• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PGT ve herşey bitti

olefin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
184
2
96
Ankara
Sevgili arkadaşlar, buraya güzel haberler yazmayı öyle çok istedimki ama olmadı. Bunları da sırf benim durumumda olan arkadaşlara belki yardımı olur diye yazıyorum bana olmadı ama neyse. Çok kısaca anlatırsam 32 yaşındayım üç senedir çocuk istiyorduk. 3 defa aşılama yapıldı. 3. aşılamada hamile kaldım. Dünyanın en mutlu insanıydım ama içimde hep anlamsız bir korku vardı. Bu arada ikiz başlayan gebelik 7. haftada biri durdu ama diğeri çok sağlıklı ilerliyordu. 11. haftada ense kalınlığı yüksek çıktı ve ultrason görüntüsünden doktor biraz şüphelenip, CVS yaptı. İlk sonuçlar iyiydi ama 13. haftada ayrıntılı sonuç geldi ve bebekte kromozom anomalisi var denip ben ve eşimde genetik araştırma yapıldı. Veee bende doğuştan kromozom translokasyonu olduğu anlaşıldı. t(11,22) Fakat bu bebeğe aktarılırken dengesiz aktarılmış ve ağır anomalili bebek olacağı sölylendi. 16. hafta da konsey kararıyla gebelik sonlandırıldı. Tabi burda bu kadar kolaymış gibi yazıyorum ama defalarca ölmek istedim.
Sonra genetik profesörü bu durumu aileden alabileceğimi söyledi. Bu arada ailemde hiç anomalili engelli vb. çocuk sahibi olan yok. Ama ben içim rahatlasın diye anneme de genetik inceleme yaptırdım. Ve bende ki translokasyonun aynısı annemde de çıktı. Ve annemin iki tane sağlıklı çocuğu var. Hiç düşüğü yok yani herşey yolunda. Neyse genetik uzmanı sağlıklı çocuk şansımın %50 olduğunu, önce normal yolla denememi ve sonra olmazsa mutlaka tüp bebek +PGT yaptırmamı söyledi.
Ben 5 ay yine normal yolla hamile kalmayı denedim olmayınca tüp bebeğe karar verip başladık. Yumurtalar toplandı 5 tane . Sayı azdı ama bu ilaç dozu azdı bence o yüzden. 3 embriyo ankaraya genetik incelemeye gitti Ve üçündede yine genetik bozukluk olduğu gerekçesiyle tranfer edilemez raporu geldi. Aslında bugün transferimin ilk günü olacaktı ama şimdi bu haldeyim. Doktorla görüştüğümde bir kere daha tüp dene olmazsa bu yumurtalarla bu iş olmaz dedi.
Çok uzun oldu biliyorum özür dilerim ama benim durumumda bu forumda olan arkadaşlarım var. Onlar için bu yaşananları ayrıntılı yazdım. Evet şu anda çok kötüyüm ama eşiminde anneminde hala ümitleri var. Çok dua etttim Allahım hayırlısını ver diye. buymuş demekki Benim durumumda olup da yardımcı olabileceğim arkadaşlarımın soruları varsa her zaman yardıma hazırım. Bizi birtek biz anlarız. Asla pes etmeyeceğim. Belki çok zor olacak yada hiç olmayacak ama elimden geleni yapacağım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hepinize burda paylaştığınız herşey için sonsuz teşekkürler..:çok üzgünüm:

Çok hüzünlü.. Allah yardımcın olsun. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılma canım. Rabbim herşeye kadirdir. Hakkında hayırlısı olsun..

canım benım ...............çok geçmışşşş ols............bu durumda asla vazgeçme derım..........ve öylekı içime doğan şu..........annenın bu dutrumda ıkı sağlılkıl çocuğu olduysa dene derım normal yola da dene mıkroylada..........umudun bıtmesın takdır mevlamın....sor araştır ıyı bı mrerkez bul canım......................yolun açok ols.............guzel annenın bool duasını al onun duaları sana ışık olacaktır....................kendıne ıyı bakkkkkkkkkkk

hiram yaren elmuallim hepinize çok teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun dualarım sizinle

biz seninle ayni durumdayiz...benimde translokasyonmum var ve bende 7. ayda ilk defa denicem....nolur üzülme bak aileme bakarsan hepsi saglikli....ama RABBIM verdi iste bi imtihan...kizim da onun icin rahatsiz...ölümlerden dönüp duruyor...onun icin en yakin zamanda tedaviye baslamak istedim...insallah bizimde olur....saglikli bi sürü yumoslar...pes etmicem yazmisin....aynen öyle.....yanliz degilsi bende varim

biz seninle ayni durumdayiz...benimde translokasyonmum var ve bende 7. ayda ilk defa denicem....nolur üzülme bak aileme bakarsan hepsi saglikli....ama RABBIM verdi iste bi imtihan...kizim da onun icin rahatsiz...ölümlerden dönüp duruyor...onun icin en yakin zamanda tedaviye baslamak istedim...insallah bizimde olur....saglikli bi sürü yumoslar...pes etmicem yazmisin....aynen öyle.....yanliz degilsi bende varim

Saol tatlım bu sitede bizim gibi translokasyonu olupta hamileliği sağlıklı gidenler de var o arkadaşlar umudumuz. Sevgiler

öyle dogru diyorsun....mesela en güzel misal eyetkiner....bana onun cok yardimi oldu...Allah ondan bin kat razi olsun....

merhaba çok üzüldüm.

bende de 11 ve 22 nl kromozomlarda dengeli translokasyon mevcut.

2 defa kürtaj olmak zorunda kaldım.
yeni pgt yaptırdım 1 tane sağlıklı embriyo bulundu ve transfer edildi şimdi bekliyorum.

merhaba çok üzüldüm.

bende de 11 ve 22 nl kromozomlarda dengeli translokasyon mevcut.

2 defa kürtaj olmak zorunda kaldım.
yeni pgt yaptırdım 1 tane sağlıklı embriyo bulundu ve transfer edildi şimdi bekliyorum.

Kromozom kardeşim:Saruboceq: ne güzel inşallah her şey en güzel şekilde sonuçlanır. Sakın beni görüpte moral bozma. Herşeyin hayırlısı kendine çok dikkat et. Başarılı hikayelere çok ihtiyacımız var

bizim işyerinde bir arkadaş vardı. çok samimi değilim direkt soramadım. ama eşimde ve onda bir kromozom anomalisi varmış ve sağlıklı çocuğa hamile kalma şansı % 25 denmiş. neden tüp istemedi bilmiyorum. ama 3 kere hamile kaldı 3 ünü de amniosentez kötü gelince 4,5 aylıkken doğurararak aldırdı. 41 yaşında 4. kez hamile kaldı ve bu sefer bebek sağlıklıydı. şimdi 1 kızı var. demem o ki eminim bu arkadaşın da yaşadıkları korkunçtu ama o asla pes etmedi. sen de etme lütfen. allah hayırlısını versin

Allah razi olsun..birbirimize destek etmekten baska bisey yapamayiz...ben pgt icin türkiyeye gelmem lazim ...carsamba ucagim var...kontrol olcam 7. ayda bidaha gelmem lazim.transfer olcak ..burda yasak oldugu icin yapamiyourm

ucigdem...rabbim saglikli bir sekilde kucagina versin....insallah sen hamile kalirsin ve bize umut olursun

bizim işyerinde bir arkadaş vardı. çok samimi değilim direkt soramadım. ama eşimde ve onda bir kromozom anomalisi varmış ve sağlıklı çocuğa hamile kalma şansı % 25 denmiş. neden tüp istemedi bilmiyorum. ama 3 kere hamile kaldı 3 ünü de amniosentez kötü gelince 4,5 aylıkken doğurararak aldırdı. 41 yaşında 4. kez hamile kaldı ve bu sefer bebek sağlıklıydı. şimdi 1 kızı var. demem o ki eminim bu arkadaşın da yaşadıkları korkunçtu ama o asla pes etmedi. sen de etme lütfen. allah hayırlısını versin

Saol canım sizde olmasanız böyle iyi haberleri almamız imkansız. Tüm isteyenler inşallah sağlıkla kavuşur

Merhaba,
Hayatını baharında gencecik bir hanıma bu kadar umutsuzluk ve hemen kolaydan pes etmek yakışıyor mu hiç..
Umutsuzluk yerine içinizle inatla küçücük bir umut yeşertmek bu kadar mı zor.. Lütfen biraz evvel başka bir arkadaşıma yazdığım gibi, çıkın gökyüzünü görebileceğiniz bir yere, derin bir nefes alın, bir ümit tohumu ekin içinize ve her ne olursa olsun onun ölmesine izin vermeyin..O ümidi sizden almalarına izin vermeyin. ınatla denemeye devam olacağına inanın.. Dualarım sizinle..
Sevgiyle kalın..

olefin cnaım sözün bittiği yer burası olsa gerek.transferinin iptal edilmesine gerçekten çok üzüldüm.bu duyguyu çok iyi bilirim:(bizdede translokasyon problemi var.3 defa tüp bebek denedik ikisinde transferim iptal edildi.3. de tutmadı.temmuzda 4. yü denicem Allah nasip ederse.en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimize kavuşmak ve dualaşmak dileğiyle.sevgiler...

Rabbim yardımcın olsun canım.çok üzüldüm.bence annende de aynı sorun olup sağlıklı çocukları varsa senin de olabilir demekki. en azında bir ümidin var çok şükür canım.

Ayrıca "...her şey bitti" başlığınızda olmamış..
Her yeni gün yeni bir umuttur..
Bundan sonra yeni bir tedavi yeni bir başlangıç..Lütfen güçlü ol ve umutlarını kaybetme inanıyorum ki çok sabırlı bir anne olacaksın ilerde..Selamlar...

olefin cnaım sözün bittiği yer burası olsa gerek.transferinin iptal edilmesine gerçekten çok üzüldüm.bu duyguyu çok iyi bilirim:(bizdede translokasyon problemi var.3 defa tüp bebek denedik ikisinde transferim iptal edildi.3. de tutmadı.temmuzda 4. yü denicem Allah nasip ederse.en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimize kavuşmak ve dualaşmak dileğiyle.sevgiler...

Saol canım bende senden iyi hayırlı haberler bekliyorum daima hepimiz için dua edicem. Sadece sende bilirsin etraftakiler çok yoruyor. Kendini soyutlasan olmuyor, soyutlamasan soruları bştmiyor nasıl davranayım ne söyleyeyim ben çözüm bulamadım.

etraftaki insanların meraklarını gidermek zor canım arkadaşım.ben kimseye bişey söylmiyorum.ailemin dışında tüp yaptığımı bilen pek yok.soranada düşünmüyorum diyorum.böyle geçiştirmeye çalışıyorum ama yinede zor.sevgiler...

Back