik kurtaj parçalarını.
Simdi bizden de karyotip analizi istendi. Biz ayrıca sperm fish testi de yaptircaz. Doktor hersey iyi de gelse pgt yapilacak bundan sonra dedi. Valla hersey iyi gelirse mikrociple asilama deniycem ben. Pgt de ngs de embriyodan parca aldıkları için embriyoya zarar veriyor diye okudum.
Canım biz tüp bebeğe başlamadan önce doktor tüm genetik testlerini yaptırdı iyiki de yaptırmış zaten problemimiz oymuş:KK43: zarar vermiyormuş aksine tutunma şansını vs arttırıyor pgt ama tabiki o da yüzde yüz arttırmıyor ihtimali:/ ben seni hatırlıyorum ağustosta transfer oldum değil mi? Ben de ağustosta oldum 7. Haftada kürtaj oldum kalp atısı oluşmadı.

X