- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #48.541
Peki bu tek gen hastaligi icinde oluyor muArkadaşımdan kan alıp Amerika'ya gönderdiler. Bütün testlerin babası bu demiş doktoru. 3 bin küsur lira ödediler. 20-30 günde çıktı sonucu.
Merhaba,evet acıbadem maslak da memorial a göre daha uygun, ama dediğin gibi asıl hocayı sadece görüşmelerde görmek bence çok saçma ben etik değil,Acıbadem'lere yapılan yorumlar sebebiyle nedense hiç güvenim kalmadımerhaba bende acıbadem fulya da ıkı defa tedavi gördüm iğnelerle beraber 9 bini buldu
sonrasında kolon hastanesinde tedavi gordum doktor orası ıle anlaşmalıydı bır ay ıcınde ıkı defa ard arda tedavı gordum pgt yapıldı bır embryoya iğnelerle 18 buldu veya bıraz gectı
memorial ıyı dıyorlar ama fıyatları hıc bılmıyorum
maslak acıbadem ordan daha mı ucuz dıosunuz
bulent tıras sadece ılk gorusmeye gırıyor sonrakıler yardımcıları takıp edıyor dıye bılıyorum
Lena cgh ile ngs aynı şey değil. Ngs daha kapsamlı bir test tüm kromozomlara artı mozaiklik durumlarına falan bakılıyor. Artık çoğunlukla NGS yapılıyor diye biliyorum.ngs de acgh ile aynı sey dımı ????? kac emb cıktı sende? kacını yolladın ? cok pahalı bır ıslem sonuctaa ?
Merhaba,evet acıbadem maslak da memorial a göre daha uygun, ama dediğin gibi asıl hocayı sadece görüşmelerde görmek bence çok saçma ben etik değil,Acıbadem'lere yapılan yorumlar sebebiyle nedense hiç güvenim kalmadı
Lena cgh ile ngs aynı şey değil. Ngs daha kapsamlı bir test tüm kromozomlara artı mozaiklik durumlarına falan bakılıyor. Artık çoğunlukla NGS yapılıyor diye biliyorum.
Türkiye'de yapılıyorsa KDV dahil fiyatı bir embriyo için fiyatı genellikle 350 USD. Kurumlara göre farklılık gösterebilir. Yurt dışına gönderiliyorsa KDV yi almıyorlar ve 300 USD alıyorlar.ngs nekadar acaba
Türkiye'de yapılıyorsa KDV dahil fiyatı bir embriyo için fiyatı genellikle 350 USD. Kurumlara göre farklılık gösterebilir. Yurt dışına gönderiliyorsa KDV yi almıyorlar ve 300 USD alıyorlar.
Pgt bu işin genel adı. Fish ilk en basit yöntem. Belirli kromozomlar taranıyor. Cgh ve ngs de tüm kromozomlar taranıyor ancak ngs en son geliştirilen daha da hassas okan yöntemmiş. Artık genelde o yapılıyor yüm kromozomlar taranacaksa ki benim pgt esnasında öyle olmuştu.valalhı ensona cgh duymustum ve cok ovulmustu.. ngs arastırım bırazda..
Kime oluyorsun canım Ulun Uluğ u çok övdüler ona mı?
Ewet canm eşimde 13 14 kromozom larda transkolasyon varken sonuç ta trizomi 11 trizomi 14 çıktıArkadaşlar merhaba,
Pgt sonuçlarında translokasyon olanlar için soruyorum, kendi translokasyon olan kromozomlarınız dışında da diğer kromozomlarda monozomi, trizomi embriyo okan sonuçlar aldınız değil mi? Benim anomali saptanan gebeliğimde birebir benim dengeli translokasyon olan kromozomlarımın dengesiz dizilimi vardı. Ama pgt ve düşük yaptığım fetusumde bambaşka kromozomlarda anomali saptanıyor. Enteresan geldiği için sormak istedim belki de gereksiz ayrıntı bir soru ama merak ediyorum işte her ayrıntıyı.
merhaba arkadasım
bende son bır kac zamandır prof. dr. ulun uluğ beyi çok gormeye basladım forumlarda
sanırım bende ona gıdecegım
senın daha fazla bılgın varsa paylaşabılır mısın
Anladım canım demek ki olabiliyor.Ewet canm eşimde 13 14 kromozom larda transkolasyon varken sonuç ta trizomi 11 trizomi 14 çıktı
Bizde translokasyon yok. Fakat, benim okuduğum kadarıyla, translokasyon varsa, ya da başka bir genetik rahatsızlık varsa, oluşan embryolarda her türlü problem olabiliyor. Yani sadece sizin taşıdığınız problemler değil. Sağlıklı veya sadece taşıyıcı da olabiliyor tabi ki.Arkadaşlar merhaba,
Pgt sonuçlarında translokasyon olanlar için soruyorum, kendi translokasyon olan kromozomlarınız dışında da diğer kromozomlarda monozomi, trizomi embriyo okan sonuçlar aldınız değil mi? Benim anomali saptanan gebeliğimde birebir benim dengeli translokasyon olan kromozomlarımın dengesiz dizilimi vardı. Ama pgt ve düşük yaptığım fetusumde bambaşka kromozomlarda anomali saptanıyor. Enteresan geldiği için sormak istedim belki de gereksiz ayrıntı bir soru ama merak ediyorum işte her ayrıntıyı.
Zaten sadece bizim taşıdığımiz kromozom da sorun olursa pgt denemez kimse ..Çünkü çok şükür sağlıklı yiz ...A
Anladım canım demek ki olabiliyor.
Translokasyonda genelde bizdeki dengeli dağılım bebeğe dengesiz dağılım şeklinde geçebiliyor bu da anomali oluyor maalesef. Bende 3-7 arası dengeli translokasyon var. Son düşüğümde mesela 16. Kromozomda trizomi vardıBizde translokasyon yok. Fakat, benim okuduğum kadarıyla, translokasyon varsa, ya da başka bir genetik rahatsızlık varsa, oluşan embryolarda her türlü problem olabiliyor. Yani sadece sizin taşıdığınız problemler değil. Sağlıklı veya sadece taşıyıcı da olabiliyor tabi ki.
Kaç düşüğünüz var ? Suan ne aşamadasınız ?Translokasyonda genelde bizdeki dengeli dağılım bebeğe dengesiz dağılım şeklinde geçebiliyor bu da anomali oluyor maalesef. Bende 3-7 arası dengeli translokasyon var. Son düşüğümde mesela 16. Kromozomda trizomi vardı
bu 2. Düşüğümdü.Kaç düşüğünüz var ? Suan ne aşamadasınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?