Pgt ile tüp bebek sahibi olan var mı? Süreciniz nasıl ilerledi?

Merhaba. Ben PGT ile tüp bebek yaptım. şu an 7 haftalık hamileyim. tam olarak merak ettikleriniz neler? ben şişli memorial de semra hoca ve ekibi ile tedavi gördüm

Pgt ile tüp bebek sahibi olan var mı? Süreciniz nasıl geçti hangi doktor ile ilerlediniz?
Ben de pgt ile Memorial Sisli'de ogluma kavustum. Doktorlarim Gonul Hanim ve Yucel Bey'di ama Semra Kahraman'in da cok destegi oldu ve butun sureci takip etti. Biz ileri yas sebebi ile 8 opu yaptirdik ve 20'nin uzeri embriyo yollamak zorunda kaldik. Iki tane saglikli bulduk ve ikincisi bize evlat oldu. Pgt ile ilerlemeniz gerekiyorsa labi iyi olan bir merkez secmeye dikkat etmenizi oneririm.

Bende pgt ile tüp bebek yapıyorum transferim 22 şubatt henüz bebiş sahibi değilim Ankara’da Mehtap Polat hanım var onunla başladım tedaviye.

İntergenle çalışıyor ve biz çok memnunuz 2 adet embriyomuz geldi hem sma hemde kromozomal tarama yaptırdık laboratuvara 2 embriyo için 20 bin tl ödedik toplamda fiyat açısından çok uygun ve tl ile ödeme alıyorlar tavsiye ederim ben ve eşim sma taşıyıcısıyız o yüzden pgt yaptırıyoruz.

Şuan da acıbadem maslak ve şişli memırial arasında kararsızım açıkcası pgt ile ilerlenecek büyük ihtimalle acıbademe randevu aldım ama memorial mi acıbadem mi aklım karışık ama hala

Bende kısmetse yakında pgt annesi olacağım 2. Opu sonrası 2 sağlıklı embriyom geldi çok şükür
Toplamda 12 embriyo göndermiş oldum ilk denemede 7 de hiç gelmemişti Acıbadem Maslak hastanesinde denedim

Şuan da acıbadem maslak ve şişli memırial arasında kararsızım açıkcası pgt ile ilerlenecek büyük ihtimalle acıbademe randevu aldım ama memorial mi acıbadem mi aklım karışık ama hala
Ben Acibadem Maslak ile de gorusmustum ve orada tedavi olan yakin bir arkadasim da vardi. Bana gore ana farklari Acibadem'de daha fazla ilac kullandiriyorlar, Memorial az ilactan yana. (Bu her iki merkez icin hastaya gore de farklilik gosterebilir bazen.) Memorial'da prp tarzi bilimsel temeli olmayan tedaviler yapilmiyor, daha az ticari odakli olduklarini dusunuyorum. Ikisinin de labinin iyi oldugunu dusunuyorum. Fiyatlar konusunda Memorial daha uygun, ozellikle muhasebe muduru ile birebir gorusup indirim talebinde bulunabiliyorsunuz. Bir de Semra Hoca cok degerli bir profesor ve dunya capinda arastirmalara katiliyor. Ozellikle son donemde mozaik embriyolar uzerine, uluslararasi bilimsel arenada bir kendisini bir de onceden Bahceci'nin labini kuran ve 16 seneye yakin yoneten cok degerli bir embriyolog olan Necati Findikli'yi gorebilirsiniz. Yani genetik konusunda Turkiye'de benim gorusume gore en iyi merkez Sisli Memorial. Cunku bu konuda surekli arastirma yapiyorlar ve globaldeki calismalara katiliyorlar. (Ben bir akademisyen oldugum icin bu calismalari yakindan takip ediyorum.) Bir de Semra Hoca icin ek bir ucret odemiyorsunuz, Bulent Tras ek ucret talep ediyor. Semra Hoca birebir sizinle ilgilenmiyor ama ne zaman talep ederseniz kendisi ile gorusturuyorlar. Bulent Tras ek ucret karsiligi sizinle birebir ilgileniyor.

Biraz göreceli bir kavram ben Şişli Memorial ile ön görüşme yaptım Semra hanımla da tanıştım gerçekten çok değerli ve kıymetli bir profesor
Sonrası Acıbadem Maslak‘la görüştüm orada Prof doktor Yiğit Çakıroğlu ile tanıştım muhteşem bir hekim ve çok iyi bir insan konusuna da son derece hakim gerekmeyen hiçbir işlemi yapmıyor.Yiğit hoca sağlıklı beslenme ve vitamin desteği ile ön hazırlık önerdi.3 Ay sonra başladık
Ben Acıbadem Maslak’ta denedim aynı anda kuzenim de Memorial da denedi ancak Memorial da dediğiniz gibi çok az ilaçla az yumurta elde Edip sonuca gitmeyi planlamışlar ancak başarısız oldu ben daha fazla ilaçta daha fazla yumurta elde ederek genetikten sağlıkla yumurta bulma olasılığımı arttırmış oldum ve çok şükür sağlıklı embriyoları bulduk(önceki denemede bulunmamıştı)
Biraz kişinin yaşına,amh duruma ve eş sperm durumuna göre şekillenen tedaviler her merkezin artısı eksisi var
Bazen doğala yakın diye lanse edilen tedaviler başarısızlığa da götürebiliyor. tabii aynı anda fazla ilaç yüklemesi de sorun yaratabiliyor dediğim gibi biraz kişiye göre değerlendirme yapılmalı

Yigit Bey'i taniyorum, iyi bir doktor oldugunu dusunuyorum ancak Semra Kahraman ile akademik anlamda kendisi de Bulent Tiras da kiyaslanamaz cunku bilimsel odakli bir doktor arastirma yapar ve makale cikarir. Bu arada Memorial'daki diger doktorlar da kiyaslanamaz. Bu konuda malesef Turkiye'de cok sayili doktor var.

Yigit Bey'in vitamin destegi konusunda bana verdigi liste hala elimde, DHEA onermisti. Kendisi ile ilerlememe kararlarimdan birinin de ana nedeni buydu. Kan testi yapmadan hastaya DHEA vermemelisiniz , cunku yan etkileri olan bir supplement ayrica kiste de sebep oluyor. Ama dedim ya cok ilac ile ilerliyorlar dolayisi ile departman olarak bu takviyeleri de secmisler. Protokollerini elestirmek adina soylemiyorum, sadece isin farkli bir bolum olsa da icinde olan birisi oldugum icin bu protokol bana uygun degil diyorum.

Daha fazla ilac daha fazla kaliteli yumurta elde etmek anlamina gelmiyor ne yazik ki ve ayrica bu ilaclarin uzun vadede de yan etkileri olabiliyor. Dogala yakin tedavi diye bir sey oldugunu da dusunmuyorum, bunlar pazarlama teknikleri, bu tarz merkezlerden de uzak durmak gerekiyor.

Ben is eger ki genetik ile alakaliysa merkezin cikardigi bilimsel makalelere, basari oranina, laboratuvarina ve uluslaraarsi arenadaki calismalarina bakilmasi taraftariyim. Ama bu is kismet isi, ilk denemede vasat bir merkezde de saglikliyi bulabilirsiniz. Lakin derdiniz genetik ile ilgiliyse bilimsel anlamda ve laboratuvari ilerlemis bir merkez secmek en dogrusu olacaktir. Yoksa maddi kayiplari geciyorum bu isin manevi kaybi cok aci oluyor.

Insallah transferiniz basarili olur.

Merhaba. Ben PGT ile tüp bebek yaptım. şu an 7 haftalık hamileyim. tam olarak merak ettikleriniz neler? ben şişli memorial de semra hoca ve ekibi ile tedavi gördüm
Merhaba pgt kimlere yapılıyor benim doktorum kandan eşime ve bana genetik test yaptı sanırım genetik teste bakınca pgt yapılmıyor, herkese yapılıyor mu

Merhaba pgt kimlere yapılıyor benim doktorum kandan eşime ve bana genetik test yaptı sanırım genetik teste bakınca pgt yapılmıyor, herkese yapılıyor mu
Bende genetik bütün testlerimi yaptırmıştım ama sağlıklı embriyoyu bulmak için Pgt yapılması daha iyi oluyor. Size yapılan genetik testle onun bir alakası olduğunu sanmıyorum
Bizimde genetik testler temiz çikti bu arada ona rağmen yaptırdık

Doktoruma çok güveniyorum aslında gerek görmedi demek ki dondurulan 3 embriyom var ama ben yine de gidince söylerim Bi. Ne kadar ücret ödemiştiniz

Doktoruma çok güveniyorum aslında gerek görmedi demek ki dondurulan 3 embriyom var ama ben yine de gidince söylerim Bi. Ne kadar ücret ödemiştiniz
Benimde gerek görülmedi benim isteğime bırakıldı ama tutma şansı bu şekilde daha artıyormuş diye duydum daha önce gidenlerden. Çok şükür sıkıntı yaşamadık. Embriyo başına 295 dolar ödedim

merhaba pgt süreciniz nasıl ilerledi ilk önce geneyik testleriniz mi yapıldı genetikte sorun çıkarsa mı yaptılar?
Yıllarca uğraştım bursada 2 kez tüpbebek yaptım sonra genetik istediler orda öğrendim havuz yöntemi başladı doktor iki ay böyle gecti 3 tane gitti genetiğe ve sağlıksız geldiler bunun üzerine doktor benle görüşme yaptı bak kızım ben senin yerinde olsam uğraşmam sen anne olamasın dedi ya donasyon yada evlatlık yada hic bişey yapmadan kaderine boyun eğcen ama ben pes etmedim araştırdım vede öğrendimki %30 35 şansım varmış ben %5 bile razıydım kendime iyi baktım yediğime içtiğime ve arısütü kullandım birsene öyle istanbula gittim süreç rahat gecti 10 yumurta takibi yapıldı ilaclarımı aynı saatlerde vuruldum ilacları bi gonal bide vitamin ilaci bide çatlatma iğnesi verdiler bunları hatırlıyorum stres yapmadım daki 4 yumurta toplanan kadar sonra ikitane 5 güne kaldı orta kalite genetiğe 10 gün sonra sonuç ikiside sağlıklı geldiler ama transferim 4 ay sonra oldu bi testim yüksek çıkınca romatolojiye göndediler beni romatizma çıktı 4 tedavi sonra transfer oldum böyle cnm uzun oldu kusura bakma inşallah rabbim gönlüne göre verir senin buarada 17 yıl bekledim

Merhaba size bir sorum olacaktı biz de pgt ile tüp bebek yaptırma aşamasındayız,çok şükür embriyo sayımız iyi,hepsine pgt yaptırmamız mümkün değil bize şöyle dediler,hepsinden biyopsi olalım,önce bir miktarına genetik çalışalım,olumsuz gelirse diğer aldığımız biyopsilerden çalışalım,embriyo dondurup çözdürmek sağlıklı değilmiş.anlamadığım şu,aldıkları biyopsi ilk gönderilenlerin sonucu gelene kadar sağlıklı duruyor mu ki

ben böyle bir şey duymadım hepsinden biyopsi almak falan açıkçası o yüzden o konuya yorum yapamam maalesef. benimde embriyo sayım çok fazlaydı çok şükür. maddi olarak 4 tanesini gönderme imkanım vardı. onları gönderdim. 3 tanesi çok iyi geldi. embriyolar oluşturuldu. dondurulma yapılmadan önce pgt örnekleri alındı sonra donduruldu. aradan 2 ay geçti transfer için çözüldü bir tanesi. aynı şekilde çözüldü çok şükür. şimdi sağlıklı çok şükür hiçbir sorunu olmayan bir bebeğe hamileyim umarım sizinde bütün süreciniz sağlıkla ilerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…