• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PGT sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz

DemetDemirtas

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2020
27
15
8
34
Selam ,
PGT sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz ,
Hiç sağlıklı gelmeme durumu oldumu
Yada düşükle sonuçlanan hamilelikleriniz
Kaçıncı denemenizde bebek sahibi oldunuz ?

Merhaba ben de bu konuyu araştırmayı düşünüyorum hangi durumlarda PGT yapılıyor bilgisi olan paylaşabilir mi acaba 🙄 Sağlıksız gebelik denilerek sürekli kayıp yaşayan ama PGT yöntemi ile bebek sahibi olan varsa yazarsa çok sevinirim

Pgt yi düşük olan embriyolara yapılan genetik test sonucuna göre önerebiliyorlar , yada ailede genetik problem bar ise cocuga gecmesini istemiyorsanız yapılıyor , ben 3 düşük yaptım kromozomsal sıkıntı oluştugu için tüp bebek önerdiler Pgt yapılması için .

benim 9 kaybım var bebekler patalojiye gitti ama hiç birindede kromozom bakılmamış gerek duyulmamış ve hep sonuçlar temiz çıktı diye rapor verildi sonra sordum neden patalojide kromozom bakılmamış diye anne ve bababnın bakılmış ve temiz cıkmış bebeklerde gerek yok dendi ve şimdi de abdominal serkülaj önerildi

benim 9 kaybım var bebekler patalojiye gitti ama hiç birindede kromozom bakılmamış gerek duyulmamış ve hep sonuçlar temiz çıktı diye rapor verildi sonra sordum neden patalojide kromozom bakılmamış diye anne ve bababnın bakılmış ve temiz cıkmış bebeklerde gerek yok dendi ve şimdi de abdominal serkülaj önerildi

9 kayıp olup bakılmaması çok şaşırtıcı , patolojide kromozomlara bakılmıyor , si genetik test yapılaın diye ayrıca ödeme ve istekte bulunmanız gerekiyor, benim be eşimde genetiklerimiz problemsiz ama mahsulde sıkıntı oluyormus ben 2 düşüğüme genetik test yaptırdım tüp bebek doktorları bir taneye neden yaptırmadın diye kızdılar hatta , sonrasında eşimden sperm testi benden rahim filmi istendi onlarda temizdi şimdi PGT yapılması için tüp bebek önerildi. Bence birsen fazla dktora görünüp sonra işlemde ortak kanıya varırlarsa işlem yapın yoksa gercekten ciddi sorunlar oluşturacak işlem yapılıyor gerekli gereksiz

canım 9 kaybı 15 yılda yaptım ve hep farklı doktorlarada gittim ilk defa bir prof bana kromozom dedi bende dedim kesin bu dr baktırır sonucu aldım bakılmamış yine hocam bundada kromozom bakılmamış dedim o da 12 haftalık bebeğin kromozomunda bişey çıkmaz dedi ve ben dedim eşim tarafında engelli çocuklar var diye ama önemsemedi benim ikinci evliliğim ve eşimin çocukları var o yüzden çocuğum olmuş olmamış cok önemsemiyor malesef ama şimdiki dr prof bakalım inşallah abdominal serkülaj benim tedavi yöntemim olur da artık kimsede benimle uğraşıp yorulmak zorunda kalmaz bende anne olabilirim kolaylıkla dua et benim için

bu pgt tam olarak ne bilmiyorum şimdi dgördüm
Pgt de cocukların kromozamsal sıkıntısı var mı diye bakılıyor ben 9 haftalık düşük yaptım 3 kere 2 tanesine bakıldı genetik test ,
Patoloji doktorun ultrasonda gördüklerini doğrulamak için yapılan bir işlem dediler bana hep , inşallah sağlıklı sıhhatli çocuklarımız ılur , gecmiş olsun sana da .

Pgt de cocukların kromozamsal sıkıntısı var mı diye bakılıyor ben 9 haftalık düşük yaptım 3 kere 2 tanesine bakıldı genetik test ,
Patoloji doktorun ultrasonda gördüklerini doğrulamak için yapılan bir işlem dediler bana hep , inşallah sağlıklı sıhhatli çocuklarımız ılur , gecmiş olsun sana da .
Benim ikinci bebegim gitti genetik incelemeye sonucunu bekliyoruz, eşimle benim kromozom analizimiz normal gelmişti.. ilkini gondermedigimize o kadar pişmanım ki, tek kayip onemli degil ilk gebelikte sık olur dediler ikna oldum :KK43:

Amin canım Allah razı olsun Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Benim ikinci bebegim gitti genetik incelemeye sonucunu bekliyoruz, eşimle benim kromozom analizimiz normal gelmişti.. ilkini gondermedigimize o kadar pişmanım ki, tek kayip onemli degil ilk gebelikte sık olur dediler ikna oldum :KK43:
Merhabalar genetik incemeye gönderme süreci nasil oldu nereye gönderildi söyleyebilir misiniz ben de bu işlerle uğraşacağım da çoğu şeyi bilmiyorum

Merhabalar genetik incemeye gönderme süreci nasil oldu nereye gönderildi söyleyebilir misiniz ben de bu işlerle uğraşacağım da çoğu şeyi bilmiyorum
Merhaba kuretaj oncesi doktorumla konuştuk hastanede genetik lab. yoktu özel bir genetik lab.a gönderildi, 1 ayda sonuç çıkar dediler. Zaten her yerde genetik laboratuvar olmuyor. Patolojik incelemede de birsey anlaşılmıyor mutlaka genetik inceleme de istemek lazım..

Böyle şeyleri önceden bilmek ne kadar önemli ama tecrübe etmeden malesef kolay öğrenilmiyor. Ben bir kimyasal gebelik sonra 9.haftada kalp atışı durması ile iki kayıp yaşadım. Zeynep kamilde kürtaj oldum.zeynep kamilde alınan embriyo patolojiye gönderiliyormuş. Patalojik incelemeyi genetik tarama sanarak özele gitme ihtiyacı duymadım ancak devlette bebeğe genetik tarama yapılmıyormuş kürtajtan birkaç gün sonra öğrendim ve çok üzüldüm boşa gitmişti süreç. Sonuçta kürtaj oluyorsunuz embriyoyu size vermiyorlar.. o ihtimal gitmişti. O süreçte sadece eşim ve ben genetik tarama yaptırabilirdik ve onu yaptırdık sonuç eşimde kromozomal bozukluk çıktı.. eğer doktorlara uysaydım (2kayba genetik tarama yapılmasına gerek yok diyorlardı) ben 3.kez hamile kalıp aynı şeyi yaşayacaktım belki engelli bir bebeğim olacaktı. Rabbim hayırlısını versin..Genetik tarama önemli...

arkadaşlar benimde ilk denemem tutmadı .değerim başta yükselirken bir anda düşmeye basladı . doktorum bunun genelde genetik sorunlu embriyolarda oldugunu söyledi ve d kalan embriyolara genetik test istedi. bu pahalı bir yöntem midir acaba ?

Böyle şeyleri önceden bilmek ne kadar önemli ama tecrübe etmeden malesef kolay öğrenilmiyor. Ben bir kimyasal gebelik sonra 9.haftada kalp atışı durması ile iki kayıp yaşadım. Zeynep kamilde kürtaj oldum.zeynep kamilde alınan embriyo patolojiye gönderiliyormuş. Patalojik incelemeyi genetik tarama sanarak özele gitme ihtiyacı duymadım ancak devlette bebeğe genetik tarama yapılmıyormuş kürtajtan birkaç gün sonra öğrendim ve çok üzüldüm boşa gitmişti süreç. Sonuçta kürtaj oluyorsunuz embriyoyu size vermiyorlar.. o ihtimal gitmişti. O süreçte sadece eşim ve ben genetik tarama yaptırabilirdik ve onu yaptırdık sonuç eşimde kromozomal bozukluk çıktı.. eğer doktorlara uysaydım (2kayba genetik tarama yapılmasına gerek yok diyorlardı) ben 3.kez hamile kalıp aynı şeyi yaşayacaktım belki engelli bir bebeğim olacaktı. Rabbim hayırlısını versin..Genetik tarama önemli...
daha sonraki süreç nasıl ilerliyor , bunun bir tedavisi bir çözümü var mıdır acaba ?

arkadaşlar benimde ilk denemem tutmadı .değerim başta yükselirken bir anda düşmeye basladı . doktorum bunun genelde genetik sorunlu embriyolarda oldugunu söyledi ve d kalan embriyolara genetik test istedi. bu pahalı bir yöntem midir acaba ?
Pahalı diye biliyorum ama fiyat konusunda bilgim yok.... düşen bebeğe genetik inceleme yapıldı mı?

daha sonraki süreç nasıl ilerliyor , bunun bir tedavisi bir çözümü var mıdır acaba ?
Tüp bebekle aynı süreçleri yaşıyorsunuz sonunda embriyolar genetik taramaya gönderiliyor pgt dedikleri işlem ngs denilen yöntem.. buraya kadar herkesle aynı aslında ama pgt olmadan olmuyor ve genetik taramada özellikle taranan şey translokasyon var mı oluyor o kadar.

Merhaba ben de bu konuyu araştırmayı düşünüyorum hangi durumlarda PGT yapılıyor bilgisi olan paylaşabilir mi acaba 🙄 Sağlıksız gebelik denilerek sürekli kayıp yaşayan ama PGT yöntemi ile bebek sahibi olan varsa yazarsa çok sevinirim
Canım merhaba benim pgt oldu ..eşimle bende Talasemi taşıyıcılığı var doktor çocuk hasta olabilir normal gebelik kesinlikle olmuycak dedi..bizde pgt yaptırdık 12 embriyodan 2 tanesi sağlıklı bir tanesi taşıyıcı çıktı diğerleri hastalık dolayısıyla elendi .. sağlıklı olan bir embriyoyu transfer yaptılar oda tutundu çok şükür 🙏🏼 pgt yi çok düşük yaşayanlara ve genetik hastalık olan kişilere uygulanıyor ..

Canım genetik test baya külfetli ..benim pgt tüp bebek yapıldı ortalama 40 bin harcadık ilaçları genetik testler vs rabbim herkesin yardımcısı olsun ..

Canım merhaba benim pgt oldu ..eşimle bende Talasemi taşıyıcılığı var doktor çocuk hasta olabilir normal gebelik kesinlikle olmuycak dedi..bizde pgt yaptırdık 12 embriyodan 2 tanesi sağlıklı bir tanesi taşıyıcı çıktı diğerleri hastalık dolayısıyla elendi .. sağlıklı olan bir embriyoyu transfer yaptılar oda tutundu çok şükür 🙏🏼 pgt yi çok düşük yaşayanlara ve genetik hastalık olan kişilere uygulanıyor ..
Sizin adınıza çok sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin🤲 Kaç paraya mal oldu size peki ve hangi şehirde yaptırdınız? Benim iki kürtajım var, eşimde ya da bende kromozomal bozukluk çıkmadı bebekte çıktı. Doktorlar şu an için bu yönteme gerek yok sağlıklıyı bulana kadar deneyeceğiz diyor

Back