emin evim i de düşündüm bi ara ama onda da farklı fikirler var aklımız karıstı+1
Sahibinden, kelepir bir ev bulunur. Varsayalım ki 150.000 tl ye satılıyor. Fakat yeri iyi tadilatlı içi sıfır dediklerinizden.
Exper çağırılır. Eğer Exper eve 200.000 ve üzeri fiyat biçerse siz peşinatsız kredinizi çekersiniz.
Burada iki handikap var.
Birincisi artık bankalar kolay kolay, 120 aylık kredi vermiyor. Bulacaksanız bunun için torpil bulun.
İkincisi, experin eve her ziyareti en düşük ortalama 1000 tl. Kredinin masrafı toplam 4-5 bin olsa, ev alım satım harcı toplam %4 ten 8000 TL artı tapu kağıdı vs. Vs.
Yani peşinatın yoksa bile, bulduğun üçüncü eve kredi çekebilsen bile, min 16.500 tl cebinde olmalı.
Birde emin evim i bir araştır derim.
Onların ayıbı .Sizde kendi imkanlarınızla yaparsınız .evet çok insafsızca değil mi
ben de çok içleniyorum
evet benim yasadıgım şehire geldi diye yapıyorlar
istemıyorlar burda yasamasını
annesi sürekli tehdit edıyor
buraya gel ev kiran benden buraya gel evin benden diye
ben de anne her yerde annedir diyorum
allahtan eşim onlara uymuyor
borç olarak da vermıyorlar
kesinlikle
İNŞALLAH TESEKKURLEROnların ayıbı .Sizde kendi imkanlarınızla yaparsınız .
EVET RAHATÇA YAPABİLİRZ O ÖDEMEYİ10 yıl düşünüyorsunuz da aşırı faiz ödersiniz.
Hic birikim yok.
200 binlik ev bulsaniz ve bir o kadar kredi cekseniz aşağı yukarı 10 yıllık faizi 300 binin üzerinde olur.
Aylık ödemesi de 3 bin olur aşağısı yine olmaz.
E buranın masraflari vs derken elinizde bir miktar nakit kesin olmalı.
Aylık geliriniz 3000-3500 arası ödemeyi rahatca yapabilecek mi?
EVET RAHATÇA YAPABİLİRZ O ÖDEMEYİ
FAİZİ DÜŞÜNMÜYORUM ÖDEMEM GEREKEN AYLIK TUTAR OLARAK BAKIYORUM OLAYA:)
ipotek olarak ev değilde dükkan gözterebiliyor muyuz?bankacıyım canım senin cevabın bende.
bazı bankalarda evleri görmeye giden eksperler tanıdık oluyor onlar evin değerini yüksek gösteriyor o şekilde evi değerinin %75i seni kurtarıyor.
2. seçenek şu: evi satanla anlaşıyorsun. ev parasının %75ini satışta kalanı %25ini 15 gün sonra verme konusunda.
konut kredisi kullandırımından 15 gün sonra tamamlayıcı tüketici kredisi verebiliyoruz. o kalan %25i yani. ama tüketici kredisi olarak geçiyor ve 36 ayla sınırlı.
iki kredi birden beni yorar dersen de çözüm şu: konut kredisini değişken taksitli yaptırıyorsun. ilk 36 ay az taksit ödüyorsun. diğer kredi de olunca aynı hesaba geliyor.
tabi bunlar için eşinle senin gelirlerinizin yeterli olması lazım.
bilmem açıklayıcı oldum mu?
ayrıca 3. sorun da cevapları karşılayan seçeneklerden. bir ev daha gösterirsen 2 ev ipoteği ile tamamına kadar kredi kullanabiliyorsun ama bu ipotek gösterdiğin 2. evin de eksper masrafı+ipotek masrafı anlamına da geliyor.
Teşekkürler bakiyim bakalim bizim buralarda varmiKiptaşın projelerini inceleyin derim ama onlarda ikametinizin projenin yapıldığı yerde olması,üzerinize gayrimenkul olmaması gerekiyor ve 5 sene satamıyor ve yanılmıyorsam kirayada veremiyorsunuz.
Alacağınız eve göre değişiyor kredi miktarları, eğer müteahhitten alacak olursanız 240.000lik bir eve genelde 100.000 zorlarsanız 120.000 tl kredi çektiriyorlar Ankara genelinde. Emlakçıların anlaşmalı olduğu bankalar olabiliyor evet, en son 1.05'ten kredi çektirebileceğini söylemişti emlakçının biri geçen haftalarda -Ankara'da. Bizim de elimizde az miktarda peşinat vardı. Eşimle de bayaa ev baktık, baktıklarımızın içinde emlaktan olan, sahibinden olan ve müteahhitten olan fazlasıyla ev vardı. Sahibinden alacaksan %100'e kadar kredi kullanabiliyorsun. Emlakçıdan alacağın evde de gene müteahhitten ve sahibinden olma durumuna göre yukarıdaki gibi değişiyor.
Alacağınız eve göre değişiyor kredi miktarları, eğer müteahhitten alacak olursanız 240.000lik bir eve genelde 100.000 zorlarsanız 120.000 tl kredi çektiriyorlar Ankara genelinde. Emlakçıların anlaşmalı olduğu bankalar olabiliyor evet, en son 1.05'ten kredi çektirebileceğini söylemişti emlakçının biri geçen haftalarda -Ankara'da. Bizim de elimizde az miktarda peşinat vardı. Eşimle de bayaa ev baktık, baktıklarımızın içinde emlaktan olan, sahibinden olan ve müteahhitten olan fazlasıyla ev vardı. Sahibinden alacaksan %100'e kadar kredi kullanabiliyorsun. Emlakçıdan alacağın evde de gene müteahhitten ve sahibinden olma durumuna göre yukarıdaki gibi değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?