Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Burda bi arkadas test gununu bekliyodu ne oldu sonuc?

Ben de aklıma düştükçe sizin için dua ediyorum Zaman su gibi aksın hayırlı sonuçlar gelsin diye 💜
Sanırım o arkadaş benim 😊 unutmamışsınız çok teşekkürler...

Şey.. Şükürler olsun Pozitif 👏👏 çarşamba netleşti ama cuma bir daha kan verip değerimi görmek istedi güzel katladı salı akşamı kese kontrolüne gideceğiz inşallah
Darısı bu zor süreçten geçen emek veren herkesin başına 🌸

Arkadaşlar merhaba. Uzun uzun uzadıya yazılanları okudum. Translokasyon diye birşeyden bahsediliyor. Ne olduğu ile ilgili bilgim Yok. Benim de tedaviyle iki düşüğüm var. Geçen aylarda kan pıhtılaşması ve genetik testi yaptırdım. Genetik testi temiz çıktı ileri derecede kan pıhtılaşması varmış bende. Translokasyon başka birsey mi yoksa yaptığımız genetik testi mi acaba bilemedim ? Gönderdiğime bakabilir misiniz translokasyon için ayrı test mi yapmak gerekiyor ?

Eklentiler

• 690C7FB9-A354-4253-AF45-9AD4B99783D7.jpeg
    690C7FB9-A354-4253-AF45-9AD4B99783D7.jpeg
    132 KB · Görüntüleme: 70
Merhabalar. Uzun zamandır takip ettiğim bir konu başlığı. ama kendi hikayemi henüz paylaşma cesareti bulamamıştım. Çok şey öğrendim burda yazılanlardan. Belki bende birine umut, cesaret veririm diye hikayemi paylaşmak istiyorum.
34 yaşında 8 buçuk yıllık evliyim. 5 yıldır da çocuk sahibi olabilmek için binlerce zorlukla savaştık. Üçü normal yoldan olmakla birlikde dört adet düşüğüm var.

2. düşükten sonra yarım rahim (unicorn uterus) olduğumu öğrendim ve 2. düşükten sonra iki yıl hamile kalamadım. Bunun üzerine tüp bebek ile 3. kez hamile kaldım ama 10. haftada düştü ne yazık ki. Genetik tarama da bebekte genetik bozukluk olduğu ortaya çıktı. Tabi öncesinde eşim ve bende bir çok genetik tarama yatırmıştık. Temiz çıkmışlardı. Bebekte oluşan,genetik bozukluğunda tamamen rastlantısal olduğu söyleniyordu.
Doktorum 2 ay dinlenin sonra tekrar tüp bebek tedavisine başlarız derken o ay kendiliğinden hamile kaldım. Büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde iken biz anca 8 hafta dayanabildi bebeğim. Onda da genetik bozukluk çıktı. bizde artık muhakkak pgd yaptırmanız gerektiğine karar verdik. Her ne kadar ortaya çıkan genetik bozukluklar rastlantısal bir bozukluk olsa da yaptıralım dedik.
12 yumurta toplandı. 5. güne 3 embriyo ulaşabildi. yapilan pgd ile de 2 embriyomuz temiz çıktı allaha şükürler olsun. Yarın rahimli olduğum için tek transfer yapıldı ve şuan 19 haftalık hamileyim. allaha şükür şuan için herşey iyi gidiyor.
Tabi bu süreç içerisinde 12. haftada serkilaj oldum. pgd embriyosu olmasına rağmen fetal dna testleri yaptırdık. allaha şükür kötü birşey çıkmadı.

Özetle demek istediğim. Asla umudumuzu kaybetmeyin. Evet kolay değil, çok zor yollardan geçiyoruz ama sizler güçlü oldukça Allah sabrını da yardımını da veriyor.

Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. sevgiyle...

Ben de aklıma düştükçe sizin için dua ediyorum Zaman su gibi aksın hayırlı sonuçlar gelsin diye 💜
Sanırım o arkadaş benim 😊 unutmamışsınız çok teşekkürler...

Şey.. Şükürler olsun Pozitif 👏👏 çarşamba netleşti ama cuma bir daha kan verip değerimi görmek istedi güzel katladı salı akşamı kese kontrolüne gideceğiz inşallah
Darısı bu zor süreçten geçen emek veren herkesin başına 🌸
Evettt😁Gercekten cok sevindim🤩nasil unuturum burdaki her guzel haber bize umut...
Insallah keseyide gorursunuz kucaginzada alirsiniz hayilisiyla..
Guzel dilekleriniz icin cok tesekur ederim.hamilelerin duasi kabul olurmus banada dua etin lutfen insallah hayirlisi ile transfer olup pozitv goreyimm...🤲

Arkadaşlar merhaba. Uzun uzun uzadıya yazılanları okudum. Translokasyon diye birşeyden bahsediliyor. Ne olduğu ile ilgili bilgim Yok. Benim de tedaviyle iki düşüğüm var. Geçen aylarda kan pıhtılaşması ve genetik testi yaptırdım. Genetik testi temiz çıktı ileri derecede kan pıhtılaşması varmış bende. Translokasyon başka birsey mi yoksa yaptığımız genetik testi mi acaba bilemedim ? Gönderdiğime bakabilir misiniz translokasyon için ayrı test mi yapmak gerekiyor ?
Evet cok sukur temiz.translokasyon bu testde belli oluyi sizde yok merak etmeyn.pihtidan dusmusdr zaten kan sulandrci ile tedavisi mumkun merak etmeyin

Evettt😁Gercekten cok sevindim🤩nasil unuturum burdaki her guzel haber bize umut...
Insallah keseyide gorursunuz kucaginzada alirsiniz hayilisiyla..
Guzel dilekleriniz icin cok tesekur ederim.hamilelerin duasi kabul olurmus banada dua etin lutfen insallah hayirlisi ile transfer olup pozitv goreyimm...🤲
Aynı süreçten geçtiğimiz için öyle iyi anlıyorum ki Dilerim bu bekleyişlerin mükafatını alırsınız Ve ben inanıyorum hem bunca duanın hemde bunca emeğin karşılığını yolluyor Allahım hamdolsun 🙏 sizin için ve sizin nezdinizde tüm emek veren kadınlar için sürekli aynı şeyi dilemeye devam edeceğim... başaracağız biz bu işi 😍

Aynı süreçten geçtiğimiz için öyle iyi anlıyorum ki Dilerim bu bekleyişlerin mükafatını alırsınız Ve ben inanıyorum hem bunca duanın hemde bunca emeğin karşılığını yolluyor Allahım hamdolsun 🙏 sizin için ve sizin nezdinizde tüm emek veren kadınlar için sürekli aynı şeyi dilemeye devam edeceğim... başaracağız biz bu işi 😍
Tesekurler❤Evet hepimiz ayni yollardan geciyoruz..bizi en iyi biz anlariz.insallah Rabbim emeklerimizi bosa cikarmaz..bir gun hepimiz sevinicez...buna inanmak lazim...insallah o gun yakindir.. 😊

Ozel deyilse.kac embrio koyuldu? Kacinci gun beta deyeri kac? Birde evde test yaptnzmi?

Merhaba arkadaşlar. Bende şişli memorielde tedavi görüyorum. 27 yaşımdayım. Çiko kistim var. Benden 15 yumurta toplandı. 12si döllendi. 5.güne 8 tane kaldı. En iyi 3 tanesi pgt ye gitti. Doktor önermemişti ama ben göndermek istemiştim. Pgtden 1 tane sağlam geldi. Birinde 16.kromozom kendini 3 kere kopyalamış o çöp oldu. 1 tanesi de mozaik çıktı. Mozik olanı da donduracaklarını söylediler.mozaik olup da tutan var mı. Mozaik tutarsa sağlıksız olursa ??

Aşkolsun seve seve paylaşırım
Ngs sonucunda tek embriyo sağlıklı geldi
13.gün betahcg 1088 çıktı.. 5aa embriyo.. evde 7.gün idrar testiyle görüştük minikle 💜
Ne isterseniz sorabilirsiniz..
Masallah 13 gun beta baya guzel.beta verdikden sonra ne zaman ultrason oldu?
Birde sizde sorun neydi ngs yaptrdiniz?

Merhaba arkadaşlar. Bende şişli memorielde tedavi görüyorum. 27 yaşımdayım. Çiko kistim var. Benden 15 yumurta toplandı. 12si döllendi. 5.güne 8 tane kaldı. En iyi 3 tanesi pgt ye gitti. Doktor önermemişti ama ben göndermek istemiştim. Pgtden 1 tane sağlam geldi. Birinde 16.kromozom kendini 3 kere kopyalamış o çöp oldu. 1 tanesi de mozaik çıktı. Mozik olanı da donduracaklarını söylediler.mozaik olup da tutan var mı. Mozaik tutarsa sağlıksız olursa ??
Mozaik ne demek

Masallah 13 gun beta baya guzel.beta verdikden sonra ne zaman ultrason oldu?
Birde sizde sorun neydi ngs yaptrdiniz?
Ultrason yarın akşam olacak arkadaşım Allah nasip ederse.. 3 gebeliğim oldu benim üçüde normal yolla...
Ilki 22 hafta erken doğumla kaybettim sebep bulunamadı
Ikıncı 12 hafta kalp atımı durdu sebep bulunamadı
Üçüncü de 14 hafta kalp atımı durdu onunda sebebi bulunamadı
Ne yazık ki.. yani benim ngs zorunlu oldu
Eşimde de bende de herhangi bir kromozomal sorun yok lakin 13 embriyomun 3 tanesi 5. güne gidebildi 3 embriyodan 1i normal geldi sadece... onunla devam ediyoruz işte...

Ultrason yarın akşam olacak arkadaşım Allah nasip ederse.. 3 gebeliğim oldu benim üçüde normal yolla...
Ilki 22 hafta erken doğumla kaybettim sebep bulunamadı
Ikıncı 12 hafta kalp atımı durdu sebep bulunamadı
Üçüncü de 14 hafta kalp atımı durdu onunda sebebi bulunamadı
Ne yazık ki.. yani benim ngs zorunlu oldu
Eşimde de bende de herhangi bir kromozomal sorun yok lakin 13 embriyomun 3 tanesi 5. güne gidebildi 3 embriyodan 1i normal geldi sadece... onunla devam ediyoruz işte...
Gecmis olsun.insllah bu bebek unutdurur butun kotu gunleri.belki pihti falan vardr cok acayip bi sorun yokken neden boyle olsn.peki dusen bebeklern genetyne baktrdnzmi? Bide 3 embrio dednz diyer 2sinde ne sorun vardi?

Gecmis olsun.insllah bu bebek unutdurur butun kotu gunleri.belki pihti falan vardr cok acayip bi sorun yokken neden boyle olsn.peki dusen bebeklern genetyne baktrdnzmi? Bide 3 embrio dednz diyer 2sinde ne sorun vardi?
Biri monozomi diğeri trizomi 🙈
Kan sulandırıcı ilaç-iğne kullanıyorum zaten ama sebep bulunamadı işte.. Bebekler anne karnında 4 ve üzeri gün ölü kaldığı için canlı hücre bulunamadı dolayısıyla genetik test sonuçlarına hiç güvenemedik Bir tek ilk bebeğim canlı doğmuştu ama o zaman hastanenin yönlendirmesi olmadığı için analiz yaptıramamıştım Bilsem yaptırmaz mıyım? Şu an devam ettiğim doktorumla beraber olsaydık kesinlikle bilgim olurdu ama nasip işte yaşamak lazımmış
Şimdi eğer bir sorun çıkmazsa 6 hafta sonra serklaj uygulanacak Yetmezlik durumu oluşabilir endişesi yaşıyor doktorumuz o yüzden hiç açılma olmadan önlem amaçlı uygulanacak Bakalım bu akşam bir terslik olmazsa...

Olu
Biri monozomi diğeri trizomi 🙈
Kan sulandırıcı ilaç-iğne kullanıyorum zaten ama sebep bulunamadı işte.. Bebekler anne karnında 4 ve üzeri gün ölü kaldığı için canlı hücre bulunamadı dolayısıyla genetik test sonuçlarına hiç güvenemedik Bir tek ilk bebeğim canlı doğmuştu ama o zaman hastanenin yönlendirmesi olmadığı için analiz yaptıramamıştım Bilsem yaptırmaz mıyım? Şu an devam ettiğim doktorumla beraber olsaydık kesinlikle bilgim olurdu ama nasip işte yaşamak lazımmış
Şimdi eğer bir sorun çıkmazsa 6 hafta sonra serklaj uygulanacak Yetmezlik durumu oluşabilir endişesi yaşıyor doktorumuz o yüzden hiç açılma olmadan önlem amaçlı uygulanacak Bakalım bu akşam bir terslik olmazsa...
Olu oldugu zaman test yapilamoyomu? Bende 2kez bos keseden doku alinip incelendi.bebek bile yok ama hucresi vardr dedler

benim yine konum var onu incelemeni oneririm orani nedir?yuzde 20,ler de ise tutan var mozaiklik plesantaya atabiliyor cocuk saglam oluyor cvs deil aminosentez yapilmali

X