Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Yüksek doz kullandım işte ben tam tersi.375 doz günde.fazla elde edelim dedi önden geriden gelenler gidenler bi karıştı benim.hayırlısı artık :KK43: biz kromozom analizi yaptırdık sıkıntısız görünüyo başka bişey yaptırmaya gerek yok sanırım genetik bozukluk için
Ben 150 lik kullandım. Amh da düşük olunca. Neden fazla olmasını istediler ki? Önemli olan nicelik değil nitelik.

Canım havuz yazdığını görünce hemen yazayım dedim çocuğum yok.geçen yıl hep ilk denemelerde 3kez hamile kaldım 3ünün de kalbi durdu kromozom bozukluğu yok.hafif pıhtılaşma var ama iğneye rağmen kaybettim.morfoloji 5 çıktı.tüp bebek yaptırdık 8 yumurta toplandı 3tane döllendi bugün 2.gün 3ü de devam ediyor.doktorum yarınki duruma göre pgt de yapabiliriz havuz da yapabiliriz dedi çok kararsız kaldım
Valla bende kararsızım havuz konusunda ama az çıkarsa düşünebilirim ben önce yumurta satıma baktırıp öyle başlamak istiyorum.Her ay değişiyor sayı bende çok olduğu ay başlamak istiyorum ama tabi önemli olan sayı değil kalite.

Valla bende kararsızım havuz konusunda ama az çıkarsa düşünebilirim ben önce yumurta satıma baktırıp öyle başlamak istiyorum.Her ay değişiyor sayı bende çok olduğu ay başlamak istiyorum ama tabi önemli olan sayı değil kalite.
Kesinlikle bende sayı çok olsun diye uğraşıldı sonuçta pgt ye hiden çok olsun şans artsın diye.artık hayırlısı yarını brkliyorum

Aslında baya da yüksek kullanmışsın ilaçları ama okadar çoğalmıştır çok normal hepsi tedaviye cevap vermiyor bazıları veriyor.. aynen kromozom analizi yeterli ama 3 ü de kalırsa sağlıklı gelir endişe etme sen moralini bozma boşyere
Yarın önemliymiş işte hayırlısı srtık yarını bekleyeceğiz inşallah üçü de tam gaz gidiyordur

Ben de sayı çok olsun pgt ye çok gönderebilelim mantığındaydılar.sanırkm havuza gidersek ikincide böyle yapmayacaklar
Sizde herhangi bir translokasyon veya tek gen hastalığı var mıydı? Sayının çok olması güzel bir şey ancak kaliteli olmadıktan sonra 100 tane olsun neye yarar ki?

Sizde herhangi bir translokasyon veya tek gen hastalığı var mıydı? Sayının çok olması güzel bir şey ancak kaliteli olmadıktan sonra 100 tane olsun neye yarar ki?
Aynen şuan farkediyorum onu ben de translokasyon kromozom analizinde çıkıyorsa eğer yok canım temiz bizim.tek gen hastalığı nedir onu bilmiyorum?

Aynen şuan farkediyorum onu ben de translokasyon kromozom analizinde çıkıyorsa eğer yok canım temiz bizim.tek gen hastalığı nedir onu bilmiyorum?
Herhangi bir hastalıkta; tek genin sebep olduğu hastalıkta, eşinde sende taşıyıcılık var mı diye sormak istemiştim. Eğer o da yoksa yerinde olsam eğer embriyolar kaliteli ise ve pgd den temiz gelirse havuz yaptırmam direk transfer yaptırırdım ben. Doktorunla ayrıntılı bir şekilde konuşmalısın.

Anladım canım şuan bişey kullanıyormusun ben esfroem kullanıyorum o yumurta üretimini sağlıyor sanırım
Valla ikinci tüp bebekten önce aylarca vitamin kullandım 5 yumurtam oldu 5.güne 2 tane kaldı ama olmadı ben vitaminlerin biraz kandırmaca olduğunu düşünüyorum ama doğal şeyler kullanılabilir ben 3 yıldır uğraştığım için sıkıldım ve bıraktım benim eşimde sorun vardı ve biz durmadan ona vitaminler kullandık ama gene olmadı bu üçüncü tüp denemem olacak.Nasip işte olmuyor.

Herhangi bir hastalıkta; tek genin sebep olduğu hastalıkta, eşinde sende taşıyıcılık var mı diye sormak istemiştim. Eğer o da yoksa yerinde olsam eğer embriyolar kaliteli ise ve pgd den temiz gelirse havuz yaptırmam direk transfer yaptırırdım ben. Doktorunla ayrıntılı bir şekilde konuşmalısın.
Eşimde böyle düşünüyor.eğer üçü de iyi ilerliyorsa 1kez şansımızı deneyelim hepsini pgd ye gönderelim diyor.zaten sağlıksız gelirse sil baştan yapacağız diyor

Valla ikinci tüp bebekten önce aylarca vitamin kullandım 5 yumurtam oldu 5.güne 2 tane kaldı ama olmadı ben vitaminlerin biraz kandırmaca olduğunu düşünüyorum ama doğal şeyler kullanılabilir ben 3 yıldır uğraştığım için sıkıldım ve bıraktım benim eşimde sorun vardı ve biz durmadan ona vitaminler kullandık ama gene olmadı bu üçüncü tüp denemem olacak.Nasip işte olmuyor.
Benim de eşimde morfoloji bozukluğu çıktı canım 5 morfolojisi.nasipten öte yol yok.bizde gebelik o kadar kolay oluşuyordu ama bir türlü 3.randevuda kalp atışı alamıyorduk.duyuoçp duyup sonra duyamamak...

Eşimde böyle düşünüyor.eğer üçü de iyi ilerliyorsa 1kez şansımızı deneyelim hepsini pgd ye gönderelim diyor.zaten sağlıksız gelirse sil baştan yapacağız diyor
Canım sayının çok olması önemli degilki sana 2 tane yetiyor yada 1 tane allahın izniyle, benim 21 yumurta toplandı 5 tanesi 1. Kaliteydi 1 tane saglıklı embiriyo geldi çok şükür , inşallah seninkilerde saglıklı gelir

Canım sayının çok olması önemli degilki sana 2 tane yetiyor yada 1 tane allahın izniyle, benim 21 yumurta toplandı 5 tanesi 1. Kaliteydi 1 tane saglıklı embiriyo geldi çok şükür , inşallah seninkilerde saglıklı gelir
İnşallah canım işte benimkileri 5.güne götürmeyebilirler ondan çekiniyorum.yarın pgt yapılma kararı ya da dondurup tekrar yumurta toplama kararı verilecek.nasıl dua ediyorum inşallah sağlıklı olsunlar diye...

Benim de eşimde morfoloji bozukluğu çıktı canım 5 morfolojisi.nasipten öte yol yok.bizde gebelik o kadar kolay oluşuyordu ama bir türlü 3.randevuda kalp atışı alamıyorduk.duyuoçp duyup sonra duyamamak...
Benim de bir boş gebelik bir kimyasal ve bir dış gebeliğim var.Elde var sıfır.Yani tüp bebekte garanti değil.

Morfolojinin %4 üstü olması normal kabul ediliyor. %5 in morfoloji bozukluğu olduğunu söyleyen doktor kim acaba çok merak ettim. Sizin asıl sorununuz farkli ama doktor bunu araştırıp tespite ugrasmak yerine sizin gözünüzü korkutup hemen tedaviye almış izlenimi veriyor açıkçası. Bizde ileri derecede sperm sorunu var. Hem sayı hem hareket düşük. hem de morfoloji hep sıfır. Son tedavimizde 9 yumurtam toplandı hepsi döllendi imsi ile sperm seçildi. Üstelik bulunan spermler 3.kalite olduğu halde. İmside 4 aşamalı değerlendiriliyor 1 ve 2 olması isteniyor. Bizimki 3 düşün artık. 9 embriyonun 6sı blast oldu 5 gün. 4 tanesine ngs yapıldı ve 2si sağlıklı geldi. Yani bu tablonun sorumlusu %5 morfoloji olamaz.
Doğal yolla kolay hamile kalınıyorken döllenme oranının bu kadar düşük olmasını benim mantığım almıyor. Bu işte labaratuar çok önemli. Bu tedaviyi havuza falan gitmeden tamamlayıp sonuç olumsuz ise daha profesyonel birkaç merkezden daha fikir almanızı öneririm. Yine de temennim inşallah gerek kalmaz o kalan embriyolardan en az biri sağlıklı bir şekilde evladınız olur.

Morfolojinin %4 üstü olması normal kabul ediliyor. %5 in morfoloji bozukluğu olduğunu söyleyen doktor kim acaba çok merak ettim. Sizin asıl sorununuz farkli ama doktor bunu araştırıp tespite ugrasmak yerine sizin gözünüzü korkutup hemen tedaviye almış izlenimi veriyor açıkçası. Bizde ileri derecede sperm sorunu var. Hem sayı hem hareket düşük. hem de morfoloji hep sıfır. Son tedavimizde 9 yumurtam toplandı hepsi döllendi imsi ile sperm seçildi. Üstelik bulunan spermler 3.kalite olduğu halde. İmside 4 aşamalı değerlendiriliyor 1 ve 2 olması isteniyor. Bizimki 3 düşün artık. 9 embriyonun 6sı blast oldu 5 gün. 4 tanesine ngs yapıldı ve 2si sağlıklı geldi. Yani bu tablonun sorumlusu %5 morfoloji olamaz.
Doğal yolla kolay hamile kalınıyorken döllenme oranının bu kadar düşük olmasını benim mantığım almıyor. Bu işte labaratuar çok önemli. Bu tedaviyi havuza falan gitmeden tamamlayıp sonuç olumsuz ise daha profesyonel birkaç merkezden daha fikir almanızı öneririm. Yine de temennim inşallah gerek kalmaz o kalan embriyolardan en az biri sağlıklı bir şekilde evladınız olur.
Gerçekten şuan aydınlandım sizin yazdıklarınızı okuyunca.benim eşimde sperm en son tüm ejekülatta 350milyon idi ml başına 70milyon düşüyodu.morfploji 5 denince doğal yoldan denemeyi bırakmalı dedi doktorumuz ayrıca bende çikolata kisti var bir de tek gende homozigot pıhtılaşma.belki kaybının nedeni kan sulandırıcı iğne dozunun yetmemesi belki yumurta kalitesizliği belki spermin kötülüğü dendi.o yüzden muallak bir durumdayım.ama siz bana umut oldunuz.inşallah sağlıkluyı yakalarım da denemek zorunda kalmam tekrardan.ama farklı merkez düşünücem olumsuz olursa.çok teşekkür ederim.

canim ben pgt yle hamile kaldim....Rabbime sükürler olsun.....simdi iyi bi saglikli hamilelik geciririm insallah...burda eyetkiner var...pgt yoluyla hamile kaldi..ve cocugu saglikli bi sekilde dogdu...o da benim gibi kromozom bozuklugu var...translokasyon....Rabbim yardimciniz olsun....cok zor....benim bi bebegim hasta dogdu...simdi insallah bu saglikli gelir dünyaya....12. haftada belli olcak...yani 2 haftam daha var

Benimde translokasyondan dolayi down sendromlu kizim oldu. Hic bilmiyordum tasiyici oldugumu... simdi ptg yaptirdim sonuc bekliyorum.. rabbim insaallah hayirli sonuclar verir

Bende arkadasa gecenlerde söyledim morfoloji 5 kötü bir sonuc degil bizimde morfolojı %1

X