merhaba, aramıza hoşgeldin . allah sabırlar versin çok zor şeyler bu yaşadıkların.yaşadıklarımızdan pay biçerek sana sadece şunu söyleyebilirim. doktorunuz sizi biraz farklı yönlendirmiş. bu yapacakları şeyler gerçekten gereksiz ve boşu boşuna hem zaman hem para kaybı.1.si sende ve eşinde bir taşıyıcılık var ve bu durumda sizlerin ailelerinizin genetik taramalarını yapmaya gerek bile yok. çocuk yapmaya çalışan sizlersiniz ailelerinizde olsa ne olmasa ne. ve kime ne, sadece doktorların ellerinde kalacak bir data bu . sizin hiç bir işinize yaramayacak . boş yere para harcatacaklar size. 2. si kaybettiğiniz bebeğinizin de testini yapmalarına hiç ama hiç gerek yok. ondan çıkacak sonuç da sadece kullanılmayacak bir data olacak. size yapılacak tek bi şey var o da genetik taramalı tüp bebek tedavisi. bu testlere harcayacağınız paraları bu tedaviye harcamanız çok daha mantıklı. doktorlar sadece meraktan araştırmak istiyorlar özellikle genetikçiler. bana kalırsa siz kimseden bir araştırma istemeyin. sadece yapılması gereken şey senden ve eşinden alınan kan örneği ve bakılan genetik tarama testi olacak. o sonuçlar çıktıktan sonra microgen volkan hoca ya da genetiks hakan hoca ile ücretsiz görüşüp bilgi alabilirsiniz. türkiye'deki en önemli iki genetikçi bunlar. volkan hoca ankarada , hakan hoca istanbulda. eğer iki yerde de yaşamıyorsanız telefonda da görüşebiliyorsunuz. onlar da size konuştuğunuzda sizdeki genetik testlere bakıp ya fish , ya cgh ya da ngs yapılması gerekiyor diyecekler. o kadar hepsi bu. bu bilgiyi de öğrendikten sonra iyi bir tüp bebek merkezinde tedaviye başlayacaksınız.. inşallah yolunuz açık olsun. bu kadar net yazmamın sebebi, ben de sizin kadar olmasa da doğmadan 7 aylık bebeğimi kaybettim ve kaos yaşadığım için ne yapacağımı bilememiştim .üstelik kaybettiğim bebek genetik taramadan geçmiş( fish ) embriyoydu, sonrasında bebekten alınan kanla çoooook detaylı bikaç test daha yaptırdık sırf meraktan, ve yapılan testlerin sonucu bize hiç birşey kazandırmadı sadece para kaybettirdi. bilginiz olsun.. sormak istediğiniz birşey olursa mail de atabilirsiniz bana.
deepliner15@gmail.com