Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

peki sadece 5ci gün biopsi alinmasi gerekiyorsa nasil yapiliyor`? misal söyle sorayim, pgt TEK GEN arastiriliyor bizde ve 12 embryoya kadar tek fiyat, ama misal benden o ay 5 tane 5ci güne giden olursa, havuz yaptirmak istersem, ve hepsinin bir seferde biopsiye gönderilmesini istersem nasil oluyor ?
O duruma doktor karar veriyor sanırım hasta havuz işlemine karar vermiyor diye biliyorum.ama şansı artırmak için doktorlar da artık bu yönteme başvuruyolar

iyi akşamlar arkadaşlar iyisiniz inşallah bende inv(9) (12p 13q) var allaha şükür doğal yolla bir kızım var kızımdan önce iki sonrası üç düşüğüm oldu dr tüp bebek önerdi yumurtam az olduğu için havuz sistemi önerildi 6 yumurta toplama işleminden sonra toplamda 8 yumurtam oldu 3 tanesi 5.güne gitti hepside sağlıksız geldi sonrasında prp işlemi önerildi bende sayısal bir artış yapmadı kalitesini yaşayıp göreceğiz prp sonrası ikinci adetimde iki yumurta toplandı ikiside döllenmedi sonraki adette iki yumurta tolandı 1 tanesi 5.güne geldi ve genetiğe gitti sonuç konusunda hiç umudum yok yaşımda 39 :KK43: hiç kimsenin emekleri umutları paraları boşa gitmez inşallah
Merhaba,

Aynı yaştayız,eşimde translokayon var,1 kez NGS deneyimledik ,6 yumurta toplandı ,4 sağlam çıktı ve sadece 2 embriyo oluştu onlarda 3.güne bile gidemedi,şimdi yeniden başladık iğnelere :KK43:
senin sonucun geldi mi?Nasılsın?Şuan görünen 10 yumurtam var ve bugün kontrole gidicem,ama 10 yumurtadan kaçı sağlam çıkacak?5.güne ulaşan olacak mı?ulaşan olursa ngs den sağlam gelecek mi ? vs diye kafayı yicem :KK43:
maddi manevi çok yorulduk,umarım hepimiz güzellikle sağlıkla evlat sahibi olabiliriz :)

4 yaşında genetik kas erimesi hastalığı olan bir kızım var. Eşim ve ben ikimiz de bu hastalık için taşıyıcıymışız. Sonraki çocuğumda tekrarlama olasılığı %40 gibi yüksek bir oranmış. Tek çare pgd dedi doktorumuz. İyi tamam başlayalım derken bir de değerlerimin menopoz düzeyinde olduğunu ve yumurtalık rezervimin çok düşük olduğunu öğrendim.üstelik henüz 29 yaşındayım. En az 3 kez opu işlemi gerekir belki de 5 bile olabilir dedi tüp bebek merkezindeki doktor. Üstelik her opu işlemi bir tüp bebek maliyeti demekmiş yani en az 30 bin lirayı sadece tüp bebek için vereceğiz bi de buna pgd masrafları eklenecek. Biraz para biriktirelim dedik ona da zamanımız yok çünkü menopozun eşiğindeyim. Tüp bebek tedavisi sırasında doğal yoldan gebe kalan çok insan duydum ama malesef bizim o şansımız da yok genetik hastalık tekrarlayabilir diye. Gerçekten çok zormuş bu işler. Benim bir çocuğum var ama ağır engelli olduğu için yarın öbür gün bize bişey olsa bir desteği dayanağı olsun istiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun🙏

Merhaba,

Aynı yaştayız,eşimde translokayon var,1 kez NGS deneyimledik ,6 yumurta toplandı ,4 sağlam çıktı ve sadece 2 embriyo oluştu onlarda 3.güne bile gidemedi,şimdi yeniden başladık iğnelere :KK43:
senin sonucun geldi mi?Nasılsın?Şuan görünen 10 yumurtam var ve bugün kontrole gidicem,ama 10 yumurtadan kaçı sağlam çıkacak?5.güne ulaşan olacak mı?ulaşan olursa ngs den sağlam gelecek mi ? vs diye kafayı yicem :KK43:
maddi manevi çok yorulduk,umarım hepimiz güzellikle sağlıkla evlat sahibi olabiliriz :)
Slm iyi olmaya çalışıyorum benim sonuç çıktı malesef olumsuz benim problemimden kaynaklı değil 3 20 22 kromozomlarda sorun çıktı inşallah senin sonucun güzel çıkar benim hiç o kadar yumurtam olmadı

Slm iyi olmaya çalışıyorum benim sonuç çıktı malesef olumsuz benim problemimden kaynaklı değil 3 20 22 kromozomlarda sorun çıktı inşallah senin sonucun güzel çıkar benim hiç o kadar yumurtam olmadı
ne diyeceğimi bilemiyorum ama galiba Allah istedikten nasip ettikten sonra oluyor tek yumurtan bile olsa:KK43:
bugün birini okudum,translokasyon,morfolojik bozukluk,çikolata kisti ve az yumurtası olmasına rağmen 4.denemede saglıklı bir bebeği olmuş,yani demekki olacaksa hertürlü oluyor,tedbir bizden taktir Allahtan ne diyelim:)

KIzlar Havuz islemi denilen nasil oluyor ? yumurtalar toplanip döllenip 3cü gün dondurulup, tekrardan mi yumurta toplaniliyor dölleniliyor ve hepsi 5ci güne gelip biopsi mi yapiliyor `? TEK GEN Pgt icin soruyorum
Evet ama 5. Gun embroyoyu donrudyrlar sonr a tekrar yumurta toplayıp tomlam embroyu yu pgt gonderıyor amaç ise pgt ye cok para odememek

Benim embriyolarimin hepsi trizomili çıkıyordu tüp bebekte 2 düşüğüm var bu dusuklerden birine genetik test yapıldı onda da trizomi cikti. eşim ve benim kromozom analizlerimiz normal yaşlar 34, iki senedir tedavi oluyoruz ama malesef embriyolar dediğim gibi hep trizomili geliyordu. Doktor ilaçlarımı minimuma indirdi ve supriiizz 5. Güne giden 3 yumurtamdan 2 si sağlam geldi. Hala inanamiyorum. Bunca zaman ilaç dozlari yüzünden yumurtalarim bozukmus, çok az ilaçla da yumurtalarim büyüdü ve dollendi çok şükür. İşte insan bilemiyor ki içeride neler olup bittigini. Amh 2 sene once 0.5 di kim bilir şimdi kac... Doktor da az yumurtam var diye yüksek doz ilaç veriyordu sonuç ortada.
Şimdi adetimle birlikte doktora gidicem ve transferim olacak İnşallah. 2 embriyoyu da koyar mi bilmiyorum ama çok endişeliyim tutmaz diye. Gerçekten aşırı kafama takılıyor ya olmazsa diye kendimi yiyip bitiriyorum elimde değil. Dualarinizi esirgemeyin nolur...

Benim embriyolarimin hepsi trizomili çıkıyordu tüp bebekte 2 düşüğüm var bu dusuklerden birine genetik test yapıldı onda da trizomi cikti. eşim ve benim kromozom analizlerimiz normal yaşlar 34, iki senedir tedavi oluyoruz ama malesef embriyolar dediğim gibi hep trizomili geliyordu. Doktor ilaçlarımı minimuma indirdi ve supriiizz 5. Güne giden 3 yumurtamdan 2 si sağlam geldi. Hala inanamiyorum. Bunca zaman ilaç dozlari yüzünden yumurtalarim bozukmus, çok az ilaçla da yumurtalarim büyüdü ve dollendi çok şükür. İşte insan bilemiyor ki içeride neler olup bittigini. Amh 2 sene once 0.5 di kim bilir şimdi kac... Doktor da az yumurtam var diye yüksek doz ilaç veriyordu sonuç ortada.
Şimdi adetimle birlikte doktora gidicem ve transferim olacak İnşallah. 2 embriyoyu da koyar mi bilmiyorum ama çok endişeliyim tutmaz diye. Gerçekten aşırı kafama takılıyor ya olmazsa diye kendimi yiyip bitiriyorum elimde değil. Dualarinizi esirgemeyin nolur...
Rabbim yardimcin olsun canim hepiniz dualarimdasiniz

5 bebeğimi kaybettim farklı haftalarda elimde malesef bebeklere ait genetik test yok ama eşimle benim tüm testlerimiz yapıldı temiz pgt sınırlı sayıda gene bakarken ngs tüm kromozomları tarar banada 2 seçenek sunuldu ya devam yada tüp bebek 29 yaşımdayım ve daha fazla bebek kaybetmeden ngs deneyeceğim kula doğru
Merhaba durumumuz benzer galiba. Benimde 5. Kaybım oldu. Doktor bana da son kaybimdan önce buda öyle olursa pgt yaptırirsin demişti. Bütün bebekler patolojiye gitti hiç bi sorun çıkmadı. B3nim ve eşimin genetik tahlillwrimizde sorun yok.
Sizin kayiplariniz kaçıncı haftalarda idi

İnşallah sımsıkı tutunurlar cnm. Bana umut oldun.bizimde genetik sıkıntımız yok ama oluşan 2 embriyomda sağlıksız geldi. Çok üzüldüm. Kaçıncı tedavin bu

Merhaba durumumuz benzer galiba. Benimde 5. Kaybım oldu. Doktor bana da son kaybimdan önce buda öyle olursa pgt yaptırirsin demişti. Bütün bebekler patolojiye gitti hiç bi sorun çıkmadı. B3nim ve eşimin genetik tahlillwrimizde sorun yok.
Sizin kayiplariniz kaçıncı haftalarda idi
14 haftalık 2 tane 8 hafta 2 tane de kimyasal

İnşallah sımsıkı tutunurlar cnm. Bana umut oldun.bizimde genetik sıkıntımız yok ama oluşan 2 embriyomda sağlıksız geldi. Çok üzüldüm. Kaçıncı tedavin bu

Ben 2 senedir uğraşıyorum bu 5. Yumurta toplama oldu. Havuz işlemi yapıldı bana. Toplamda 15 yumurtam trizomili çıktı. Tedaviye ilk başladığımızda 6 tane yumurta toplanmisti 2 tanesi transfer edildi 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum. Kürtaj materyalini genetiğe gönderdik trizomi çıktı. Orda doktor kötü şans dedi iyi peki dedik bizde çünkü genetik bir problemimiz yoktu. Sonra 2 daha transfer edildi. Onlar da düşünce dedik tamam burda bı sorun var.
Bundan sonraki aşamalarda ngs yapmaya karar verdik ve havuz yöntemiyle toplanan tüm yumurtaları genetiğe gönderdik ve hepsi hasta çıktı. Doktor bu sefer ilaçlarını azalticam çünkü bazen ilaçlar da kaliteyi bozar dedi ve klomen ve iki günde bir 150 doz gonalf verdi. Bununla da yüksek doz ilaç vurulmamla aynı sayıda yumurta oluştu ve toplandı 2 tanesi genetikten sağlıklı geldi çok şükür. İki sene boyunca ilk defa yani. Cidden ilaçlar yumurtaların kalitesini bozuyornus bunu görmüş olduk.
Buradan genetik problemi olmayıp da yumurtaları trizomi monozomi olanlara sesleniyorum; az doz ilacla denemeyi konuşsunlar doktorlarıyla. Doktorlar genelde istemez az doz ilaç az yumurta oluşturacağı kanısıyla ancak bu bence doğru bir yaklaşım değil. Mesela bende günde 450 doz gonal f vuruldugum zaman da 3 tane yumurta toplanmisti hatta bir denemede 1 tane toplandığı bile oldu ve az doz ilacla da 3 tane toplandı. Bu arada benim toplanan tüm yumurtalarimin hepsi 5. Güne gidiyordu hasta olanlar dahil ve hepsi 1. Kaliteydi. Böyle kaliteli görünmesi kimseyi yanıltmasın hepsi hastaydı sonuç olarak.
Bakalım transferim Ekim ayında olur heralde. Çok heyecanlıyım. Dua edin bana nolur. Neyse çok uzattım Allah herkesin gönlüne göre versin, isteyenin kucağını boş birakmasin.

X