3 kez doğal yoldan kendiligimden hamile kaldim 3.aya kadar geliyorlardi sonra kalbi durmus almaliyiz deyip kürtaj yapiyorlardi.Doktorumuz bu sekilde olunca pgt ile tüp bebek önerdi canim ilk denememizdi.12 yumurtam toplandi 7 si embiriyo haline geldi.7 side istanbula gönderildi pgt li olarak incelendi.
Merhabalar en başa geri döndük sağlikli diyorlar tutmuyor sağliksiz diyorlar tutan örnekler var.Bu süreç gercekten maddi manevi cok zorladi pgtli olunca dolar uzerinden şuan için maddi anlamda toparlanmayi bekliyoruz .Rabbim bir gün bizimde yüzumuzu güldürur insallah.İnsanin kendiliģinden hamile kalabilmesi ama ilerlememesi daha büyuk hüzun sizi cok iyi anliyorum 3 kez yaşadim bunu kalp sesini duymak ama kucağina alamamak
Merhabalar
Çok geçmiş olsun
Ben de 4 gebelik kaybı yaşadım
İlk ikisinde hiç kalp atışı duymadık 7.8 haftalarda gelişmedi kürtaj
Sonra genetiğe gittik iki gende pıhtılaşmam Bi de 9.kromozomda inversiyon çıktı
Gen Dr bunların düşük sebebi olmayacağını ama kadın doğuma gittiğinde a evet pıhtılaşmam varmış bundan kaybetmişsin iğne vercez diceyeklerdir demişti
Sonra kadın doğuma gittik yumurta rezervim diplerde inmiş bir şok daha
Aşılama tedavisi başladık ama normal gebelik olduğunu için Dr Bi kere daha normal de etmek istedi olduda
3.ye gebe kaldım
Hamile kalır kalmaz hemen 4000 lik oksapar 200 mg progestan 100 mg coraspirin d vitamini başladık
6.haftada kalp atışını duyduk çok sevindik dedik bu defa oldu
3 hafta sonra kontrole çağırdı Dr
9+2 günlük gittiğimizde bebek kalbini duyduğumuz zamanda yine gelişimi durmuş
Yıkıldık resmen
Yine kürtaj
Aradan Bi kaç ay geçti
Tüp deneyelim dedik olduğumuz yerde en iyi dedikleri Dr a gittik
Rezervin çok kötü çok kısa zamanda menepoza girebilirsin dedi
Zaten kötü olan psikolojim daha kötü oldu
İnversiyon yüzünden olabilir pgt li yapcaz dedi
2 yumurta oldu opu da boş çıktı
Bir ay daha deneyelim olmazsa donör önercem dedi
Bunu söylemek o kadar kolay ki onlara
Bi daha denemedik
Saraçoğluna yazdık kürler otlar çöpler
Stresten acaba menepoz mu oldum diye ağlama krizlerinden gelmeyen uzayan adetlerim her ay yaptığım negatif gördüğüm testler
Üstünden 1 sene sonra kimyasal geçirdim
İki ay sonra da 5.ye gebe kaldım
Üç farklı Dr a gittim başka şehire gittim kontrol için
Güya riskli gebelik Dr na gittim ilk
Ben telaşlı telaşlı anlatınca 4000 lik denemişsiniz olmamış bu defa da 6000 lik iğne deneyelim dedi.
Neyse 6000 lik oksapar 150 mg ecopirin 200 mg coraspirin başladık ekstra Bi de prednol bağışıklık baskılayacı
6 haftada kalbini tam duyamadk
Yine 9 haftalık olduğunda gelişimi 6+4 de durmuştu yine kürtaj...
Lupus sperm testi rahim filmi ve başka Bi sürü test tekrar yaptırdık.
4 aydır da İstanbul da Aret Kamar de tedavideyim. Biz pgt li mi denemek gerekir derken Aret bey dedi ki hayır size bunlara gerek Yok adetlerine düzensiz olduğu için yumurtlaman da düzensiz oluyo ve gebelik zamansız oluşuyo dedi.rahim kalınlaşırken bebeği kendine yapıştırıyor geliştirmiyor dedi.
Yumurtan Bi tane çıktığı için akıllı yumurtayı bulcaz vücudunu gebelik için hazırlıcaz olcak dedi. Aynı zamanda başka Dr a gittik Cd 56 bağışıklık testi de yaptırdık normal geldi.
İlk ay hormon değerlerini beğenmedi bir yumurtam vardı opuya çağırmadı
İkinci ay 1 yumurta herşey güzel opuya gittik erken çatladı toplama olmadı
3.de geçen ay yine 1 Yumurta opuya gittik
Muayene de 3 yumurta 2si toplandı olgun çıktı.
Sadece biri döllendi. 3.günde gelişimi günüyle uyumlu değilmiş 4.günde tamamladı donduruldu.
Şimdi de tranfer iiçn bekliyorum
Tüp çözüm olacak mı bilmiyoruz
O kadar zor Ku kendiliğinden gebe kalıyorsun ama bu ilerlemiyor.. Ve sorun bu diyemiyor kimse..
Ve rezervim çok kötü durumda biri olmazsa birini denemek gibi bi şansımda yok..
Allah yardımcımız olsunn.