Çok çok sağ ol canım NevoşumEllerine emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
Çok çok sağ ol tatlım benim ♥ sorma benim yavru poğaçayı yapana kadar bekleyemediEfsane olmuş abla ellerine sağlık oğluş sabırsızlıkla beklemiş anlaşılan yemek için
Sağ olasın canım, sana da çok çok başarılar canım benimEllerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.
Hahaha yaaaa bunu bana yapma saksıııııııııııA aaa kıskanca bak benimkinin daha güzelini yapmış
Bide sarma koymuş yanına gözümüzü boyamak içinseni şikayet edicem
Yapıcam sen bittinHahaha yaaaa bunu bana yapma saksııııııııııısarmayı bugünkü gezimiz için yapmıştım, hazır yapmışken poğaçaların yanında koyuverdim
O sarmaların yerine seni yemeye karar verdimYapıcam sen bittin
Başarılar dilerim yinede kıskanmadım
Şu saatten sonra benden sarma değil dolma olur ama söyleyimO sarmaların yerine seni yemeye karar verdim
Bir şeyi çok merak ettim, kime şikayet edeceksin
Dolma çok severimŞu saatten sonra benden sarma değil dolma olur ama söyleyim
En büyük patrona kadar götürecektim ama sinirim geçti
Ellerine sağlık tuğba :)) çok değişik bi tarif olmuş..Evet hanımlar, nefis tarifimle ben geldim
Malzemelerin fotoğrafını çekerken oğlumun minik parmakları da çıktı
Peynirli Rulo Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket instat maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
İçi için :
Lor peyniri
Dışı için :
1 kase süt
1 kase susam
100 gr margarin yada tereyağı
Eki Görüntüle 2136468
Öncelikle 1 su bardağı sudan 1 çay bardağı su alıp karıştırma kabına koyalım. Üzerine maya, şeker ve 2 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. 5 dk bu şekilde mayalandırın.
Eki Görüntüle 2136467
Ön mayalanmadan sonra diğer malzemeleri katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. 1 saat üstü kapalı şekilde mayalandırın.
Eki Görüntüle 2136469
1 saat sonra mayalanan hamurdan büyük parçalar halinde bezeler oluşturun.
Eki Görüntüle 2136470
Daha sonra hafif un serpilmiş zeminde her bir beze çok ince olmayacak şekilde açılır. Üzerine margarin sürülür.
Eki Görüntüle 2136471
Daha sonra margarinin üzerini lor peyniri ile kapatın.
Eki Görüntüle 2136472
Daha sonra uzunlamasına ince ince kesin.
Eki Görüntüle 2136473
Daha sonra bu uzun şeritleri rulo şeklinde sarın.
Eki Görüntüle 2136474 Eki Görüntüle 2136475
ruloları önce süte, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir.
Eki Görüntüle 2136476 Eki Görüntüle 2136477 Eki Görüntüle 2136478
Hazır olan rulo poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2136479
Eki Görüntüle 2136480
Eki Görüntüle 2136481
Eki Görüntüle 2136482 Eki Görüntüle 2136483
Bak şimdi de forumda adımı mızıkçıya çıkarmaya çalışıyo A dostlarDolma çok severim
En büyük patron ne derdi acaba merak ettim şimdi
AhahahahahaBak şimdi de forumda adımı mızıkçıya çıkarmaya çalışıyo A dostlar
Sağ olasın hippom, teşekkür ederim :))Ellerine sağlık tuğba :)) çok değişik bi tarif olmuş..
Sağ olasın canım, çok teşekkür ederim ❤ sana da başarılar diliyorumEllerine saglik basarilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?