• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar ya ben Acıbadem de tedavı olan bı sürü ınsanlar konuştum ıcınde translakasyon olan bı sürü ınsan vardı hepsının sonucu olumlu olmuş ve herkes hocayı az gorecegını bilerek gıtmıs ben hıc tüp bebek tedavısı olmadım ama hıc bı yerde bı Prof tüm muayenelerımızı yapmaz sanırım yanı açıkcası ben orayı düşünüyordum sızlerın neden olumsuz oldu bırbırımzıı daha çok bılgılendırelım lütfen ınsan nereye gidecek karar veremıyor

Ben çok mağdur oldum ve genel hatlarıyla yaşadıklarımı anlattım. Okudunuz sanıyorum. Kısa bir özetle ; tam bir ticarethane , ilgi sıfır , her kontrolünüzde baştan asla telafuz edilmeyen 1200 ile 4000 tl arasında istenen ek paralar. Benim endometrium problemimi 3 ay boyunca söylemeyip 2 kez üstüste tedaviye o halimle devam etmeleri. Allah bir daha muhtaç etmesin beni oraya. Siz kendi kararınızı vereceksiniz. Umarım herşey gönlünüze göre olur.

Selam kızlar bende cuma günü 2 adet ngs testinden geçmiş bebislerimi almaya gidicem 1 kere hamile kaldım 1 buçuk aylık düştü şimdi 3. Tüp bebek denemem en uzun en acılı en masrafı tedavim bu oldu :)) Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın hayirlisini versin

Benim Mayıs ayinda 1 adet ngsli embriyo transferim oldu tutmadı doktor da bende şok olduk
Icinizde ngs den geçmiş sağlıklı denilen embriyo ile hamile kalan var mı ya

Mitoscore yöntemi: genetik yönden kusur bulunmayan embriyoları ile nakil yapılan fakat sonucun olumsuz olarak alındığı yaklaşık %30’luk bir grup hastamız da ne yazık ki mevcut.Bu grupta yapılan detaylı inceleme ve bilimsel çalışmalarda, özellikle embriyolardaki mitokondri adı verilen ve hücrelerimize enerji sağlayan, canlılıklarının devamı için gerekli olan organellerin sahip olduğu genetik yapının (mtDNA) miktarı ile embriyonun rahme tutunma başarısının birbiri ile oldukça yakın bir ilişki içinde olduğu, bu miktarın belirli bir değerin altında olduğu embriyolarda rahme tutunma başarısının da anlamlı olarak yüksek olduğu tespit edildi. Diğer bir deyiş ile, bu oranın düşük olduğu embriyoların rahme tutunma şanslarının %80’lerin üzerinde olduğunu, yüksek olan embriyolarda ise beklenmeyen derecede düşük bir tutunma şansı mevcut olduğunu tespit ettik. Bu bilgilerden yola çıkarak, kapsamlı kromozom analizi yapılan ve genetik açıdan sağlıklı bulunan embriyoların içerisinden aynı zamanda en yüksek tutunma şansına sahip olan en enerjik embriyoları seçerek tedavi gören çiftlerimizi mümkün olan en kısa sürede sağlıklı yavrularına kavuşturabiliyoruz.
Bu uygulama ile tüp bebek tedavisi sürecinde, daha embriyo nakli yapılmadan embriyoların taşıdıkları genetik miras, eğer tedavide başarısızlık oluşturacak veya erken dönem düşük ile sonuçlanacak ise kolayca ve son derece yüksek bir doğruluk payı ile anlaşılabiliyor.

Bahçecinin sayfasından aldım. Genetik olarak sağlıklı gelen fakat tutunamayan embryolar için bir cevap olabilir belki. Bu yöntem Bahçeci ve birkaç genetik merkezinde uygulanıyor Türkiye'de.

Mrh kızlar bazılarınızın bildiği gibi iki tedavi gördüm. Üçüncü tedaviye başladım ancak buraya yazmadım sonuç olumlu olursa umut olmak için o zaman yazacaktım. 32 yumurta toplandı 14 ü olgun çıktı,6si döllendi.Embriyoların ikinci günü birinin gelişimi durdu kaldı beş embriyo.Bugün beşinci gündü,bugün gelişimi iyi olanlar ngs ye gidecekti.Ancak bugün embriyolog embriyoların ngs işlemi için uygun olmadığını, gelişimlerinin yavaş olduğunu ancak belki bir tanesinin devam edeceğini söyledi. O da kesin değilmiş. O yüzden yarıni da beklicekler yarına giden olursa işlemden geçecek. Şansımız çok az,umudum da aynı şekilde. Bu da olmazsa tüp bebek maceramız sona erecek.Simdiden normal denemeyi düşünüyorum.Başka çarem kalmadı.

Evet ya ablamlar falan baya bi şoktan cikamadik nasıl tutmaz diye sonra bana bi tedavi uyguladı 2 ay geçici menopoz 1 ay Yasmin hapı sonra histereskopi de yaptı neupogen diye bi iğne verdi sana yapacak başka bişey kalmadı tedavinin zirvesindesin dedi
Niye tutmuyor bilinmiyor sebepsiz infertite sanırım bakalım şimdi ne olcak zorla 2 embriyo istiyorum diye kabul ettirdim
Haber ederim sizi de hayırlısı allahtan herkes için
Benm de ngs den sağlıklı gelen embrio m tutmadı ..hersey nasıp işi ...transferin me zaman

Mrh kızlar bazılarınızın bildiği gibi iki tedavi gördüm. Üçüncü tedaviye başladım ancak buraya yazmadım sonuç olumlu olursa umut olmak için o zaman yazacaktım. 32 yumurta toplandı 14 ü olgun çıktı,6si döllendi.Embriyoların ikinci günü birinin gelişimi durdu kaldı beş embriyo.Bugün beşinci gündü,bugün gelişimi iyi olanlar ngs ye gidecekti.Ancak bugün embriyolog embriyoların ngs işlemi için uygun olmadığını, gelişimlerinin yavaş olduğunu ancak belki bir tanesinin devam edeceğini söyledi. O da kesin değilmiş. O yüzden yarıni da beklicekler yarına giden olursa işlemden geçecek. Şansımız çok az,umudum da aynı şekilde. Bu da olmazsa tüp bebek maceramız sona erecek.Simdiden normal denemeyi düşünüyorum.Başka çarem kalmadı.
Canım benim çok üzüldüm senin adına malesef bende aynı durumdayım tek yumurtalığım olduğu için 7 yumurta toplandı c tesi hepsi işleme alınmış bitanesi elendi diğer 6 sı çok yavaş gelişiyormuş hücre sayıları az emriolog aradı ümit vermedi yeniden yumurta toplanayı düşünün dedi perşembe netleşecek ama perşemye kadar gitmeyebilir dedi durumumuz zor kardeşim Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Canım benim çok üzüldüm senin adına malesef bende aynı durumdayım tek yumurtalığım olduğu için 7 yumurta toplandı c tesi hepsi işleme alınmış bitanesi elendi diğer 6 sı çok yavaş gelişiyormuş hücre sayıları az emriolog aradı ümit vermedi yeniden yumurta toplanayı düşünün dedi perşembe netleşecek ama perşemye kadar gitmeyebilir dedi durumumuz zor kardeşim Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Canim ya durumumuz aynıymıs.Doğal gebe kalabiliyorken tüp bebek tedavisiyle neden bukadar zor anlamış değilim. İnşallah sonu güzel olsun arkadaşım. Sonrası için bir düşüncen var mı?

Canim ya durumumuz aynıymıs.Doğal gebe kalabiliyorken tüp bebek tedavisiyle neden bukadar zor anlamış değilim. İnşallah sonu güzel olsun arkadaşım. Sonrası için bir düşüncen var mı?
Canım inan ne yapacagımı bilmiyorum eşim istemiyor bende artık tüp bebekle uğraşmak istemiyorum normal denemeye cesaret edemiyorum ama eger ikna edebilirsem eşimi son birkez denemek istiyorum oda ilerde pişman olmamak için ama içimde zerre istek veya umut kalmadı hayırlısı neyse öyle olsun inşallah..

Canım inan ne yapacagımı bilmiyorum eşim istemiyor bende artık tüp bebekle uğraşmak istemiyorum normal denemeye cesaret edemiyorum ama eger ikna edebilirsem eşimi son birkez denemek istiyorum oda ilerde pişman olmamak için ama içimde zerre istek veya umut kalmadı hayırlısı neyse öyle olsun inşallah..
Aynen cnm ben de hep hayırlısını istiyorum.Eger yarın embriyo kalmazsa bu defa normal denicem galiba ama bunu söylerken bile korkuyorum sonucundan.Allah korusun olumsuz olursa o bebeğin hayatını sonlandırmak ve çekeceğim acı. Yani bilerek sonlandırmak istemeyiz tabi ama dünya ya getirmek te öyle kolay değil.

Hayat canimsin yaa bastan beri sen ne yasadigini biliyorum cok uzuldum hatta seni gorunce gozum korkuyo dogal kalabiliyrm ama ya tup bebekte zorlanirsak diye zaten maddiyat zor hakkimiza hayirlisi olsun

Hayat canimsin yaa bastan beri sen ne yasadigini biliyorum cok uzuldum hatta seni gorunce gozum korkuyo dogal kalabiliyrm ama ya tup bebekte zorlanirsak diye zaten maddiyat zor hakkimiza hayirlisi olsun
Canm inan ben de artık ne yapacağımı şaşırdım. Doğal yoldan çok rahat gebe kalabiliyorken tüp bebekte ulaşılması nekadar zor birşeymis.Ne tezat bir durum normalde doğal hamile kalamayanlar için tüp bebek tedavisi bir kurtarıcı ama doğal kalabiliyorken yine aynı tedaviyle çok zor.Anlayamadım. Napsak bilmiyorum canm gücüm kalmadı.

Acaba gelişimi kötü olan 4 embriyomun yarın yani altıncı günde gelişimi düzelir mi?Bir tanesi iyi görünüyormus ama belli de olmazmis.

Aynen cnm ben de hep hayırlısını istiyorum.Eger yarın embriyo kalmazsa bu defa normal denicem galiba ama bunu söylerken bile korkuyorum sonucundan.Allah korusun olumsuz olursa o bebeğin hayatını sonlandırmak ve çekeceğim acı. Yani bilerek sonlandırmak istemeyiz tabi ama dünya ya getirmek te öyle kolay değil.
İnşallah senin için bir mucize olur canım yarına hayırlı haberler alırsın bana embriolog pek ümit vermedi bu şekilde yavaş gelişen ve hücre sayısı az olan embriyolar tek genden sağlıklı gelsede kromozom anomalisi olur paranıza zamanınıza yazık dedi normal hamile kalıp sonlandırmak gerçekten çok zor günahı ayrı dediğin gibi çekeceğimiz acı vijdan azabı ayrı inan bana normal doğum yapmış olsaydım nekadar zor olsada sağlıklı evladım olanakadar uğraşırdım malesef iki sezeryanım var benimde Allah hayırlısı nasılsa öyle nasip etsin inşalalh Birgün inşalalh bizde mucizelerimize kavuşuruz canım Rabbim yardımcın olsun her konuda inşallah..

Benim başımada böylesi durum geldi ;(

İnşallah senin için bir mucize olur canım yarına hayırlı haberler alırsın bana embriolog pek ümit vermedi bu şekilde yavaş gelişen ve hücre sayısı az olan embriyolar tek genden sağlıklı gelsede kromozom anomalisi olur paranıza zamanınıza yazık dedi normal hamile kalıp sonlandırmak gerçekten çok zor günahı ayrı dediğin gibi çekeceğimiz acı vijdan azabı ayrı inan bana normal doğum yapmış olsaydım nekadar zor olsada sağlıklı evladım olanakadar uğraşırdım malesef iki sezeryanım var benimde Allah hayırlısı nasılsa öyle nasip etsin inşalalh Birgün inşalalh bizde mucizelerimize kavuşuruz canım Rabbim yardımcın olsun her konuda inşallah..
Sağol canım inşallah sen de güzel sonuçlar alırsın. Ben de sezeryanlıyim sezeryanla ilgisi neki?11.haftada test yapılacak.

Back